Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Léčení zvířat

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Léčení zvířat

Příspěvek od A(&F) »

... jj ... "vychechtanej", to on je ... :) ... a navíc i lumpačisko ... :D ... na tý druhý fotce si klasicky hraje "na vlčáka" (což má aj v genech, neb jeho tatínek byl vlčák) ... lásce zkrátky neporučíš ... :D :D ...... po mamce tak má plovací blány + kukuč ... a po otěckovi potom hlavně vypracované štíhlé tělo + neskutečnou hbitost a vytrvalost ...... po obou potom ty nejlepší psí charaktery ... fakt povedenej pesan, zatím asi nejlepší ze všech, kterého jsem kdy měl ... :good: ... ale i na ty všechny své předchozí psí přátele samozřejmě vzpomínám rád a s láskou ...

... HaFi byl navíc od malinka děsně hravej a neskutečně zvídavej, takže mi pořád neustále kouká pod ruce a sleduje, co zrovna dělám (což je děsně srandovní, když například sedí na židli vedle pracovního stolu a po celou tu dobu s převelikým záujmem sleduje, jak pájím elektronické součástky ... :D ... zkrátka, už jen promluvit ... ;) ) ...

... jinak mám s ním kouzelnou příhodu z doby, když byl ještě malilinkatej (bylo mu něco málo přes dva měsíce) na kterou hrozně rád vzpomínám ..... tehdy jsme s kolegy seděli v dílně, kde byla litá podlaha lehce špinavá a já nechtěl, aby se na ní HaFi válel, tak jsem to mý štěně poslal, ať si jde lehnout do pelíšku, kterýžto měl vedle v kanceláři ...... HaFi se na chvíli posadil, dal hlavu na stranu, potom zničeho nic rychle odhopkal do kanclu a po chvíli se zase objevil ve dveřích, za sebou v čumáčku táhnouce rvouce svůj malej pelech (červenej s vytištěnejma psíma kostičkama) ... :D :D :D ...... bylo to děsně roztomilý, jak se rozhodl, že bude s námi ...

... takže teď po návalem momentální "rozněžněnosti" přidávám i pár fotek z doby, kdy byl ještě "malá zvědavá chundelatá kulička", co objevovala "velký svět okolo" ... :) ...
IMG_0235.jpg
IMG_0239.jpg
IMG_0240.jpg
IMG_0245.jpg
IMG_0255.jpg
IMG_0266.jpg
IMG_0270.jpg
[youtube][/youtube]

... ale ty "psí voči" mu šli už tenkrát ... (nojono, ... mláďata, ty jsou sladký všechny ... ;) ) ...
IMG_0282.jpg
... to byly doby, když jsem místo vodítka používal pouze "textilní šňůru od mobilu" ... :evil: ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
ceskymo
Starší člen
Dal: 283 poděkování
Dostal: 155 poděkování

Re: Epilepsie

Příspěvek od ceskymo »

Tak se s vama jdu podelit o moje zkusenosti s epilepsii u my pudlicky (na jare ji byly 3 roky):
Loni v listopadu-prosinci prvni zachvat, pak pres zimu nic, na jare, brezen-duben, dalsi zachvat, u ktereho uz jsem ji ale stihla odebrat neco slin (tyhle neznatka jinak neslintaj, tak je to tezky) a pak zacala kura:
kapicku slin do vody az do vypotrebovani (par tydnu)
do kazdy novy vody (cca 1 litr) asi 2-3 kapky koloidniho stribra
kazdych par dni trosku sirny patlaniny (delim se s ni o svoji)
obden 2 kapsle rybiho tuku (vitamin E)
necham ji dojet kdejakej tucnej zbytek = co nejvic tuku v potrave (kupodivu netloustne)

