Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%
 
Celkem hlasů: 552

dafa
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: stř 13 úno 2013 19:00
Dostal: 6 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od dafa »

Zdravim, tak mam za sebou 18 denni kuru na vlasovce - Ivermectin THI,INDI, Hetrazan a Ivermectin pasta. Musim rict, ze to byla pohoda a zadne vetsi problemy jsem nezaznamenal. Pouze u Hetrazanu, kdyz uz byly ty davky nakonci 2,5-2,5-2,5 tak me zacalo trochu bolet v pravem podzebri.

Potesen timto prubehem jsem se pustil do velkych parazitu a opet dle navodu mj. od pi.Blahove nasadil Albendazol a Praziquntel.

Davkovani na mou osobu (95kg) je sobota Albendazol 3-0-3, nedele praziquantel 2-0-2.

Musim rict, ze to uz zdaleka takova pohodicka nebyla. Sice nemam zadne prujmy apod, jako obcas nekdo pise, ale to co se deje ruzne v tele neni nic moc. Ruzne tlaky, kruceni, buseni, pichani, docela vyrazna bolest v pravem podzebri a zrejme z toho vseho lehka panika a psychicka nepohoda.

Jsem rad, ze mam vikend za sebou a predstava dalsich dvou stravenych timto zpusobem neni vubec prijemna. Doufam, ze behem tydne najdu silu, protoze to chci dotahnout do konce, kdyz uz jsem se dal do boje.

Ta opakovana bolest v pravem podzebri me zarazi. Nevim co by to mohlo byt. Jatra udajne neboli, ledviny jsou jinde. Snad by to mohl byt zlucnik, ale neslysel jsem od nikoho, ze by mel behem antihelmintik nejake problemy se zlucnikem. Nemate k tomu nekdo nejaky poznatek? Je pravda, ze hrozne malo piju. Normalne a i behem antihelmintik. Ale predpokladam, ze to by se mely ozyvat spsi ledviny nekde kolem zad.


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

Pravděpodobně to je žlučník. Nejspíš tam nějací paraziti jsou a po lécích mezi nimi nastala panika a nepohoda, větší než u tebe. Ale na to pití bych se zaměřila. Při odstraňování parazitů je velký odpad a je potřeba tělo proplachovat.


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

Minulý týden jsem byla na měření a vypadá to, že jsem se konečně zbavila plasmodií:
Byla jsem asi 4krát na plazmě (po 2 hodinách), kde jsem měla nastavené kromě čištění ledvin a jater jen frekvence na plasmodia, aby byl posun co nejpomalejší.
Brala jsem asi 7 týdnů MMS 1krát denně 5 kapek.
Současně jsem užívala kapky Joalis: Plasmodium MOVF.
Kromě toho jsem brala homeopatika Natrium muriaticum, postupně jsem zvyšovala potence. Ale výběr homeopatického léku bude asi spíš individuální, nevím, jak dalece to souvisí s odstraněním plasmodií.

Bohužel mi zůstali ještě vlasovci (ale už jen dospělci na několika místech) a nějaká další menší havěť, takže musím s MMS ještě pokračovat (i během další kúry iver a Hetr), i když se mi nedělá dobře už při pomyšlení na ně.


Igi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 208
Registrován: sob 30 črc 2011 13:25
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Igi »

Tak jsem byl teď nedávno na přeměření a zůstaly mi z větších parazitů jen vlasovci, taenia(tasemnice) v mozku nebo na CNS a překvapivě roupy. Měl jsem na začátku několik druhů tasemnic, škrkavky, motolice..viz můj příspěvek v tomto vlákně o několik stránek zpět. Kdyby to někoho zajímalo tak jsem bral:
1. den: mastné jídlo dopoledne , jedno balení niclosamide(víc jsem neměl tak to byla první a poslední dávka celé kůry), albendazol 8ml tekutý, 2 tablety praziquantelu, grepová šťáva, v podvečer po jídle, 2 tablety prazi a grep. š.
2. den to samé
7. a 8. den to samé
14. a 15. den to samé
21. den to samé, 22. večer už nic
za týden 3 dny hřebíčkové kůry
mezitím ostatní dny nic, dávky na váhu 70kg a jak vidno zničilo to téměř všechno co mělo :-)
Jen by mě zajímalo proč se u mě pořád drží ty roupy, přitom na hygienu u jídla dost dbám. Nevíte někdo něco jednoduchého účinného na roupy?


