jestli se necháš ukecat nějakým prodejcem, tak se ozvi a napiš zkušenost....osobně jsem v tomto směru magnet a usazeniny, sedimentace - skeptický...zdraví m11

Dovolil bych si říct, že kovové není přesně a že by mělo být řečeno feromagnetické, tedy železné, nebo litinové. Nicméně kouda řekněme měděné trubky s magnety může být vložena do i do železného potrubí jako nástavec. Ideální by asi bylo do studný na konec sacího potrubí. Pokud je studna kyselá, sedí na křemičitých horninách, asi by pomohlo hodit do studny pár vápencových šutrů.poota píše:Věřím všem, kteří píšou, .... Ještě připomínám, že magnety nemá příliš smysl montovat na kovové potrubí, ...
... pokud se k používají válcové nebo ještě lépe obdélníkové magnety s póly na užších koncích, tak se osvědčily vázací pásky ... na konci, kousek od "bzíkadla", se udělá smyčka, do které se vloží magnet a ještě se přes to celé natáhne kousek hadice, která se ještě může zajistit další menší "káblbindrou" ... takovéto dvě sestavy se potom "proti sobě" na trubku umísťují mnohem snázeji ...poota píše:sílu magnetů lze zvýšit vnějším magneticky vodivým propojením od potrubí "odvrácených" pólů - improvizovaně třeba důkladným omotáním vrstvy vázacího drátu.
Jsi si jistý? Jedinné čeho tak dosáhneš je, že část magnetického pole, které bez toho mostu prochází vodu, přetáhneš z velké části do mostu. Chová se to jak magnety připlácnuté na plechách. Zkus si to. C magnet se poskládat dost dobře nedá.poota píše: ... a taky to, že sílu magnetů lze zvýšit vnějším magneticky vodivým propojením od potrubí "odvrácených" pólů - ....
Kupodivu celkem skoro joSlavek Krepelka píše: Jsi si jistý?
Snad si to vyzkoušej.poota píše: ... Kupodivu celkem skoro jo...
Ak ti to do zajtra nikto nevysvetlí, zajtra budem mať čas a nakreslím ti to ...vanad píše:Mohl bys mi (a nejen mě) prosímtě podrobněji popsat, jak to mám udělat?
Mohl bys to tedy prosímtě nakreslit? DíkyWaldes píše:Ak ti to do zajtra nikto nevysvetlí, zajtra budem mať čas a nakreslím ti to ...vanad píše:Mohl bys mi (a nejen mě) prosímtě podrobněji popsat, jak to mám udělat?
Waldes.