Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

Fox_25 ve vláknu Mentální ozdrava píše:Mnoha lidem jsem chtěl pomoci už jen kotvičníkem. Říkal jsem si že to pro lidi nebude špatné, příprava je snadná, kotva dostupná a levná. Dva lidi si zjistili že je to afrodiziakum čímž jsem pro ně začal spadat mezi "dysfunkční" jedince a nepomohlo že jsem jim před tím vysvětlil že je to "vedlejší" účinek .
V řadě případů je toto i "vedlejším účinkem" autopatie a někteří (některé) na to reagují přibližně slovy: "Tolik mám problémů a teď ještě toto!!" A přitom autopatie není afrodisiakum, chuť na sex přichází, když se zlepšuje celkový stav člověka.
Fox_25 ve vláknu Mentální ozdrava píše:Pokud někomu v tomto chceš pomoci, tak tě čeká dlouhá cesta.
Ono je líp, když lidé přijdou sami a zajímají se. A v rámci mentální ozdravy je dobré si ošetřit ty pocity marnosti.


dancaa
Starší člen
Příspěvky: 132
Registrován: úte 20 zář 2011 22:25
Dal: 33 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od dancaa »

Byla jsem teď v sobotu na KURZU Autopatie I. a chtěla jsem se zeptat, bylo tam vysvětleno hodně věcí týkajících se autopatie,
vč. autopate z prány - tzn. 15-20 cm nad hlavou, máte s tím tady někdo zkušenost ? používá se to při mentálních a psychických problémech...jak tady byla řeč o té kontaminací kapénkami, tak při kontaminaci autopatie údajně nefunguje


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

dancaa píše:Byla jsem teď v sobotu na KURZU Autopatie I. a chtěla jsem se zeptat, bylo tam vysvětleno hodně věcí týkajících se autopatie, vč. autopate z prány - tzn. 15-20 cm nad hlavou, máte s tím tady někdo zkušenost ? používá se to při mentálních a psychických problémech...jak tady byla řeč o té kontaminací kapénkami, tak při kontaminaci autopatie údajně nefunguje
Kontaminace kapénkami od jiného člověka může naše úsilí zcela zkazit, kontaminace vlastními kapénkami při přípravě z prány sníží účinnost. Kvůli zanedbání této drobnosti jsem kdysi autopatii na mnoho let odložil. Ale dodržovat tyto zásady je jednoduché.
S pránou nějaké vlastní zkušenosti mám, funguje to, ale držím se zásady, vybrat pro každého tu nejoptimálnější variantu. Na rozdíl od našeho učitele Jiřího Čehovského se až tak nedržím jeho tabulky, ale testuju si to. A u většiny lidí mi vychází začínat nízkou potencí sliny nebo dechu (20-40C). Ale musím předeslat, že za mnou chodí "normální" lidé s běžnými ale dlouhodobými zdravotními problémy. Nikoli 20 let meditující jogíni.


dancaa
Starší člen
Příspěvky: 132
Registrován: úte 20 zář 2011 22:25
Dal: 33 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od dancaa »

jakou potenci jsi např. při autopatii z prány použil, měl jsi nějaký konkrétní výsledek u nějakého konkrétního psychického problému ?
např. paní s velkými depresemi cítila po první autopatii z prány velkou úlevu, nic nebyl problém, vydrželo to asi 14 dní, dokud se nepohádala s bratrem, pak nastalo zhoršení, ale zdaleka ne návrat do původního stavu, takže si udělala další autopatii.....
já jsem doma včera zjistila. že používám špatnou balenou vodu, musí být psáno pramenitá a já jsem měla pouze pitnou, což většinou =
točená z kohoutku a obsahuje chlor, dobrá voda je třeba sice pramenitá, ale zase jemně mineralizovaná, to by nemuselo vadit,
pokud to není silná mineralizace, takže jdu stejně shánět jinou značku.....jakou potencí jsi začínal u autopatie z prány ?
byly nějaké větší změny psychiky ?


