Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lajos »

I když výrobník s mýchadlem mám delší dobu hotov, jsem neměl supr destilku, tak že už druhý den vyrábím a zjistil jsem zajímavou drobnost(!). Asi po dvou hodinách výroby mi padlo napětí na 9-10V a při prosvětlování lejzrem jsem zjistil že stopa Ag skoro není vidět, musel jsem s tím do úplné tmy abych zjistil že tam jsou částice úplně jemné a homogenní, ne jako dříve svítící stopa a blýskající se brambory v tom. Tak až teď mám doma kvalitní koloid, vlastně poslední dva roky mi to dělali v laborce(i s mýchadlem).
Tak že ponaučení z toho bude že bez mýchání se vyrobí koloid dostačující co se týče účinků-funguje to. Kvalita, hodnocená z mé strany pouze s Tyndalovým efektem, s mýchadlem je nesrovnatelně vyšší za přidání 555, motorek a dva magnetky je to milionový. Náš největší bývalí expert k tomu ještě používal i ohřev, kdo byl tehdá na srazech, si pamatuje.


lozin
Stálý člen
Příspěvky: 44
Registrován: stř 25 kvě 2011 15:27
Bydliště: Most
Dal: 5 poděkování
Dostal: 15 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lozin »

Mám to podle již výše uvedeného schématu bez násobiče na
http://sansz.net/colloidal-silver/how-t ... generator/.
První trafo 220/2x12V ,jednou pro napájení 555 na přepínání
druhé do dalšího trafa 12/110 kde vyleze cca 100V pro
napájení elektrod.Když sepne rele tak poklesne na druhém výstupu napájení
pro elektrody napětí o cca - 3V.Už jsem si na to ale zvyk.
Dotaz : kde se dá sehnat ta magnetická fazolka pro míchání ?


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lajos »

Možná jak napájíš z toho prvního trafa střídavě 12V to druhé trafo, ten asi bude mít magnetizační proud trochu větší, ty dvousloupcové tráfka nemají rádi když se napájejí nebo zatěžují jenom v jednom vinutí ze dvou. nevadí hlavně když to funguje. To magnetické míchátko se musí kupovat v laboratorních potřebách nebo na netu např. http://www.bdl-cee.com/tycinka-michaci- ... lcova-ptfe
ty nejmenší co stačí jsou něco přes 30,- . Já jsem jednu získal ve spřátelené laboratoři.


lozin
Stálý člen
Příspěvky: 44
Registrován: stř 25 kvě 2011 15:27
Bydliště: Most
Dal: 5 poděkování
Dostal: 15 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lozin »

Děkuji za odkaz na míchátko, zároven jsem tam našel řešení jak jej pak šikovně
vyndat z láhve.

Obě trafa jsou 2x110/2x12V .
První je napojeno 220/2x12 V - vstup je proklemovanej , výstup rele/další trafo
Druhé 12/110 .

Když na druhém trafu proklemuju vstup a výstup na 24/220
předpokládám že výsledek bude stejný ale stabilnější.
Je to tak?


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lajos »

Ano přesně tak-domnívám se, ja taky nakonec musim vše ověřit ale to je život


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Ilem »

lajos píše: Tak že ponaučení z toho bude že bez mýchání se vyrobí koloid dostačující co se týče účinků-funguje to. Kvalita, hodnocená z mé strany pouze s Tyndalovým efektem, s mýchadlem je nesrovnatelně vyšší za přidání 555, motorek a dva magnetky je to milionový. Náš největší bývalí expert k tomu ještě používal i ohřev, kdo byl tehdá na srazech, si pamatuje.
Když se nemíchá, v momentě reverzace proudu nejsou částice ještě dostatečně vzdáleny od elektrody a na elektrodě se objeví částice opačná. Jak známo z fyziky, opačné částice se přitahují a ony částice se přitáhnou a spojí v jednu. V konečném důsledku to vede k tomu, že na elektrodách narůstají takové stromečkové struktury částic (tzv. dendrity), ty se pak odlamují a tvoří ony pověstné brambory. Mícháním se tvorba těchto dendritů podstatně omezuje. Ohřev vede k urychlení výroby, ale nesmí se to přehnat, protože potom při chladnutí opět může docházet k aglomeraci.


