Popis, kádéčko patří na chladič a vstupní napětí bych nedával větší jak 17V. max napětí jsem tam měl 24V, žárovka to už nevydrží, a dál mě to propálilo plastový trubky na kterých byla cívka (0,5cm tlustá trubka)+ nějaké zkušební cívky, jo a odešel trand nějakou špičkou asi. Samozřejmě, čím víc otáček sekundáru tím líp. Já to mám odskoušeno v podobě teslova magnitiferu (nevím jak se to píše) kdy se mi zvětšíla účinnost. Žárovka přez tělo svítí obstojně, zkoušel jsem okolo sekundáru dát jakoby jeden závit alobalu a na 12V svítila plným jasem, na 24V jak už jsem psal odešla do žárovkových lovišť. Nevím co je třeba dál vědět, kdyžtak se zeptejte. Samozřejmě bacha, je tam vnko ^^ , tak ať vás to nezabije. To vás snad záškolák(poškolák?:D) nemusí poučovat. Při správné funkčnosti a dosažení nějakého normálnějšího napětí (viz závity seku) srší blesk (plazma?) z vrchního vývodu sekundáru. Jo připravte se na popáleníny, při rozsvicování přez tělo to sakra hřeje v ruce, podle mě přechodovým odporem, protože čím silnější stisk tím méně to hřeje. BTW: je to jinak (pro mě) příjemný pocit.
Další věc je ta , že když jsem chytal alobalem, chtěl jsem zjistit co z toho vlastně leze a tak jsem dal před žárovku diodu, prvně v závěrném a pak v propustném, ale ani jednou žárovka ani neblikla. Až když jsem ty diody dal antiparalelně, tak se u nás rozsvítilo. Ptal jsem se na to ve škole ,ale učitel na mě koukal co jsem za debila. Takže bych měl podezření na přenos jendím drátem, ikdyž tam zem musí bejt?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
jinak kdyby někdo něco nechápal na schématu ,ptejte se.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)