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

dancaa píše:jakou potenci jsi např. při autopatii z prány použil, měl jsi nějaký konkrétní výsledek u nějakého konkrétního psychického problému? Např. paní s velkými depresemi cítila po první autopatii z prány velkou úlevu, nic nebyl problém, vydrželo to asi 14 dní, dokud se nepohádala s bratrem, pak nastalo zhoršení, ale zdaleka ne návrat do původního stavu, takže si udělala další autopatii.....? jakou potencí jsi začínal u autopatie z prány ? Byly nějaké větší změny psychiky ?
Je třeba podání (z)opakovat, buď se stejnou nebo o chlup vyšší potencí. Než se člověk zcela zbaví řady větších problémů, může trvat i několik let. Homeopaté říkají, že přibližně kolik let problém trvá, tolik měsíců se jej budeme zbavovat. A většina psychických problémů se nám založila v dětství. Autopatie posiluje životaschopnost dané bytosti a ta se pak s problémy vypořádává sama. A potíž (disharmonie) nemizí v okamžiku, kdy mizí symptomy. Organismus se vylaďuje déle.

S pránou jsem začínal na potenci cca 300C, cítil jsem se fajn. Ale nezkoušel jsem to kvůli potížím, ale abych si osahal nový postup. Řada lidí pocítí změny nálady a vitality k lepšímu i po nízkých potencí sliny či dechu. Mně při testech nikdy nevyšlo, že mám napoprvé začít pránou. Je to sice možné, ale ne nutné a nemusí to být pro mnohé lidi v danou chvíli to nejlepší.
dancaa píše: Já jsem doma včera zjistila. že používám špatnou balenou vodu, musí být psáno pramenitá a já jsem měla pouze pitnou, což většinou = točená z kohoutku a obsahuje chlor, dobrá voda je třeba sice pramenitá, ale zase jemně mineralizovaná, to by nemuselo vadit, pokud to není silná mineralizace, takže jdu stejně shánět jinou značku.....
Běžné neperlivé balené vody jsou OK, použil bych tu nejlevnější neperlivou. Běžné studny a studánky jsou také OK. Důležitější je, abychom použili v rámci jednoho potencování stejnou vodu. U slabě chlorované vody jsou také výsledky, ale občas se stane, že někomu nefunguje. Mrkni na můj web, najdeš tam i nějaké další "drby" a postřehy.


sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od sisa »

Ahoj všichni. Teď jsem byla na kontrole u p. Čehovského po dvou měsících. Aplikovala jsem 3l, vařený dech, 1x týdně. Za tu dobu se mi objevilo hodně zdravotních potíží, popíši je vzestupně, tak, jak přicházely.
Začalo to střevní chřipkou, ale u té si nejsem jista, že byla výsledkem AP. Pak - herpes na puse, špatné spaní, na čas se vrátil ekzém na pravé ruce, osypala jsem se na dekoltu a na zádech, bolest pravé nohy, bolest páteře (bedra, plotýnky),otok nohou, veliká chuť k jídlu, bolest kolen, bolest horní stoličky, bolest levé nohy, bolest páteře uprostřed lopatek, bolest kloubů palce a ukazováčku na pravé ruce. Celé to provázely veliké změny ve psychice. Fakt veliké.
Mám pokračovat 4,5l, vařený dech, 1xtýdně, v případě nepohody i častějc. Kontrola za dva měsíce.
Co se týče mé fenky, té, jak jsem již psala, jsem udělala Korsakovovou metodou AP ze sliny jenom jednou, ale neznámé, pravděpodobně velké potence, protože reakce byla špatná - sedm epi záchvatů v průběhu 24h.
Tam mi poradil pokračovat originální AP lahvičkou vařený dech ze 3l, 1x týdně.
Postup je trošku jiný, na začátku se tam nenalévá voda, ale lahvička se dá do mrazáku a po vyndání přinutit pejska vydechnout do ní způsobem, že zakryji tlamu a tím přinutím pejska vydechnout. Lahvička se tím orosí a pak ji proleji vodou.
Zhrnula jsem to takto kvůli lepší orientaci.
Co se vody týče, používám balenou vodu s modrým uzávěrem, je tam napsáno pitná voda, ne pramenitá. Tak nevím, ale funguje to.


