Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Blamáž

Příspěvek od adam.benda »

lelek píše:...stále ve mě hlodá pochybnost že fyzikář měl tnkrát pravdu a 'perpetumobile' je blamáž :( ...
Nazačátek uvedu malou zajímavost, které jsem si všiml teprve nedávno. Pro ty, kteří si potrpí na správné byrokracii, PM se přesně píše tímto způsobem: perpetuum mobile. Hezké, odhalit to teprve po tak dlouhé době.. :D

Teď k té blamáži... Asi nejsem první, kdo upozorňuje na to, že perpetuum mobile blamáží je a zároveň není. Jde samozřejmě o to, čemu říkáme perpetuum mobile. Osobně souhlasím s tím, že perpetuum mobile, tak jak je definované termodynamikou ("Nelze sestrojit perpetuum mobile prvního druhu"), je skutečně neuskutečnitelné. My, když se tu pokoušíme o konstrukce, které se jeví jako PM, tak je potřeba dodat, že saháme do ještě dost neprozkoumaných koutů fyziky, kde nám na povrch vyplývají .. řekněme úplně nové druhy energetických polí, potenciálů, atp. Proto ani autogenní (samočinný) magnetický motor nepovažuju za PM. Dnes už je vybastleno tolik různých točivých strojů, které vykazují různě velká COP... také to nejsou PM. :) Tuším, že ve fyzice se toho hodně přepíše, ale mám pocit, že právě definice PM zůstane nepozměněna..

bubla

Příspěvek od bubla »

Nemoze ktosi pomoct?hladam sposob ako vypocitat kolko KWH mi da generator ked nan posobim 5N a rychlost 0,5ms

adam.benda
Zasloužilý člen

P = F . v

bubla píše:Nemoze ktosi pomoct?hladam sposob ako vypocitat kolko KWH mi da generator ked nan posobim 5N a rychlost 0,5ms
Rád zkusím pomoct, ale bude potřeba trochu přesněji uvést, o co jde, kde působí síla 5 N a kde se nachází rychlost 0,5 ms (m/s ?).
A pokud tu máme jenom sílu a rychlost, těžko získám práci v kWh... spíš získám výkon ve Wattech, který pokud působí nějakou dobu, můžeme teprve řešit kWh.

Možná ti bude stačit jednoduchý vztah: P = F . v (výkon = síla . rychlost). Jednotky dle Si.. (W, N, m/s).

bubla

Příspěvek od bubla »

v sekcii dilna mam tema generator-pomoc,tam je to znazornene.ide mi vlastne o to ze kebyze zavesim 5N teleso na lano kt by bolo spojene s generatorom a ked by padalo rychlostou 0,5ms tak by roztocilo generator a kolko by to dalo KWH za hod.(tych 0,5ms a 5N je len pre priklad)potrebujem vzorec.dik za ochotu

adam.benda
Zasloužilý člen

Skromnost vs. Neskromnost

Lelek píše:
adam.benda píše:Přátelé, elektromagnet si můžete nacpat skoro do každé konstrukce, kde už to pomalu vzdáváte... Chce to trochu více snahy a nevzdávat se.. ono se to nakonec většinou vyplatí. ;) Možná je škoda, "rozmazlit se" přidáním elektromagnetu(ů). Jen pěkně zapnout mozek... hrát si hodiny s magnety, zkoušet si jejich vliv na různé materiály....... a hlavně se nevzdávat. Přidat elektromagnety, to není žádné hrdinství. :)
Samozřejmě pro "replikátory" tohle tak podstatné tvrzení není.............
Omlouvám se ale nesouhlasím. Je potřeba vyrobit něco co poběží, třebas okopírované, třebas s elektromagnety a pak valepšovat. Když něco neběží příčin může být řada. Když něco běží a po úpravě běžet přestane víme co je špatně.
Hrát si na hrdinné vynálezce je cesta, kde pravděpodobnost neúspěchu hraničí s jistotou.....
Lelek
Do jisté míry beru, že člověk se úpravou a vylepšováním již hotového hodně naučí... Ok. Ale jinak plně doufám, že vám budu moct během letošního léta dokázat, že má velký smysl, hrát si na ty hrdinné vynálezce. :D Uvidí se...
Beru vědu jako výzvu a když člověk skutečně chce, potenciál šedý kůry mozkový je gigantický... Že to tvrdím, má své důvody. Ale jinak ok, asi to každý děláme jinak... a když ti to tak vyhovuje... pak ti to brát nebudu. :D

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Mag. stineni

Razputin píše: .... na videu je material ktery se pouziva na odstineni lelektroniky HDD ....
Velice zajímavé. Bohužel moje angličtina je horší než mizerná.. :) Lze se dozvedět, co je to za materiál těch trubek, ve kterých jsou uloženy ty magnety na rotoru? A z čeho asi bude ten stínící kryt..? Že by zase náš kamarád Bizmut? :) Rozumí někdo slovnímu komentáři u videa? Pojďme si říct všechno, co jsme z toho pochopili... vypadá to totiž dost klíčově, nemate-li mě instinkt.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

perenděv

Příspěvek od lajos »

Možná odpůrci a míra jejích odporu je v nepřímé ůměře počtu magnetů, které vlastní. Čím míň magnetů, tím větší odpůrce. Já se jim ani tolik nedivím, kolik by jsme potřebovali magnetů na nějakou orientační zkoušku, popř. který druh magnetů začít zhromažďovat?
Tímto navrhuji dobrovolně přiznat a uvést počet vlastněných magnetů u počtu příspěvků, nebo ve volitelném sloganu.
Nedělám si ani tak velkou srandu. Jdu si je spočítat do dílny

adam.benda
Zasloužilý člen

Arzenál magnetů

Tak si nejsem jist, jak to mám s těma počtama magnetů chápat... Jde o vyjádření toho, že Perendev podvod skutečně není..? Kdyžtak trochu konkrétněji... co tím teda myslíš. :) Já zdůrazňuju, že moje obavy o pravdivost Perendeva jsou naprosto nepodložené a že jde o velice hrubé spekulace.. je to spíš předhozená otázka.., jak to s ním tedy je.