Ten jarni zachvat prisel takrka okamzite po tom, co dojela krupicovou kasi, kterou jsem jinymu pejskovi zastavovala prujem. Jo, zavist se nevyplaci ...:)
Takze ji nedavam vubec nic z mouky, ani testoviny ne. Zere prevazne svoje suseny zradlo, obcas vajicko, kupodivu snasi dobre brambory (priprava na globalni kolaps :) ), slepicince, pri prochazkach jakejkoliv nalezenej fujtajbl - a nema zachvaty!
Jeste nekricim hop, neb jsem si dala zavazek, ze vydrzim az do konce roku, ale zatim to vypada nadejne...
Takze vy co mate epilepticky pejsky, nezoufejte, jde to! : :good:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Kdo se chce zblaznit, musi mit nejdriv rozum
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Ceskymo, brambory se nesmí dávat psům. Stejně jako čokoláda, hrozny a rozinky.
Jinak, měla jsem epileptickou fenečku, dostala to na stará kolena v deseti letech věku a bohužel tvůj optimismus nesdílím.

ceskymo
Starší člen

Příspěvek od ceskymo »

Siso, ja ty slupky od brambor, at uz vareny nebo syrovy, hazim slepicim, ale ta zavistivka je vzdycky odezene a vsechno sezere... Jinak pred ni se mnou zila pitbulka, ktera je zrala taky, a dozila se uctyhodnych 15ti let, tak si myslim, ze jim to nic spatnyho nedela. A optimismus - ano, toho mame obe dost, stejne jako pohody a energie :laugh:
Jo, a nekdy ji dam dojet malej zbytecek kotvovyho caje, pak lita jako prdla! :jump:

sisa
Zasloužilý člen

Příspěvek od sisa »

Já neříkám, že po nich umře, jen že je špatně trávěj. :- Ale je to taky pes od psa. Každý snese něco jiného. Kdežto hrozny, čokoláda jsou pro ně toxické.
Optimismus ti přeji a nezávidím. To nebylo tak myšleno. Ale ta epilepsie taky začínala i u nás pozvolna, pomaloučku, ze začátku jsme ji zvládaly v pohodě, jednou jsme se dostaly i na interval 4 měsíce, bohužel bylo to na začátku. Byla na homeopatikách, chemii by nezvládla, ale pan doktor byl nejlepší veterinář homeopat, kterého znám, vždy na telefonu připraven poradit a ladit léčbu. Táhli jsme to všichni necelé čtyři roky.
Šestého záíří jsem musela svoji krásnou holčičku nechat odejít. Hnusná epilepsie! Bez ní by tady ještě byla.

ceskymo
Starší člen

Příspěvek od ceskymo »

Siso, to je mi lito, vim, jak mi bylo, kdyz jsem nechala uspat tu moji starou pitbulku...
S tema bramborama si myslim, ze oni je nejspis vubec nestravej, stejne jako dalsi pro ne neprinosny veci (zrni apod). Ale nejspis jim taky nijak nevadej, na rozdil od cokolady ci hroznu (i kdyz teda par zrnicek hroznu uz ta moje mrcha taky sezrala, jenze ji nechutnaj, sezrala je z cisty zvedavosti). V tom s tebou souhlasim.
S pudlickou k dochtorovi vubec nechodim, rozhodla jsem se, ze to budto zvladnem samy a nebo - kdyby bylo nejhur - ze ji necham odejit tam nekam jinam.... Vsechno se deje z nejakyho duvodu a dnes jsem presvedcena, ze ta jeji epilepsie byla umyslna, abych se dostala na tyhle a dalsi stranky a zacala si davat veci do souvislosti a pracovat na ni i na sobe... :)
Nejsem necitelna, ale mam to tak nastaveny, ze kdybych mela ja nadosmrti trpet a nebylo by cesty ven, tak se taky "uspim"...
A tak jsem vdecna, ze se mi pripletla do zivota a radujem se spolu z kazdyho krasnyho dne a starosti o zitrek nechavame na zitra... :)

PS: Siso, neprisla jsi na to, co tu epi. u tvy cubinky spustilo?

sisa
Zasloužilý člen

Příspěvek od sisa »