"Dum spiro spero"
Ciceron
LuckyStrike
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: úte 21 led 2014 19:50

Zhoršení stavu po koloidním stříbře

Příspěvek od LuckyStrike »

Zdarec, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s koloidním stříbrem ve smyslu, že se vám zhoršil zdravotní stav. Já ho beru dvakrát denně po 10ml, 15tku a poslední dva dny je mi děsně.. jsem unavenej, všechno mě bolí, mám příšerný výkyvy nálad atp.
Přitom piju dostatek čistý vody, plus minerálky.
Začal jsem ho užívat kvůli Candidě na plicích a plísni na zádech, která se mi udělala.
Mám se bát, nebo v užívání ještě vydržet? Díky .

Prosím Tě, nezakládej nám tu paralelní vlákna. Děkuji, SDK


mahatma

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od mahatma »

môže to byť štandardná reakcia organizmu na zlikvidované patogény. po pár dňoch by to malo prejsť


evuska
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: stř 09 říj 2013 20:21

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od evuska »

zdravim vyzkousel nekdo: silvermedic? je sice drahy ale pro lidi co moc o koloidnim stribru nevi je dobry protoze je tam vsechno nachystane je tak nejak pro blbe.... dokonce pokud destilovana voda neni dostatecne kvalitni nezacne se vyrabet stribro.

jen tak mimochodem I kdyz jsmeteprve novacek, po precteni vseho moznyho I v cizine za posledni 2 mesice, tam bylo vysvetleno neco co v cr nikdo neresi! ze koloidni stribro je uplne neco jineho nez ionicke stribro. vy tu vsichni mluvite o koloidnim ale pristroje vami doporucene vypadaji ze jsou vsichni ionicke. ionicke stribro je bezbarve, stribro se lepe udela na mensi castice a tedy pokud s enekdo nepredavkuje nemela by vzniknout argyrie. kdezto levne nebo stare pristroje delajivetsinou koloidni stribro, ktere je na vetsi castice, je zlute barvy a neni tak kvalitni a tim ze stribrne castice ve vode jsou vetsi muze vzniknout ta argyrie....tak me to aspon jedne amik vysvetlil..... tak co ma nekdo ten silver medic bo co si o tom myslite? je to sice drahe jak cert, ale snad bych nejake stribro pak prodala aby se mi alespon neco vratilo za pristroj zpet. jde mi o to ze s takovymi vecmi si nechci moc zahravat a chci mi vse pod kontrolou v nejlepsi kvalite.... dale jsme cetla neco co tu nikdo nepise, ze KS hotove nesmi byt v blizkosti wifi, pocitace, mobile TV atd jinak se I ve sklince znehodnoti, ma se skladovat v temnu, nejlepe nejake spizce daleko od pristroju.....a skladovat pouze ve skle nikd yplastu to by se pak zkazilo.....nechci rikat co je drahe je dobre ale libi se mi jak je to vsechno automaticke na tom silvermedic a tedka dokonce ze nabizi I koloidni zlato-....prosim orady nazory.....mam koupit?

a posledni otazka, jk nkdo pozna alergii na stribro? kuprikladu ja kdyz nosim stribrne nausnice, nekdy alergii mam a nekdy ne. nevim jak je to mozny.,premyslela jsem ze mozna kdyz je stribro 525 to levnejsi asi me zpusobe alergii a kdyz je AG 925 tak je to ok, fakt nevim. kazdopadne KS piju a jsem stale zde tk hadam to pouzivat muzu :dknow: :evil: :shock:


evuska
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: stř 09 říj 2013 20:21

Re: Zhoršení stavu po koloidním stříbře

Příspěvek od evuska »

