Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Moderátor: aNONym
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 33
- Registrován: ned 23 srp 2009 16:35
- Bydliště: Likavka
- Dal: 97 poděkování
- Dostal: 9 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Postup približne rovnaký -varím cca 25 min. v smaltovanom 1Litrovom hrnčeku asi 7-8 dl vody,niečo vyvrie, ostatok rovnako, ráno sa napijem na lačno hneď ako sa prebudím,potom zvyšok prelejem do 0.5L PET fľaše od coly(dlhodobo používam len na tento čaj) necedím aj tak je to na dne,beriem do práce.nesladím,zatiaľ žiadne výsledky.Chutí mi, pokračujem ďalej.S pozdravom Peter.
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
To slyším poprvé, źe kotvičník může pomoct, když trpíme PMS... asi zkusím... Ale nemá nějaké nežádoucí účinky?
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4354
- Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
- Bydliště: Severní čechy
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
... pokud nebudeme za neg. účinky počítat "větší upřímnost" (kdy natvrdo řekneme i věci, o kterých bychom jinak pomlčeli ... ), tak opravdu nemá ... teda zatím se o ničom neví ...Gerbera píše:Ale nemá nějaké nežádoucí účinky?
... ... Anri ...
------------
PeS: ... jediná známá interakce je u kuřáků "travky", kdy říkají, "že to to zase jako poprvé" ...... ale proč tomu je ?? ... ... možná, že to způsobeno tím, že se jim "detoxikuje" organismus a THC pak může "lépe/účinněji" působit ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- stevo69
- Stálý člen
- Příspěvky: 99
- Registrován: ned 12 dub 2009 15:23
- Bydliště: SLOVENSKO Nitriansky kraj
- Dostal: 9 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Ja si kotvičník nameliem na prášok v mlynčeku, a potom po uvarení to vypijem komplet cele.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
...myslím, že to je asi nejlepší způsob užití....prostě komplet i s chlupama....ono si to tělo "nějak" přebere...na jakém mlýnku to meleš...???...nemáme krom masového žádný jiný doma, půjdu koupit. / jediný co máme je ten tříštivý na robotu a to se mě nechce. např kafe je potom takové ohřáté z mletí/ m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4354
- Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
- Bydliště: Severní čechy
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
... pokud to nebudeš chtít namlejt na jeden zátah, tak můžeš i na tom tříštivém ... tzn. mlýt krátce na několikrát, ale s delšíma pauzama ... ...martin11 píše:jediný co máme je ten tříštivý na robotu a to se mě nechce. např kafe je potom takové ohřáté z mletí ...
... ... Anri ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- stevo69
- Stálý člen
- Příspěvky: 99
- Registrován: ned 12 dub 2009 15:23
- Bydliště: SLOVENSKO Nitriansky kraj
- Dostal: 9 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Na obyčajnom trieštivom mlynčeku na kávu, velmi dobre sa na tom melu sušené bilinky.
- Přílohy
-
- images.jpg (3.81 KiB) Zobrazeno 7754 x
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
našel jsem takovej starej, babička v tom mlela kafe tedy meltu a cikorku a takový to pražený obilí...na kliku, tak to zkusím tady ...pak přijde na řadu ten tříštivej....mě se ty moderní automaty moc nezamlouvaj m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Starší člen
- Příspěvky: 151
- Registrován: úte 21 pro 2010 21:10
- Bydliště: Piešťany,SR
- Dal: 73 poděkování
- Dostal: 70 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Zdravím Vás,
zomlel som v mlynceku čaj a po vyvarení bol tmavší ako ten ,ktorý som varil nerozdrvený,hoci nerozdrveneho som mal dve kávové lyžičky a rozdrveného len jednu.Zdá sa ,že keď porušíme drvením bunkovú štruktúru byliny dá nám po varení viac ako nerozdrvená.Lenže,ja nedokážem vypiť takýto čaj ani po rozdrvení komplet celý,musím si ho precediť.Napadla ma však myšlienka,či by po drvení nebolo dobre drvinu preosiať a získať len prášok,bojím sa však či by sa nestratila nejaká synergia látok v čaji,ale skúsim to.
Vďaka
zomlel som v mlynceku čaj a po vyvarení bol tmavší ako ten ,ktorý som varil nerozdrvený,hoci nerozdrveneho som mal dve kávové lyžičky a rozdrveného len jednu.Zdá sa ,že keď porušíme drvením bunkovú štruktúru byliny dá nám po varení viac ako nerozdrvená.Lenže,ja nedokážem vypiť takýto čaj ani po rozdrvení komplet celý,musím si ho precediť.Napadla ma však myšlienka,či by po drvení nebolo dobre drvinu preosiať a získať len prášok,bojím sa však či by sa nestratila nejaká synergia látok v čaji,ale skúsim to.
Vďaka
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 493
- Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
kapky
Konzumní líh 0,5 litru 80% alkoholu a 100g sušeného kotvičníku.
Do zavařovací sklenice nalijte konzumní líh.
Pak přidáte kotvičník tak.
