Dal som si tú námahu a blog p. Šedého som prešiel dávnejšie celý, mám ho aj skopírovaný. V blogu sa pán Šedý zmieňuje aj o iných zliatinách, nielen o klampiarskej cínovej zliatine, voľakedy ale kúpil jednu tonu v zberných surovinách a odlieva z tohoto materiálu. Jemu ide hlavne o jednoduchosť a nízku cenu parných motorov, aby si ho dokázal vyrobiť aj neodborník. Pokiaľ ide o kompozície, tých je viac druhov. Materiál 42 3721 podľa bývalých ČSN noriem obsahuje o.i. aj olovo, vždy sú ale tieto výstelky určené pre mazanie olejom, prípadne tukom. Mne sa v PM pri mazaní vodou, resp. parou, osvedčili bežne dostupné cínové zliatiny a to pracujem niekedy aj s tlakom 6 barov, čomu zodpovedá teplota pary cca 166 °C.
M.Murín
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Výroba elektřiny pro domácnost
Moderátor: rival
-
- Nový člen
- Dostal: 5 poděkování
- Waldes
- Zasloužilý člen
- Dal: 262 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výroba elektřiny pro domácnost
Ďakujem Ti za námahu, také pájky poznám ale obsahujú navyše meď, dosť veľké percento, neviem ako by sa to chovalo. Waldes.la píše:Pájka stříbrná třeba http://www.svarshop.cz/index.php?option ... 1&Itemid=7
slitinu si dělá sám.
Nieje nič nové, len zabudnuté ...
- Waldes
- Zasloužilý člen
- Dal: 262 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výroba elektřiny pro domácnost
Nečítal som blog celý, ale pred rokmi som si prečítal vtedy všetko dostupné ale to dnes už nejestvuje, no klampiarske zliatiny obsahujú olovo a preto sú nevhodné, olovo sa maže, lepí podobne ako čistý hliník a bez olejového mazania sa nedá používať ! No mne ide práve o to mazanie vodou. Preto chcem použiť originálny recept Šedého. Rovnako materiály 42 3720, 42 3721 a 42 3730 sú zložité kompozície s vysokým obsahom práve olova legovaného cínom, antimónom, meďou a inými, ako som už predtým písal všetky sú nevhodné. Waldes.Mojmír Murín píše:Dal som si tú námahu a blog p. Šedého som prešiel dávnejšie celý, mám ho aj skopírovaný. V blogu sa pán Šedý zmieňuje aj o iných zliatinách, nielen o klampiarskej cínovej zliatine, voľakedy ale kúpil jednu tonu v zberných surovinách a odlieva z tohoto materiálu. Jemu ide hlavne o jednoduchosť a nízku cenu parných motorov, aby si ho dokázal vyrobiť aj neodborník. Pokiaľ ide o kompozície, tých je viac druhov. Materiál 42 3721 podľa bývalých ČSN noriem obsahuje o.i. aj olovo, vždy sú ale tieto výstelky určené pre mazanie olejom, prípadne tukom. Mne sa v PM pri mazaní vodou, resp. parou, osvedčili bežne dostupné cínové zliatiny a to pracujem niekedy aj s tlakom 6 barov, čomu zodpovedá teplota pary cca 166 °C.
M.Murín
Nieje nič nové, len zabudnuté ...