martin11 píše:... z těch brambor, resp. ze škrobu a "nějaké" asi sírové kyseliny bude mít jiný šmrnc nežli z čisté glukozy.....která nemusí být z brambor...
... že nebude z erteplí, to je vcelku jedno, jenom tam budou scházet ty ostatní škrobový složky ...
...... ve Vjetnamu by mohli dělat "mejdlíčka" zase z rejže a v Mexiku z kukuřice ...
... ty maj taky vysokej obsah škrobů ...
... no, k temu pokusničení ... pro začátek bych zkusil 1:50 kyseliny na objem škrobovýho mazu, potom to samý s poměrem 1:100, pak 1:200, 1:400, atd., až dosáhneš přibližně požadovanýho výsledku (konzistence, chuť, kyselost, atd.), tak cukni do mezistupňů (tj. např. 1:150) ..... pokud by to konzistentně dobrý, ale moc kyselý, tak to pak zneutralizuj pomocí NaOH p.a. ...
... chemicky se můžeš inspirovat např. tuna
http://chemiegjo.webzdarma.cz/SVP/skrob.htm ...
... a v příloze máš jednu přednášku na dané téma ...
...
... mmch, asi zkusím tu enzymatickou cestu s naklíčeným ječmenem ... mohla by to bejt aj dobrá příloha k jídlu ...... sladká brkaše s klíčky ...
...
...
... Anri ...
------------
PeS: ... co se tejče tej formy, zkusil bych nějaký tvořítka na led ...
... např. tyhle ...
http://timekiller.cz/design/originalni-tvoritka-na-led/ ...
... u dětí by to možná mělo větší úspěch než původní klasika ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.