Ano to jsem psal kdysi já, nicméně problém byl ve slabém pulsu, čili chyba byla v konstrukci. Nicméně čas pokročil a začal jsem se tím více zabývat a testovat. Zkušenosti je taková, že konstantní proud je nutný ze začátku, pak je lepší jej změnit na pulsní, tady jsou pak nejlepší výsledky. Nicméně po nějaké době mohu říci, než slabý puls, je určitě lepší silnější konstantní.Igi píše:Co říkáte na toto? http://www.ebay.com/itm/1pc-3w-940nm-In ... 3a656fe122 Chtěl bych to použít na tento přístroj, mám hotovou tu verzi co se tady uvádí se 16 IR diodama, ale zdá se mi to slabé. Opravdu je ten pulzní režim o hodně lepší? Ze začátku se tu psalo, že účinnost je téměř stejná...
Výkon 3W je maso a před tím už bych měl respekt, natož jich použít více. Tohle je vhodné spíše pro jiné účely. Prodejce nemá na stránce ani datasheet, pouze základní údaje:
Emitted Color : Infrared IR 940nm
Viewing Angle: 135 degrees
DC Forward Voltage (VF): 1.4V
DC Forward Current (IF): 1050mA
Maximum Pulse Voltage: 1.7V
Maximum Pulse Current: 1500mA
Trochu se mi ale nezdá poměr mezi konstantním a pulsním proudem, je totiž poněkud menší, než je obvyklé.
Ale pokud chceš být pokusný králík, směle do toho. Osobně to ale nepovažuji za moc rozumné.