sayana
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: sob 17 srp 2013 8:40
Dostal: 7 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od sayana »

Zdravím,
náhodou jsem narazila na tuto diskuzi o autopatii, takže se ráda připojím. V listopadu 2012 jsem začala autopatickou kúru u syna (tehdy 7měsíců) a u sebe. Synkovi se po očkování vyvrbil atopický ekzém. Na radu p. Čehovského (účastnila jsem se kurzů Autopatie I. a II.) 6l vařená slina 1x týdně po 3 týdny, pak zvýšit potenci na 12 a 15 litrů a přestat vařit. Hned druhý den zřetelná změna – synek se přestal škrábat a od té doby se už neškrábal. Ekzém se postupně stěhoval, zmenšoval a zplošťoval, a po cca 2,5 měsících zmizel. Ještě se mu sem tam po těle objeví malá ploška suché kůže, ale zase zmizí a hlavně nesvědí. Také jsme zkusili akutní AP do víčka od petky, když se malý uprostřed noci začal dusit – začínající laryngitida, tady nevím, co pomohlo více, jestli dvakrát akutní AP, nebo 3 hodiny u otevřeného okna – byla zima.
Moje kúra začala 3l vařené sliny, žádné akutní potíže jsem neměla, takové „klasické“, jako hemeroid po porodu, občas kvasinky, nějaký ten ekzém. První výrazná změna přes noc: úplně mě přešla chuť na sladké, skoro už závislost. A tento stav trvá. Klidně sním kus čokolády, ale už tam není ta úporná žravost :D . Hemeroid zmizel, kvasinky se ještě projevily. Ekzém se občas objeví. Teď najíždím na kúru č. 2, protože v červnu jsem prodělala zánět močového měchýře a ledvin a stále nemám dobrý pocit. Po konzultaci s kamarádkou, která je na AP skoro závislá :) , mi doporučila 3l vařené sliny obden. Tož uvidíme.
Manžel si též vyzkoušel AP kúru – pochvaluje si zlepšenou psychiku, větší pohodu a nadhled, hlavně v práci. Taky zkoušel pránu – říká totéž – okamžité uvolnění, které si žije svým vlastním životem (jeho slova).


jinajana
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: pát 23 srp 2013 15:40

Autopatie - léčení zvířete?

Příspěvek od jinajana »

Dobrý den,
s autopatií mám ne moc velké zkušenosti, ale vybavuji si jeden článek, ve kterém psali o použití této léčebné metody i u zvířat. Chováme doma zakrslého králíka jako mazlíka, bohužel ho však trápí rýma, a to již nějakou dobu. Ráda bych proto zkusila již zmíněnou autopatii. Zajímalo by mne, zda se tu najde někdo, kdo má vlastní zkušenosti s léčbou zvířat a byl by ochoten poradit? Trápí mě technické otázky typu:
Jak zvířeti odebrat slinu bez toho, aniž bych ji kontaminovala? Postačí k tomu kapátko? Je vhodnější použití sliny nebo užití toho fujtajblíku, co mu leze z nosu? Jaké ředění by bylo ideální? Používáte "něco" k nahrazení autopatické lahvičky? Cena se mi zdá dosti vysoká, když si lahvičku kupuji pro sebe, natož pak pro králíka.
Děkuji za každou radu :)


milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: aktalizovaný článek

Příspěvek od milnem »

Zdravím,přišlo mi upozornění na aktualizovaný článek od Čehovského,stojí za přečtení.
http://www.autopatie.cz/vice-o-priprave-z-prany/
M.

.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie - léčení zvířete?