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od vokoun »

:? Ty roupy se mě nějak nezdají jestli to nebude jenom pamět po nějakém jídle. Jestli to nebylo mrtvé v nějakém mase které jsi před tím jedl to se prý občas stává. Jenom moje domněnka. Ty vlasovci jsou pěkně odolné bestie ale prý na ně pomáhá MMS. :bye:


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

Z dětství si pamatuji, jak mi na roupy maminka vařila "oukrop": rozmačkala několik stroužků česneku a zalila to horkou vodou. Polévce se stejným názvem se to moc nepodobalo, protože to neomastila, ani se k tomu nic dalšího nepřidávalo. Brr. Musela jsem to jíst ráno na lačno a další jídlo až po 2 hodinách. Pokud si pamatuji, tak to pomáhalo.
Jinak by na roupy měl zabrat Vermox. Opakovat po 3-4 týdnech.
Taky se podívej, jestli nemáš v okolí nějaký zdroj, protože u roupů často dochází k reinfekci. Zdrojem můžeš být i ty sám. Důležitá je hygiena, nejen při jídle. Vajíčka mohou být na věcech a přenést je do úst není zas tak složité. Podrobnější informace jsou třeba tady:
http://nemoci.vitalion.cz/roupy/


Tomahawk
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21 bře 2013 16:53

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Tomahawk »

Ahoj jsem tu nová, no vidím, že rozhodně nejsem jediná, co řeší problém nezvaných hostí. Nechaly jsem se s dcerkou proměřit = já jsem teda docela osídlená..od hlístů přes tasemnici v mozku, vlasovce dva druhy, motolice, lamblie. echinogoky, plasmosia. No docela hrůza. Nejaktivnější jsou motolice v jatrech , zlucniku a slinivce. Ha...odtud podivné, nevysvětlitelné bolesti, migrény a úúúnava.

Vím že mám brát prasiguantel a albendazol víkendy....6 denne, ivermectin a hetrazan soucasne vsedni dny po dobu tri tydnu. Jsem precitlivela na jakoukoli chemii a i po vermoxu, ze mne vylezlo cosi, 15 cm dlouheho, takovy nahnědlý šlahoun, pevny..jasne tělo něčeho, po stolici mi to tam viselo ale nezkoumala jsem to příliš, na to jsem nebyla připravená. Roupů byla spousta.

Jak je to s kojením, můžu kojit? Dcerce je rok, má ode mne vlasovce, jak ji mohu léčit ji? Ty léky jsou asi síla. Vážím 55kg, poradil by někdo s dávkováním, půjdu na to i s MMS2, dá se ten průběh trochu harmonizovat stravou nebo nějakým režimem?

Děkuji moc za rady


hrozinka
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 28 úno 2013 10:51

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od hrozinka »

Jaký máte názor na Caniverm, dostali jsme dávku dle hmotnosti a tím to zkončil. Myslíte, že stačí na velkou zoologickou zahradu parazitů?


Gaia
Zasloužilý člen
Příspěvky: 220
Registrován: pát 28 říj 2011 7:21
Bydliště: Praha
Dal: 244 poděkování
Dostal: 57 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Gaia »

Zdravím po čase.
Hlásím, že jsem tu svoji směs - namletý hřebíček a nové koření, převážila v poměru - mnohem více hřebíčku a doplnila namletým pelyňkem ročním. Poměry opravdu dělám od oka a podle chuti. Beru to nasucho - po lžičce- někdy zapiji horkou vodou někdy ne, nebo z toho dělám odvar. Po antihelm... jsem přidávala lžičku tohoto i do psylia - na dočištění střev - docela to fungovalo. Věřím tedy, že na breberky.
Piji čaj z pely'nku ročního. Malárie se lepší.
Plus tedy MMS.
Co stíhám, dávam si mleté lněné semínko s lněným olejem a trochu tvarohu - na motolice hlavně (na tvaroh se nalákají a bum)..... Mleté semínko musí být čerstvé - sníst do několika minut po namletí - jinak se ztrácí ta účinná látka.
Gaia


Tomahawk
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21 bře 2013 16:53

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace PříspěvekNapsal:

Příspěvek od Tomahawk »

Dobrý den,

Máte podrobnější návody, jak se přírodně zbavit motolic, vlasovcu, echiccoků, borrelie a plasmodia?
Prasiquantel, Ivermectin, Albendazol a Hetrazan , to bude pěkná síla, já citila už Vermox, pěkná horkost a to mic neni proti této kůře, nemílím=li se.
Veškerou chemii, hodně cítím, jelikož mám plná játra, žlučník a slivivku a 12terník plnou motolic, asi to bude nepříjemné. Máte někdo prosím zkušenosti, jak alespoň harmonizovat kůru úpravou stravy, a navíc, co s kojením?

Co ten Caniverm?

Díky moc za rady

:idea: Mám spíš prosbu: soustřeď se na to, co píšeš a taky kam - poo.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Jonáš

Příspěvek od poota »

MUDr. Jonáš: Parazitární šílenství zachvátilo Česko:
http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/c ... ?id=774332

Tak nevím, jestli bych k němu šel ;)
Vím - nešel :!:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
early123
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 21 pro 2010 21:10
Bydliště: Piešťany,SR
Dal: 73 poděkování
Dostal: 70 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od early123 »

Zdravím,

mal som nejaké kvapky od neho ,predtým ako som našiel MMS,samozrejme mi vôbec nepomohli,vyhodené prachy von oknom a nejaký názor na neho z netu.