LuckyStrike píše:Zdarec, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s koloidním stříbrem ve smyslu, že se vám zhoršil zdravotní stav. ...
bud mas alergii na stribro a taky mimochodem toho beres nejak moc! ja beru 5ml den 15PPM. ma se brat dle tvoji vahy. uz nevim ty miry to si vygoogluj ale ja mam 65kg a vyslo mi brat tusim 7ml ale I tak beru 5, jednu polevkovou lzici(nesmi byt kovova, to by stribro zkazilo)taky se rika ze brat vic jak 15PPM neni zdrave, neruci za to jestli z tebe pak bude smoula. argyrii dostanes bud predavkovanim nebo stribrem ktere ma moc velke castice a telo je nedokaze odplavit a spotrebovat)jo a jen tak mimochodem, KS funguje jako MMS, pokud se telo zbavuje neduhu, hladce to nepujde. me prvnich 14 dnu bylo taky docela blbe a bolelo me cele telo, preci kdyz se z tebe ta candida ma dostat tak to je jasne ze to bude bolest a nebude to prijemne.je to jak kdyz snis neco spatneho. neni ti blbe ze si snedl neco stareho, je ti blbe protoze telo se to snazi zpracovat a vyplavit z tela....stejne jako lidi kdyz dostanou srajdu tak blbi hned berou tabletky aby se to zastavilo coz je blbost protoze pak telo nevylouci co je treba. asi jako kdyz mas kasel a hleny a bers kkapky na kasel. kasel se ve tele tvori aby si ty hleny mohl vykaslat, takze branim sirupu ti hlen zustanou na plicich a budes casto a pored dokola nemocny.takze pokud vylozene neumiras a nemas hodne spatne zkusenosti, je normalni se citit blbe pri uzdravovani..... :hip:


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Ilem »

evuska píše:zdravim vyzkousel nekdo: silvermedic? je sice drahy ale pro lidi co moc o koloidnim stribru nevi
Jako obvykle je to složitější. Koloidní stříbro může být ionické, nebo částicové. V obou případech se jedná o koloidní stříbro. Slovem "koloidní" je označena disperze s tak malými částicemi, že neklesnou na dno a zůstavají díky termickému pohybu molekul kapaliny rozptýleny rovnoměrně v celém objemu. Slovo koloidní nevypovídá nic o náboji částice. Částicové stříbro má částice bez náboje (elektricky neutrální), kdežto ionické má částice s nábojem.
I s barvou je to složitější. Větší částice (nad 100 nm) dělají barvu spíš do hněda, kdežto naopak hodně malé částice (kolem 0,5 nm) dělají barvu do zlatova. Je to způsobeno tím, že pohlcují indigovou část spektra. Mezi tím je čirá. Laik bohužel nepozná, zda se jedná o světle hnědou, nebo zlatou barvu.
A nakonec i s tím obalem je to složitější. Není plast, jako plast. Plastové lékovky pro zdravotnické účely se dají bez problémů používat a jsou dokonce lepší, než sklo hydrolytické třídy 3, nebo dokonce 4, což jsou běžné lahve. Dá se použít i PE, ale musí být několikanásobně (5x a více) vylouhovaný v ultračisté vodě. Kdybys chtěla mít maximální kvalitu nádoby, musela bys mít laboratorní sklo hydrolytické třídy1. To se ale zase nedělá v hnědé nebo modré barvě, takže nádobu neprůsvitně obalit.
Alergie na stříbro je dost vzácná, obvykle to bývá na příměsové kovy, které jsou ve slitině šperkařského stříbra.
Pokud jde o Silvermedic - viz příloha
SM rozložení velikosti.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


"Dum spiro spero"
Ciceron
evuska
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: stř 09 říj 2013 20:21

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od evuska »