Sklenici uzavřete a necháte na tmavém místě při pokojové teplotě louhovat.
Se sklenicí občas zatřepete, ze začátku častěji a po třech týdnech alespoň 1x za měsíc. Výluh je použitelný cca za dva měsíce, kdy si odlijeme pár ml na naše první kapičky.
Zbytek necháme dále louhovat. Po 4-5 měsících slijeme zbytek přes jemné sítko zpátky do lahve od lihu.
Užívání :
Ráno a večer 15-20 kapek na cukr, nebo do vody.
Do zavařovací sklenice nalijte konzumní líh.
Pak přidáte kotvičník tak.
Sklenici uzavřete a necháte na tmavém místě při pokojové teplotě louhovat.
Se sklenicí občas zatřepete, ze začátku častěji a po třech týdnech alespoň 1x za měsíc. Výluh je použitelný cca za dva měsíce, kdy si odlijeme pár ml na naše první kapičky.
Zbytek necháme dále louhovat. Po 4-5 měsících slijeme zbytek přes jemné sítko zpátky do lahve od lihu.
Užívání :
Ráno a večer 15-20 kapek na cukr, nebo do vody.
-
- Starší člen
- Příspěvky: 187
- Registrován: úte 30 dub 2013 23:34
- Bydliště: momentalne kdekoli
- Dal: 283 poděkování
- Dostal: 155 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Tak si myslim, ze by mel fungovat lip nez ty tristivy, pac se ti to v nem nejspis nebude tak moc zahrivat. Dobrej napad!martin11 píše:našel jsem takovej starej, babička v tom mlela kafe tedy meltu a cikorku a takový to pražený obilí...na kliku
Kdo se chce zblaznit, musi mit nejdriv rozum
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 88
- Registrován: čtv 29 lis 2012 5:19
- Dal: 32 poděkování
- Dostal: 58 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Tak vás po delší době zdravím.
Prohnala se u nás břišní chřipka která byla schopna uzemnit na více než týden. U mě a mých rodičů měla ovšem trošku jiný průběh. Jeden den horečka, silná malátnost a zvracení. Na druhý den slabost, ale jinak už ok. Já si při horečce naordinoval trochu zkvašený kotvičník(čerstvě uvařený jsem vyzvracel) a konopnou mast vnitřně. Po kvašeném kotvičníku se mi přestal zvedat žaludek a konopí zase dodalo sílu bojovat s tím "duchovně" i když jsem byl zesláblý, zajímavý zážitek.
Z dlouhodobého hlediska je pro mě stále neuvěřitelné co kotvičník dovede. Život je s ním mnohem snadnější.
Tříštivý mlýnek asi nebude ok, máme dva a oba mají příliš vysoké otáčky. Když v nich melu tak jde vyloženě cítit pryskyřice a výsledný prach je horký a lepkavý. Spíš bych použil profi mlýnek na kávu, mají velké(cca 64mm) ploché mlecí kameny a i při 1250ot/min se káva nepálí ani na nejjemnější mletí. Hlavně nezkoušejte levné mlýnky(netříštivé), odvařil jsem už tři, ale ty by odvařilo i mletí kávy.
Ale je otázka zda je skutečně tříštivý mlýnek na prd. Je možné že se díky němu ulehčí vaření kotvy, nebo spíš že se z ní vylouhuje více než když jej nechám vařit jen nasekaný, nevím.
Prohnala se u nás břišní chřipka která byla schopna uzemnit na více než týden. U mě a mých rodičů měla ovšem trošku jiný průběh. Jeden den horečka, silná malátnost a zvracení. Na druhý den slabost, ale jinak už ok. Já si při horečce naordinoval trochu zkvašený kotvičník(čerstvě uvařený jsem vyzvracel) a konopnou mast vnitřně. Po kvašeném kotvičníku se mi přestal zvedat žaludek a konopí zase dodalo sílu bojovat s tím "duchovně" i když jsem byl zesláblý, zajímavý zážitek.
Z dlouhodobého hlediska je pro mě stále neuvěřitelné co kotvičník dovede. Život je s ním mnohem snadnější.
Tříštivý mlýnek asi nebude ok, máme dva a oba mají příliš vysoké otáčky. Když v nich melu tak jde vyloženě cítit pryskyřice a výsledný prach je horký a lepkavý. Spíš bych použil profi mlýnek na kávu, mají velké(cca 64mm) ploché mlecí kameny a i při 1250ot/min se káva nepálí ani na nejjemnější mletí. Hlavně nezkoušejte levné mlýnky(netříštivé), odvařil jsem už tři, ale ty by odvařilo i mletí kávy.
Ale je otázka zda je skutečně tříštivý mlýnek na prd. Je možné že se díky němu ulehčí vaření kotvy, nebo spíš že se z ní vylouhuje více než když jej nechám vařit jen nasekaný, nevím.
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris
Kvalita a složení výluhu se dá výrazně ovlivnit způsobem louhování a kvalitou vody.Fox_25 píše:Ale je otázka zda je skutečně tříštivý mlýnek na prd. Je možné že se díky němu ulehčí vaření kotvy, nebo spíš že se z ní vylouhuje více než když jej nechám vařit jen nasekaný, nevím.