Ceskymo, já mám podezření na poslední přeočkování. Ale fakt nevím. Možná je to hloupost.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Při této příležitosti zkusím opět připomenout, že při každém očkování by bylo dobré si vyžádat buď při tom očkování použitou injekční stříkačku a nebo ampuli, ze které byla vakcína nasátá. Ze zbytků vakcíny lze připravit naředěním homeopatický preparát, který by měl dokonale eliminovat přesně to onemocnění, které nežádoucí příměsi budou mít snahu způsobit.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
sisa
Zasloužilý člen

Příspěvek od sisa »

Poo, teď bych to tak určitě udělala, ale tehdá jsem nebyla tak informována. Kdybych tenkrát věděla to, co teď, určitě by bylo všechno jinak. :-)

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Taky kdybych leckdy v životě věděl to, co teď, tak bych asi prožil úplně jiný život - jenomže zřejmě jsem měl prožít právě tenhle, takže "všechno je tak, jak má být" a jak my, tak i naše okolí si musíme prožít právě to, co by pro nás mohlo být nejpřínosnější, tedy pokud to správně pochopíme a uchopíme - jak radost, tak i nejrůznější strasti a bolesti. K tomu patří o odchody našich nejbližších a nejmilejších, které nám vždycky zákonitě připadají zbytečné a předčasné, ale i jim je dáno to, co mají prožít a kdy skončit svou fyzickou existenci, aby se opět mohli vrátit v další inkarnaci.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
sisa
Zasloužilý člen

Příspěvek od sisa »

Poo, krásná slova. Děkuji, ale opět bulím.

ceskymo
Starší člen

Příspěvek od ceskymo »

Tak jsem tu zpatky s novym poznatkem (po velmi inspirativnim pohovoru.... diky Slavku!): ja jsem se pred tim rokem rozesla s pritelem, bylo to bolestivy a hned nato zacla mit pudlicka zachvaty. Pak nekdy v breznu nebo dubnu jsem si jeste odvezla co bylo myho a konecne jsem mu dokazala proste poprat hodne stesti do dalsiho zivota a odejit stredem a zbavit se vsech spatnych pocitu... nato , myslim ze v dubnu, mela pudlicka posledni zachvat - a od ty doby nic.
Takze volam spolu s Krepelkama: vsechno je jinak!
Ty psiska s nama proste sdileji nasi pohodu ci nepohodu, i treba nepriznanou a nekdy mozna i podvedomou, tj. nevime o ni ani my sami, jen ti nasi kamaradi ji prevezmou a reaguji na ni. No a protoze nam nedokazou udelat klasickej dusevni vyplach, dostavaji takovydle podivny choroby...

Jenom pro poradek dodavam, ze pudlicka uz obcas ukradne slepicim i kus housky (psenice), zere syrovy i vareny maso, zije uplne normalne (momentalne hara a tak nam sousedovic ovcak proboural plot, doslova... achjo, zase spravovat), dokonce se mi zda, ze je i odolnejsi na teplotni vykyvy, zkratka vsechno je jinak :D :pivko:

davidekMTB
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Příspěvek od davidekMTB »

Ahoj, mám dotaz ohledně léčení měsíční slepoty u koně. Můj kůň je slepý na levé oko asi 8 let. Slepé oko se za poslední dva roky značně zhoršilo – zmodralo ( dřív to nešlo tolik vidět). Mám podezření, že se mu zánět dostává i do zdravého oka. Mění se období kdy je klid a kdy je nervózní, lekavý..
Chci se zeptat, zda někdo nevíte jak a čím oko kapat, v jakém množství a kolikrát za den.
Měsíční slepotu způsobují bakterie, krevní paraziti a mykotoxiny.

Díky, David

ceskymo
Starší člen

Příspěvek od ceskymo »

Davidku, jestli jsou puvodci bakterie atd., mohlo by pomoct MMS nebo HCl, ale v jakym pomeru nevim, to by musel nekdo povolanejsi,,, :ethink: :help:

davidekMTB
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Příspěvek od davidekMTB »

Ceskymo, díky za odpověď.
Prosím, prosím, poraďte někdo s dávkováním :)

Dííky, David

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“