Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%
 
Celkem hlasů: 552

mina
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: pát 09 lis 2012 11:37
Dostal: 6 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od mina »

Není za co :) cítila jsem potřebu to sem napsat.
Myslím, že to dlůžím vuči tomuto fóru, také jsem tu hledala útěchu a podporu.
A musím říci, že jsem jí tu našla :D

Jinak to bylo jen o práškách, výdrži a již zmíněné podpoře. Zapper nemám.

Mina


maikiki
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12 úno 2013 19:21
Dal: 16 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od maikiki »

Dobrý den,od 9.1.užívám mms-vybrala jsem dávku duramectin-hetrazan-duramectin-mms beru denně 8 kapek-zjištěno :MICROSPORUM-CMV-ŠKRKAVKA-HÁĎÁTKO-ECHINOCOCUS MULTI.-OPISTORCHIS-PLASMODIUM FALCIP.-VLASOVCI PODKOŽNÍ-VLASOVCI SRDEČNÍ-Už po druhé během těch dvou měsíců se potýkám se zánětem horních cest dychacích.Dělám někde chybu?Nevěřím že to dělá mms-snažila jsem se ho při prvním zánětu brat 3kapky každou hodinu,ale to jsem neustála.Co s tím.Děkuji
maiki


jrompf
Stálý člen
Příspěvky: 85
Registrován: pon 31 led 2011 16:51
Dal: 20 poděkování
Dostal: 45 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od jrompf »

Na odlahcenie, paraziticka tematika v prilohe (doslo mi dneska postou) :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


bublinka.c
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: úte 03 črc 2012 16:41
Dal: 80 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od bublinka.c »

Před nedávnem tu byl 2x dotaz, jestli ne má někdo zkušenosti s tobolkami od EPAMu, ale nikdo neodpověděl, žeby je nikdo nezkusil?


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

maikiki píše:užívám mms-vybrala jsem dávku duramectin-hetrazan-duramectin-mms beru denně 8 kapek-zjištěno :MICROSPORUM-CMV-ŠKRKAVKA-HÁĎÁTKO-ECHINOCOCUS MULTI.-OPISTORCHIS-PLASMODIUM FALCIP.-VLASOVCI PODKOŽNÍ-VLASOVCI SRDEČNÍ-Už po druhé během těch dvou měsíců se potýkám se zánětem horních cest dychacích.Dělám někde chybu?
Neřekla bych, že někde děláš chybu. Brala bych to tak, že tělo nestíhá odstraňovat škodliviny, tak hledá i další cestu. Možná chce, abys mu pomohla tím, že si odpočineš. Taky zvýšená teplota (pokud jsi ji měla) pomáhá, hlavně proti plasmodiím. Rozhodně bych se nesnažila ji snižovat. Na plasmodia taky potřebuješ Joalisy, hlavně Plasmodium MOVF a nějaké dreny, ale to asi bereš. Jinak podle zátěže budeš ještě potřebovat praziquantel na echinokoka a nejspíš i albendazol, pokud na háďátka a škrkavky už nezabral ivermectin.
S Duramectinem nemám osobně dobrou zkušenost. Musela jsem ho přestat brát, protože jsem měla poruchy vidění. Zřejmě to dělala nějaká přídavná látka, protože jinak mi ivermectin nevadí (brala jsem Agrimectin i tablety).
Zrovna včera jsem se dočetla, že na začínající nachlazení je dobré homeopatikum Ferrum phosphoricum, tak by to možná stálo za vyzkoušení.


Uživatelský avatar
děda Slavík
Zasloužilý člen
Příspěvky: 672
Registrován: čtv 14 kvě 2009 13:50
Bydliště: Staré Hvězdlice 22
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MMS - Všeobecná diskuze

Příspěvek od děda Slavík »

Kód: Vybrat vše

Pokud bys totiž byl schopen se na celou [b]záležitost kolem Genesis[/b] podívat střízlivě a v klidu,
Už jsem se lekl, že nejsem na VŠEOBECNÉM FÓRU O MMS ale nějakém Biblickém semináři.

Před několika dny byla v telce a ve správách reportáž o malém klučinovi, který má neznámou nemoc, Tělo zdeformovalné, samá boule, dýchá pomocí hadice, leží a má velké bolesti. Žádná lékař neví co to je. Do sedmi let to bylo normální zdravé dídě.
Dnes jsem četl článek o parazitech v těle a co všechno dovedou. Co KDYŽ JE TO PROBLÉM TOHO KLUČINY?? Možná by pomohlo MMS. Ale nepamatuji si ani adresu ani jméno. Možná, že někdo z vás mu může pomoct. Vyskoušet po třech kapkách třikrát deně- a možná po nějaké době bude fit.
Podívejte se na ten článek.


