Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

zam4
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Příspěvek od zam4 »

Zdání může klamat, našlo by se pár lidí, kteří si o mně myslí něco jiného :devil: ...
Nemám sice tušení, oč jde, ale prozradím, že jsem číslo 6 - Kov. Zajímá mě, co s tím bude dál .. :pivko:

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

Hela píše:...Často jako byste mi mluvily z duše.
Myslím, že to bude i tím, že jsme společně na tomhle fóru a líbí se nám tu. :D
Jinak popis mám přímo z těch stránek, co jsem někde výš uváděla, jinde jsem to nestudovala. Ale překvapivě hodně to na všechny kolem sedí! :ethink:

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Zkoušela jsem Cestu spáchat sama na sobě - a nepovedlo se ;-( Možná to bylo i tím, že jsem ji prováděla až v noci, takže jsem se přistihla, že jsem během ní usnula, několikrát. Těšila jsem se, až se zase setkám se svým JÁ, ale setkání se nekonalo.
Přesto věřím, že to jde projít si Cestu sám, pár lidí to i na netu píše, že by jim nevyhovovalo otvírat se před jiným člověkem, proto si ji prochází sami.
Další postřehy : mamka ji znovu odmítá, protože to pro ni bylo asi příliš silné. Přitom její setkání s vlastním JÁ bylo kouzelné, ale ona je tak trochu "sebemrskač", takže si možná říká, že si to ani nezaslouží... Třeba si dá časem říct? Já a dcera se těšíme na další "kolo". Takže co člověk, to jiný případ. ;-)
Ať se daří!
kachna

julietta
Starší člen
Dal: 123 poděkování
Dostal: 80 poděkování

Příspěvek od julietta »

kachna píše:Takže co člověk, to jiný případ. ;-)
Moja mamka sa na nic neda nahovorit. Ona tymto veciam neveri, ale skor si myslim, že má strach.Tak to máš kachni, dobre, že aspon niečo s nou poriešiš.
Ja by som Cestou sa nechala previest aj teraz, len nech sa vecí konečne pohnú a zmenia.
Zmenilo sa Kachni, u teba niečo? ma to vplyv na niektore situácie v živote? Ci ide len o prijemny pocit, pocit slobody. Maš iný prejav alebo inak reaguješ?
Inak tie nočne pokusy s LK alebo EFT u mna tiez boli bez efektu, bola som v utlme a mysel nechcela spolupracovať a telo chcelo oddychovat, aj ked samozrejme moje potulky kvoli noham pretrvavaju. Aspon naši psy môžu spať, kedže ja strážim :good:

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

julietta píše:Moja mamka sa na nic neda nahovorit. ...
Neměj jí to za zlé, Juli, bojí se neznámého. Nebylo to ani nic pěkného vidět svoji mámu se protrápit až ke svému JÁ. Sice to pak stálo zato, ale byla bych to nejraději ukončila dřív. Kdybych nevěřila, že to bude ku prospěchu, nešla bych dál. Jen se teď trochu divím, že už to nechce zopakovat, bylo jí se svým JÁ tak krásně... Netlačím na pilu, třeba k tomu časem dozraje.
julietta píše:Zmenilo sa Kachni, u teba niečo? ...
Nehci to zakřiknout, ale zdá se, že mi přestaly dlouholeté gyn. problémy! Už je to týden a paráda. ( Předtím se třeba po LK nebo EFT na pár dní taky vytratily, ale pak zase vrátily.) U "ohně" jsem totiž odpouštěla manželovi, podařilo se, a tak mi je i lehko na duši. EFT mi taky pomohlo hodně, ale nebylo to ještě ono - až Cesta mi to dokázala dořešit. Tím nechci říct, že je lepší než EFT, LK.... jen se to prostě v tomhle případě lépe povedlo.
julietta píše:Inak tie nočne pokusy s LK alebo EFT u mna tiez boli bez efektu...
Máš pravdu, když je člověk vyšťavený, nemůže čekat zázraky. :D Musím si to vzít k srdci a nepokusničit, když jsem unavená!