Příspěvek od poota »

jinajana píše: Používáte "něco" k nahrazení autopatické lahvičky?
Ovšemže používáme, stačí si počíst ve vlákně.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

sisa píše:Co se vody týče, používám balenou vodu s modrým uzávěrem, je tam napsáno pitná voda, ne pramenitá. Tak nevím, ale funguje to.
Ono je spíš důležitý ten modrý uzávěr (=neperlivá). Sycená kysličníkem uhličitým zakyseluje zbytečně organismus.
jinajana píše: Trápí mě technické otázky typu: Jak zvířeti odebrat slinu bez toho, aniž bych ji kontaminovala? Postačí k tomu kapátko? Je vhodnější použití sliny nebo užití toho fujtajblíku, co mu leze z nosu? Jaké ředění by bylo ideální? Používáte "něco" k nahrazení autopatické lahvičky? Cena se mi zdá dosti vysoká, když si lahvičku kupuji pro sebe, natož pak pro králíka.
U zvířat postačí plastový kalíšek. Použil bych onen fujtajblík tak, že bych jej setřel přímo kalíškem. Pozor na kontaminaci, je třeba nedotýkat se vnitřku kalíšku a mít přes ústa a nos nějaký šátek. Začal bych na ředění 15-20C. Na toto nižší ředění bych použil Korsakovův způsob. Nějaké další návody najdeš i na mém webu. Vidím, že bude potřeba tam přidat i něco o zvířatech.

Co se týče ceny autopatické lahvičky, zdá se, že je to hodně, nicméně když se člověk koukne na ceny laboratorního skla, také ho zamrazí na zádech. Dále musíme uvážit, že v procesu výroby a balení nesmí dojít ke kontaminaci lahvičky, což je výrobní komplikace. Bral bych to tak, že pokud mi nic moc není, pokud se chci vyladit či posílit rozvoj své bytosti nebo chci léčit zvířata, použiju kalíšky. Pokud mám vážný problém, sáhnu k osvědčené autopatické lahvičce.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše:Bral bych to tak, že pokud mi nic moc není, pokud se chci vyladit či posílit rozvoj své bytosti nebo chci léčit zvířata, použiju kalíšky. Pokud mám vážný problém, sáhnu k osvědčené autopatické lahvičce.
Jako mezistupeň, tedy na vážnější práci a řešení méně vážných problémů doporučuji koupit v lékárně novou lékovku - její výroba, šroubovací uzávěr i samostatné balení zajišťují mnohem lepší ochranu před případnou kontaminací, než "průmyslověji" vyráběné kalíšky v hromadném balení.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Autopatie u rostlin

Příspěvek od milnem »

Zdravím,další hezká práce či spíše zkušenost o použití autopatie u rostlin:

http://www.autopatie.cz/zkusenosti-z-au ... u-rostlin/


Maito
Nový člen
Příspěvky: 10
Registrován: úte 08 říj 2013 20:21

Re: Autopatie

Příspěvek od Maito »

Ahoj, jsem tady na fóru nový. Ještě s autopatií nemám žádné zkušenosti, ale chtěl bych ji vyzkoušet. Přečetl jsem si téměř celé vlákno a taky knihu pana Čehovského Uzdrav se s autopatií. Hlavní problém, který mě trápí a který bych chtěl autopatií řešit, je vypadávání vlasů. Je to můj letitý problém, už jsem zkusil skoro všechno, ale nic nepomáhá. Myslíte si, že i takový problém lze autopatií řešit? A máte s tím někdo třeba i nějaké zkušenosti?

Budu vděčný za jakékoliv reakce či poznatky, díky ;)


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Maito píše: .... Hlavní problém, který mě trápí a který bych chtěl autopatií řešit, je vypadávání vlasů. ...
:laugh: No, moje máti mi proti padání vlasů poradila zábradlí na hlavu, ale moc se mi to nezdálo :dknow:

Hele, nevím jestli autopatie, ale definitivně mi to vyřešilo ( :evil: :bhead: dost pozdě) MMS. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 18#p121418

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“