Jinak se přiznávám, že jsem právě napočítal 79 magnetů, jde-li o ty počty. :D Někdo víc? :D

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

adam

Příspěvek od lajos »

Míním to tak, že nikdo z nás perenděva zřejmě nevyzkoušel a zlechčil jsem to s vlastníctvým počtu magnetů. Já mám asi 20ks kruhových neodymů- s nima perenděva neprověřím.
Tak že si všichni o tom bavíme a asi těžko někdo může něco tvrdit jestli perenděv funguje nebo ne- co říkáš anry??

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Skromnost vs. Neskromnost

Lelek píše:
adam.benda píše: Do jisté míry beru, že člověk se úpravou a vylepšováním již hotového hodně naučí... Ok. Ale jinak plně doufám, že vám budu moct během letošního léta dokázat, že má velký smysl, hrát si na ty hrdinné vynálezce. :D Uvidí se...
Držím palce, ani nevíš jak rád bych se mýlil :lol:
lelek
Dík, zaručeně budu ty palce asi potřebovat. :)

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Hezká hračka

Příspěvek od Novák »

Nazdar magneticmani! Při hledání vodíku jsem narazil na tuhle hračku.Pokud to tu je,tak se omluvám.
http://planetlab.blog.cz/0609/bowmanuv- ... r-06-09-23

adam.benda
Zasloužilý člen

Bowmanův motor

Novák píše:Nazdar magneticmani! Při hledání vodíku jsem narazil na tuhle hračku.Pokud to tu je,tak se omluvám.
http://planetlab.blog.cz/0609/bowmanuv- ... r-06-09-23
Já si nemůžu pomoct, ale podle toho, co všechno o magnetizmu vím, tohle dost dobře nemůže fungovat. A nebo mi něco pořádně uniká... Jak to vidíte? Já už si dneska nejsem jistý ničím. :D

Opět jen fotky, žádný důkazný záznam o skutečném chodu zařízení... Autor se k motoru moc nevyjadřuje.. Ani se mi nepodařilo na něj najít nějaký kontakt, abych se mu případně ozval....

Třeba se bude hodit "krokování" té simulace... přikládám jako přílohu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Moje pokusy...

Příspěvek od tbest »

Vzhledem k tomu, že toto vlákno skomírá, pokusím se ostatní povzbudit mými neúspěchy. Původně jsem chtěl počkat a vyrukovat s něčím funkčním, ale je to běh na hooooodně dlouhou vzdálenost. Abyste neřekli, že sem dávám jen odkazy na cizí stránky a nic nedělám, tak tedy...
Zkoušel jsem různá postavení magnetů, bohužel vždy jsem je dostal do rovnovážného stavu. Největší šanci na úspěch bez stínění mag. pole, dávám mému poslednímu pokusu. Musím ještě planetová kola opatřit ložisky. Jsou nasazena na závitu a díky síle magnetů se závit zařezává do plastu. Je to bída, zpracování, pracovní podmínky, čas... ale to vám nemusím říkat, to znáte. Doufám, že i ostatní zveřejní nějaké obrázky nefunkčních strojů. Potřeboval bych to, zvedlo by mi to náladu a ujistilo, že v tom nejsem sám (nejvíc potěší neštěstí druhého). Nebo se vám to všem točí a chcete aby na to ostatní přišli sami?

Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moje pokusy...

Příspěvek od Waldes »

tbest píše:Vzhledem k tomu, že toto vlákno skomírá, pokusím se ostatní povzbudit mými neúspěchy... Abyste neřekli, že sem dávám jen odkazy na cizí stránky a nic nedělám, tak tedy...
Zkoušel jsem různá postavení magnetů, bohužel vždy jsem je dostal do rovnovážného stavu... Musím ještě planetová kola opatřit ložisky... Doufám, že i ostatní zveřejní nějaké obrázky nefunkčních strojů. Potřeboval bych to, zvedlo by mi to náladu a ujistilo, že v tom nejsem sám (nejvíc potěší neštěstí druhého). Nebo se vám to všem točí a chcete aby na to ostatní přišli sami?
Jeden nie moc funkcny najdes aj na nasej stranke http://www.aufob.org ... Iny, dufam funkcny planujem odskusat, tento tyzden mi dosli poštou magnety a este mi musi niekto vyfrezovat rotor a ...
Waldes

jarda

odstínění magnetic pole

Příspěvek od jarda »

Omluvte mě, jsem zde poprvé, že se Vám vloupávám do debaty. Ale malá inspirace: magnetické stojánky na úchylkoměry ("hodinky") mají značný magnetický potenciál. Ale přesto stačí malá síla k posunutí nějakých vložek mezi jednotlivými magnety (viděl jsem jen letmo, blíže nezkoumáno, nevlastním...) a eliminuje přítah. Zdar a sílu!

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“