:dknow: tak ja jsem z teho mimo, kazde rika neco jineho.... nekdo zase rika zekdyz je koloidni stribro zlute tak je zkazene....to uz jsou 3 nazory a fakt nevim ktere je spravne.....prosimte v te priloze nejake grafy...to je pro me, neznalce spanelska vesnice.pokud nekdo temto vecem rozumi dobre,proc je tento pristroj drazsi/lepsi od ostatnich?www.silvermedic.cz a taky se chci zeptat ze se rika ze se KS nesmi pouzivat dlouho, pritom plno lidi pise ze to berou treba i leta jen preventivne nebo dokud nemoc nezmizi atd. taky kazdy pise jine davkovani pritom v cizine maji zebricek ze se smi brat urcite ml na urcita kila osoby....tak jak?vi nekdo? :cry: taky protoze ziju v teplych krajich kde se to stribro da skladovat aby se nezkazilo? vsyrobci hotove KS totiz pisi, nesmi byt v blizkosti zadmne elektroniky tudiz blizko tv,mobilu, wifi ani v lednici, jink s to znehodnoti a nemelo by se ks ani posilat protoze posta to nejak skenuje cimsi magnetickym a taky to znehodnoti....tak ted uz nevim vubec nic teda.... :shock: :help:


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od Ilem »

Dražší nemusí být vždy lepší. Podle našich rozborů vychází nejlépe SG7 od výrobce Silvergen.
Pro stříbro není nejhorší teplota, jako taková, ale především střídání teplot. Takže nechat ve stálé teplotě, pokud možno v chladu.


"Dum spiro spero"
Ciceron
madi
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: pát 10 pro 2010 20:42
Dal: 13 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od madi »

evuska píše:
jk nkdo pozna alergii na stribro? kuprikladu ja kdyz nosim stribrne nausnice, nekdy alergii mam a nekdy ne. nevim jak je to mozny.,premyslela jsem ze mozna kdyz je stribro 525 to levnejsi asi me zpusobe alergii a kdyz je AG 925 tak je to ok, fakt nevim. kazdopadne KS piju a jsem stale zde tk hadam to pouzivat muzu :dknow: :evil: :shock:
V tomto tvém případě je to nejspíš alergie na nějaký jiný kov. V levnější variantě je stříbra jenom část a zbytek jsou jiné kovy. Nejčastější je alergie na nikl. Pak je dobré se niklu vyhýbat, protože častým drážděním imunitního systému se alergie může zhoršovat. Což je dost průser, protože nikl je ve většině kovového galanterního zboží od knoflíků na džíny až po zapínání na podprdě. Můžeš se nechat poslat od obvoďáka na test na alergii na kovové materiály - dělá se to na pojišťovnu na kožním a otestují ti asi 30 nejčastějších kovů a víš, na čem jseš a čemu se vyhýbat.


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lajos »

Jestli užíváš kolid Ag a nemáš problém, tak to neřeš, zřejmě alergii nemáš. S přívěšky si asi měla problém spíš s těmi příměsi kovů.
Koloidní, ionické? Na to se klidně vybodni, je to jenom akademická debata.
Dávkování- před lety jsem četl, nějaký dokonce doktor pil až 2dcl( možná i víc) denně delší dobu (týdny?) aby dokázal že to není škodlivé, bývalí člen fóra měl rakovinu a pil denně litr a překonal tříměsíční doktorský konec o rok-dál nevím jak dopadl.
Ze začátku vlákna měl , dnes už nepřispívající člen poznatek, už si nepamatuji značku výrobku, že snad místo destilky použili vodu z indické řeky Gangy.
Ty keci řeči, oobvzlášť američanů si klidně odmysli-přečti si celé toto vlákno-toho tolik zas není a jsou tady samé praktické věci.
Barva-názory se různí-podle mně kvalitní koloid je čírá bez barvy, baqrva značí bramborový rozměr v koloidu. Pokud se dodrží správná hustota proudu dle plochy elektrod, koloid je bezbarvý.
Mám tady někde graf jak uvedl Ilem a mně vycházel těch 90..% na 50nm.
Tak že značka a cena nemusí vždy odpovídat kvalitě jak uváděl Ilem.


Tak jsem kecal, graf jsem našel na 72 stránce tohoto vlákna a je tam 100% 58nm-je to doc příloha. Výroba je se zařízením podle mého hnusného schemátka a od nedávna to mám i s mýchadlem a je to ještě kvalitnější- porovnáváno tyndalovým efektem s laserovým tužkovým svítidílkem.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“