Přidám ještě jeden úspěšný pokus s vodou a placebem : mamka si několikrát za den kape do očí kapky, protože se jí oči vysoušejí, má je podrážděné apod. Tak jsem vzala vodu od menhirů ( tam ji ve džbánech nabíjíme), poprosila jsem ji, aby mamce léčila oči, nalila do lahvičky s kapátkem, napsala na ni nějaké hámotiny jako lékárník - a předala mamce jako nové kapky z lékárny. Dnes mi hlásila, že jsou fakt výborné - zpočátku trochu pálí, jako ty s kortikoidy(!!), ale pak úžasně "hladí" a zklidňují, že si je kápla jen po ránu a celý den, ani na noc už nemusela. Ještě, že už byla tma, usmívala jsem se jako tydýt! :laugh:
Jo, voda je zázračná, na ni nedám dopustit. I proto jsem:
kachna

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Hela píše:.. mám dojem, že máš ještě nějaký jiný popis – třeba to, že Země ráda radí (což mimochodem sedí) nebo o zahradničení (což taky moc nesedí), jsem tam nenašla...
Zdravím nejen sestřičky :lol:, ale také všechny ostatní elementy.
Na mě popis Země sedí také přesně, včetně toho zahradničení ;) . Chtěla jsem Ti, Heli, dát adresu zdroje popisu jednotlivých elementů - Dřevo, Oheň, Země, Kov, Voda - ale nemůžu to už najít.. Ale zajímavé jsou i vztahy podle elementů, tak zatím aspoň tohle..
http://empatia.cz/astrologie-deviti-pla ... e-elementu
Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Hurá, našla jsem to :jump: :D - poslechněte si, čím se každý element vyznačuje - hodí se popis také na vás? A co rodinní příslušníci a vaše vztahy s nimi?
http://www.harmonickevztahy.cz/video/po ... y-z-praxe/
Hanka

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
julietta
Starší člen

Příspěvek od julietta »

Tak pridam tu skusenost, kedy psychicke traumy sposobuju bolesti .
Vcera som teda riskla a skusila Cestu na dcere hlavne kvoli bolestiam pred menzesom.Cely den ibalginy a termofor na bruchu 2dni ,kazdý mesiac, tak mi jej bolo luto. Navrhla som jej teda hladinu alfa, ale akosi sme sa dostali aj k ceste. No nebolo to take jednoduche, lebo, ked sme prechadzali, co vidi za bolestou, tak vravela, že bojovnikov na koni ako z cias jany z arcu. A ona bola tiez na koni a zabijala, lebo musela. No super, si hovorim, co teraz?Tak sme sli dalej, dosli sme do veku v sucasnosti a bol tam hnev na mna. No super! co s tym, nebolo to ľahke. Isli sme dalej a zrazu sa usmievala, lebo vidi babi, ktora zomrela. Tak teraz co? bol to zdroj? brala som to, že ano, tak sme sli naspat a k taborovemu ohnu, kde sme to celkom dobre zvladli odpustením. Vratili sme sa spat , bola spokojna, bolest uz vraj nemala, hoci pri terapii sa dost zvíjala. Potom sa napila a ze si asi pospi. Ja som musela ist prec, ked som sa vratila, tak vraj nespala, bola vysmiata, zavesila sa mi okolo krku a zda sa, že je vsetko ok. uvidime ako dalej. Len vo mne zostal pocit,, ci to bolo dobre,lebo som to robila prvykrat.
Asi si to este vyťukám :D :good:

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Juli, gratuluju, to jste teda cestovaly pořádně hluboko! Nejdůležitější ale je, že je dcera spokojená, vysmátá... Jak tam píše autorka, nic se nemůže pokazit - tak se neboj. Věřím, že jsi zažívala krušné chvilky, ale myslím, že to stálo zato.
kachna

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

julietta píše:Tak pridam tu skusenost...
Jsi fakt dobrá, Juli :good: , i Tvoje dcerka, že se nechala tak krásně vést - když je vysmátá, tak to bylo určitě dobře :) .
Díky za zkušenost, Hanka

julietta
Starší člen

Příspěvek od julietta »

Kachni, Hanka, dik za povzbudenie :) dnes odmietla riesit jej vztah k poriadku, ze inokedy :D
Tak som skusila sa pozriet na tie moje skakave nohy a vysiel z toho nejaky skryty hnev k mužom v podvedomi.Suviselo to s bratom a otcom, nedokazala som im odpustiť, tak so sa tam zasekla. Asi potrebujem čas este. Strasne ma rozbolelo brucho v okoli pupku, zrejme ide o sebaistotu. :ethink:

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Taky přidám další zkušenost z Cesty:
Dceři jsem ji dělala podruhé - už ve druhé vrstvě jí začalo škádlit její JÁ - má to totiž takového veselého rozveru. Při cestě zpět jsme "táborák" i vrstvy zvládly celkem rychle, její JÁ bylo nad věcí - a podle toho jí radilo, no legrace. Po skončení byla spokojená, přestal ji bolet zub...
Dnes provázela ona podruhé mě : myslela jsem si, že to bude taky rychlovka, když už jsem své JÁ jednou poznala - ale ouha! Vůbec jsem se k němu nepropracovala. (Určitě sehrálo roli i to, že jsem věděla, že bude muset na chvíli odjet, až muž zavolá.) Ale nebylo mi z toho nakonec vůbec smutno - ani nevím, jak jsem se dostala do svého dětství a najednou jsem pochopila, že jsem si svou rodinu opravdu vybrala sama! Měla jsem kolem sebe velmi málo lásky a péče, ale právě to jsem vlastně chtěla, abych měla volnost a široké pole působnosti poznávat tenhle svět. Nikdy předtím mě nic takového nenapadlo a najednou je mi to úplně jasné! Můj pocit stísněnosti a že nic nestíhám pramení pravděpodobně z toho, jak jsem kdysi lačně poznávala svět a chtěla vše stihnout, škola mi to ale vážně narušovala. Když jsem si vzpomněla na národku, přišly zničehonic hněv a zloba - to se u mě taky nikdy předtím neobjevilo. Zlobila jsem se na to, že mě tehdy nutili učit se a dělat věci, které jsou zbytečné, soupeřit s dětmi, které jsem měla ráda... Patřila jsem k výborným žákům - a najednou jsem pochopila, že to byla blbost a pro náš život tady na Zemi naprosto k ničemu. To jsou ale věci! :)
Uvidím, jestli se to projeví nějak i "tělesně". Pocit úlevy a euforie se dostavil hned po skončení, frčela jsem obejmout mamku a říct jí, že to já jsem si je vybrala a byla šťastná, že mě nechali poznávat svět bez omezování. Plakala dojetím a štěstím.
kachna

pdob
Stálý člen
Dal: 97 poděkování
Dostal: 9 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdob »

po vyskúšaní oboch-čo sa vám zdá učinnejšie-Ceste alebo EFT.

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

pdob píše:...Ceste alebo EFT.
Podle mě záleží na člověku a na momentální situaci, obě jsou stejně dobré, obě metody patří k mým favoritům. Cesta se mi zdá jít hlouběji do nitra, ale to neznamená, že EFT by problém nedokázalo vyřešit také. Po mých zkušenostech asi tak: když není tolik času, je EFT ideální, když je času dost a chce se ti podstoupit Cesta do nitra, není nic lepšího. Je dobré při ní mít někoho, kdo tě vede, ale prý to dokážou lidi i sami.
Tolik jen můj názor. :)
Tak ať se daří!
kachna

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Další poznatky z Cesty : zkoušela jsem ji 4 krát sama - z toho dvakrát se povedla, dvakrát ne (takhle :ne,jo,ne,jo :D ) Myslela jsem si, že když budu mít úvodní silnou emoci, že to půjde dobře, ale kdepak. Poprvé se to s tou samou emocí vyvolanou tou samou věcí nepovedlo, podruhé to vyšlo. Možná i proto, že jsem si řekla, že o nic nejde, když se to nepovede, že si holt jen propátrám trošku "vnitřek" - tak se povedlo. Poprvé jsem asi moc chtěla, tlačila, tak houby. :( Včera jsem zkoušela Cestou provést dceru, chtěla to, ale nepovedlo se. Holt, asi to ještě pořádně neumíme, nebo není každý den posvícení, nebo v sobě už nemáme až tak nic závažného na řešení...? Kdo ví?
Mezitím jsem si "vymázla" pár akutních věcí ( únava, vnitřní napětí, podrážděnost,...) díky EFT, což je rychlé a účinné. Jinak experimentujeme s PSYCH-K, ale tam asi budou rozpoznatelné účinky až za nějakou dobu. Jestli se něco takového potvrdí, dám vědět.
kachna

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“