Louhování za studena je macerace, používají se různé teploty a různě dlouhá doba.
Spařování je zalití horkou vodou s následným scezením, které se provádí buď rovnou a nebo nějaké době, případně i bez zcezení.
Dekokce je umístění drogy do studeného nebo horkého nálevu s následným různě dlouhým vařením.
Kombinací těchto metod se dá z jedné a téže drogy získat několik výluhů s naprosto rozdílným složením a pochopitelně i různými vlastnostmi.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Kotvičník
Českymo mi poslala "vzorek" divokého kotvičníku z kalifornské pouště a moc jí tímto děkuju. Že mi poslal Anri před dvěma lety taky jeho a taky moc děkuju, mám tímto možnost je porovnat. U toho pěstěného jsem nepozoroval nějak výrazné účinky na cokoliv, i když trochu snad ano. U toho divokého je to dost jinak. Hádám tu dám jakýsi přehled osobních pocitů v rozdílnosti. Oba jsem použil umleté skoro na prach v tříštivém kafemlejnku pro lepší vylouhování. Pěstěný jsem bumbal před nějakými dvěma roky po dobu jednoho měsíce s tí,. že jsem ho přibližně podle Anriho návodu dal vrchovatou lžičku do litrové termosky a zalil vřící vodou. Pak jsem to po nějaké době během několika hodin vypil. U toho divokého jsem jen zalil lžičku vřící vodou do půllitrového kafáče.
P = pěstěný
D = divoký
Vůně
- P při mletí celkem výrazná vůně
- D Bezvýrazný
Váha
- P 20.3g na 1.5 Oz objem
- d 17.2g na 1.5 Oz objem
Barva sušiny
- P stonky a semena žlutá, lístky zažloutle nazelenalé
- D stonky a semena žlutě nazelenalé, lístly zelené
Barva čaje
- P slabě nažoutlý
- D silně nažloutlý
Vůně čaje
- P nevýrazná, senová.
- D poněkud výraznější senová
Chuť čaje
- P nevýrazná senová
- D nevýrazná senová, z počátku nasládlá ale později dost nahořklá, asi tak jako slabé hořké kafe, ale spíš hořkost zeměžluče, než kafe. Zůstává to na jazyku dost výrazně po spolknutí doušku.
Co je ale podstatné je to, že mi už po prvním divokém spustilo z nosu, nějaké to chrchlání a ráno jsem měl citlivé a zvětšené mízní uzliny pod pažema, což se mi po P nestalo. Osobně mám tedy pocit, že ta divočina má při stejně silném čaji výrazně lepší účinek. Možná je to aj tím, že v Kaliforni je to trvalka a hlavně že roste tam, kde je kotvičníku přirozeně nejlíp. Zároveň je nasnadě, že Českymo má podstatně lepší podmínky na usušení díky velice nízké relatvní vlhkosti vzduchu.
S laskavým pozdravem, Slávek.
P = pěstěný
D = divoký
Vůně
- P při mletí celkem výrazná vůně
- D Bezvýrazný
Váha
- P 20.3g na 1.5 Oz objem
- d 17.2g na 1.5 Oz objem
Barva sušiny
- P stonky a semena žlutá, lístky zažloutle nazelenalé
- D stonky a semena žlutě nazelenalé, lístly zelené
Barva čaje
- P slabě nažoutlý
- D silně nažloutlý
Vůně čaje
- P nevýrazná, senová.
- D poněkud výraznější senová
Chuť čaje
- P nevýrazná senová
- D nevýrazná senová, z počátku nasládlá ale později dost nahořklá, asi tak jako slabé hořké kafe, ale spíš hořkost zeměžluče, než kafe. Zůstává to na jazyku dost výrazně po spolknutí doušku.
Co je ale podstatné je to, že mi už po prvním divokém spustilo z nosu, nějaké to chrchlání a ráno jsem měl citlivé a zvětšené mízní uzliny pod pažema, což se mi po P nestalo. Osobně mám tedy pocit, že ta divočina má při stejně silném čaji výrazně lepší účinek. Možná je to aj tím, že v Kaliforni je to trvalka a hlavně že roste tam, kde je kotvičníku přirozeně nejlíp. Zároveň je nasnadě, že Českymo má podstatně lepší podmínky na usušení díky velice nízké relatvní vlhkosti vzduchu.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 33
- Registrován: ned 23 srp 2009 16:35
- Bydliště: Likavka
- Dal: 97 poděkování
- Dostal: 9 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kotvičník
Možno by bolo dobre to dať do vlákna Kotvičník...Dobrá informácia a dík za Vaše pokusy čo tu mnohí robíte. ak sa tieto vlastnosti potvrdia, možno by stálo za úvahu preniesť to spoza veľkej mláky sem( s Vašou láskavou pomocou) a nejaký šikovný pestovateľ ( Anri, Pišta...)by to rozmnožili aj pre prípadných záujemcov.