Názor z netu na dr.Jonáša:
Sklamaný, je stará známa vec, že známi šarlatáni majú veľkú charizmu. Inak by sa im nedarilo blbnúť ľudí. Šarlatán, ktorý je bohatý, nemôže byť ľudomil. Svoju činnosť vykonáva kvôli peniazom a to je hlavný signál, že niečo nie je v poriadku. Jonáš si zorganizoval sieť poradcov, všetkých zblbol rečami, že zbohatnú rovnako ako on. Ale už ich je toľko, že si konkurujú a bijú sa o dôverčivých pacientov. A tých sprostých a dôverčivých zas až tak veľa nie je, takže hrozí, že sa onedlho Jonášov domček z karát zrúti. Jemu to ale neublíži, už dnes je niekoľkonásobný milionár a jeho majetok by potešil aj Bila Gatesa. Bude to ako v tých pyramídových hrách, kedy organizátor hry zhrabne smotanu a všetci, ktorí s k hre pripojili neskôr, mu len prispejú na jeho bohatstvo.

Veľa šťastia priatelia


Jayo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 224
Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
Bydliště: Bratislava
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Re: Jonáš

Příspěvek od Jayo »

poota píše:MUDr. Jonáš: Parazitární šílenství zachvátilo Česko:
http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/c ... ?id=774332

Tak nevím, jestli bych k němu šel ;)
Vím - nešel :!:

Zdravím - poota
Pan Mudrc Jonas by si mal pozriet toto video


teda ak vie po anglicky. Ale urcite by mu to niekto rad prelozil.


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Tenkohlavec prasečí (Trichuris suis) ...

Příspěvek od A(&F) »

... Použití v léčbě autoimunitních nemocí člověka ...

Výzkumy posledních let dokázaly, že helminté jsou schopni modulovat imunitní odpověď v hostitelském organismu.[5] Rovněž byla zjištěna negativní korelace mezi výskytem autoimunitních nemocí a přítomností helmintů u lidí ve světě. Zjednodušeně řečeno, v zemích s nízkým hygienickým standardem je vyšší prevalence helmintů (Ascaris lumbricoides, Ancylostoma duodenale, Trichuris trichiura, Schistosoma spp., atd.) ale na druhou stranu nižší výskyt autoimunitních nemocí.[6][7] To vše vedlo k objevu tzv. helmintické terapie - tedy využití řízené infekce lidí pomocí některých helmintů, či jejich proteinů, k modulaci imunitní odpovědi u pacientů. A právě T. suis je považován za jednoho z ideálních adeptů pro tuto formu terapie. Člověk je k infekci tenkohlavcem prasečím vnímavý, ale parazit nedospívá, nemigruje tkáněmi, infekce se neprojevuje žádnými klinickými příznaky. Vajíčka parazita se dají snadno a dlouhodobě skladovat a nedochází k přenosu z člověka na člověka. Tyto vlastnosti vedly vědce k výběru T. suis pro první klinické studie.[6] Významných klinických úspěchů s T. suis bylo dosaženo v léčbě Crohnovy nemoci a ulcerózní kolitidy, tedy střevních autoimuntiních chorob.[8][9][6] V prvotní studii byli sledováni 4 pacienti s Crohnovou chorobou a 3 pacienti s ulcerózní kolitidou, kterým byla aplikována jednorázová dávka 2500 vajíček T. suis. U všech došlo k výraznému zlepšení stavu nemoci bez žádných vedlejších příznaků.[10] V další studii bylo 29 pacientům s Crohnovou chorobou podávány vajíčka T. suis opakovaně a po 12 týdnech došlo k remisi u 66% pacientů.[9] Obdobně ve studii zaměřené na ulcerativní kolitidu bylo skupině pacientů podávány co dva týdny vajíčka T. suis (v dávce 2500) nebo placebo s opět pozitivním výsledkem.[8] V současné době probíhají jak v Evropě tak v USA již další fáze klinických testování na bázi randomizované, placebem kontrolované, dvojitě slepé studie s T. suis a oběma zmíněnými nemocemi.[6] Autoimunitních nemocí, kde by se dal využít terapeutický potenciál T. suis, je však více. Například experimentální léčba laboratorních myší s diabetes mellitus (typu 1) slibuje možnost použití T. suis i v boji s vrozenou cukrovkou.[11] Další testy s helmintickou terapií se zaměřují na roztroušenou sklerózu.[12] ...

(zdroj: ... http://cs.wikipedia.org/wiki/Tenkohlave ... ov.C4.9Bka )

... :) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
hrozinka
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 28 úno 2013 10:51

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od hrozinka »

Co ten CANIVERM - opravdu se nedá použít? Nikdo nereaguje a tak to mám vzít jako blbý dotaz?


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“