Lidé jsou prolezlí červy. Způsobují i rakovinu

Co se to děje? Lidé jsou čím dál nemocnější, v ČR i ve světě. Za epidemii chorob, jako je roztroušená skleróza nebo cukrovka, mohou podle mnoha odborníků paraziti, kteří tiše a nerušeně žijí v našich tělech. Mohou způsobovat dokonce i rakovinu!
Oficiální medicína vzbuzuje dojem, že lidé ve vyspělé společnosti parazity prakticky vůbec nemají. Kam se tedy poděla všechna ta havěť, o níž se učili lékaři ještě před nějakými 30 - 40 lety? Podle Ing. Hany Bláhové z Brna, detoxikační poradkyně v rámci metody legendárního MUDr. J. Jonáše, se o nich jen přestalo mluvit.
Parazity má každý
Inženýrka Bláhová se specializuje na nervová onemocnění typu roztroušená skleróza, Parkinsonova nemoc, epilepsie, deprese. Hledala příčiny těchto chorob i důvody, proč jsou dnes tak časté. Pátrala po společném jmenovateli pro stejné diagnózy - viry, bakterie a neživé zátěže, ale teprve v souvislosti s parazity a zoonózami se začaly vynořovat zajímavé souvislosti.
Doporučujeme: Češi mají červy! Rychle k veterináři?
Před desítkami let pronikl do skript lékařských fakult názor, že paraziti u nás byli vyhubeni. Situace je lehce absurdní: okolní státy (Německo, Francie, Švýcarsko, Rusko atd.) potíže s parazity přiznávají, avšak u nás jako by se po nich zem slehla... Co mohou parazité způsobit?
Cysty některých parazitů chrání více vrstevnaté obaly, pouzdra zvápenatí a jsou prakticky nezničitelná. Živá larva třeba u svalovce přežije až 30 let. Různé bouličky pod kůží mohou tvořit boubele tasemnic, svalovec stočený, měchožil zhoubný i větvený nebo třeba filárie. Nějaké parazity má úplně každý, avšak nikoliv stejnou sbírku.
Podívejte se, jaké nemoci možná způsobují i vám!
• Parkinsonovu chorobu způsobuje kombinace několika závažných patogenů: Trichomonada vaginalis, která se krevním rozsevem dostala až do mozku, Treponema pallidum, často vrozená, Nocardia asteroides, Echinococcus (mozek), navíc někdy s Plasmodiem (neúměrné pocení parkinsoniků), ostatní parazity nevyjímaje.
• Larvy všech parazitů putují hrtanem a hltanem, snadno se zachytí na štítné žláze, rozběhnou autoimunitní proces (typické pro roztroušenou sklerózu). Roztroušenou sklerózu působí Entamoeba histolica forma magna (mozek), Echinococcus multilocularis nebo granulosis - mozek a mícha, borrelie, někdy Neisseria gonorrhoeae nebo Neisseria meningitidis, polioviry, atd.
• Podobně je tomu u Bechtěrevovy choroby, jejímiž viníky jsou boubele echinokoka nebo velkých parazitů (škulovce, tasemnic) na páteřním kanálu, kde utlačují míchu a periferní nervy.
• Epilepsie a závratě: "I když vím, že je více druhů epilepsie, případy, se kterými jsem se setkala, byly překvapením: boubele velkých parazitů (Taenia, škulovec, echinokok) buď v mozečku, nebo ve vnitřním uchu. Bakteriální zátěže byly doprovodné", uvádí Ing. Hana Bláhová.
• Parazitárního původu mohou být také závratě, točení hlavy, bušení srdce
Škrundání a plynatost
Je to dáno například tím, že diagnostika je obtížná: Například skripta pro parazitology radí, že odběr stolice je nutné provádět 3x až 6x, aby se vyloučil falešně negativní obraz. V praxi ale lékaři odmítnou pacienta už po jediném negativním nálezu.
"Samozřejmě se parazité neskrývají za všemi nemocemi, ovšem na některých se mohou podílet," uvádí ze své zkušenosti Ing. Hana Bláhová. "Například škrkavky o sobě dávají vědět škrundáním v žaludku a trávicím ústrojí, nadýmáním, plynatostí. Je-li jich mnoho, mohou vést k ucpání střeva a zácpám. Vajíčka lze spolknout s nemytou zeleninou."
Náš tip: Polibek smrti: Chagasova nemoc se šíří jako AIDS
Takový roup dětský vyvolává nevolnosti a průjmy, snadno proniká stěnou střeva do cévního systému, a tak může způsobit hemeroidy, ženské výtoky, záněty močového měchýře, dokáže ucpat žlučovod… Paraziti bývají prapříčinou zdravotního problému: poškodí tkáně a na oslabené místo nasedají viry a bakterie.
Jíte tatarák? Pak se nedivte!
Z prvoků, jichž jsou desítky, se tady nejčastěji setkáváme s několika druhy:
• Plasmodium malarie a vivax, které si vozíme z teplých krajin, ale jsou i na jižní Moravě a jihovýchodním Slovensku.
• Giardia intestinalis - lamblie způsobuje zažívací potíže, vředy, celiakii, kolitidy.
• Toxoplasmosu gondii hostí více než polovina Čechů.
• Entamoeba histolytica má na svědomí průjmy, zažívací potíže.
• Babesie jsou přenášeny klíšťaty a jsou spolu s borrelií u nás častou nákazou.
Na další druhy parazitů existují speciální léky. Některé jsou k dispozici v celé EU, u nás však ne. Jedná se například o lék Cesol, jediný lék na ploché červy typu tasemnic a motolic. Ani ty se nám nevyhýbají, s oblibou tataráků se tasemnice v populaci udržela. Motolic je tolik druhů, že je máme skoro všichni. "V tělech pacientů přibývá parazitů s věkem, " upozorňuje Ing. Bláhová.
Domácí zabijačka - doslova!
Nákaza svalovcem stočeným není v ČR dosud zcela vymýcena. Většinou postihuje pracovníky s masem zvířat, vyskytuje se v rodinách, kde pořádají domácí zabijačky, sníte ho s nevařenou klobáskou nebo šunkou.
Tasemnice a tasemničky jsou poměrně známé, méně se ví, jak velké nebezpečí představuje tasemnička v oku, v uchu nebo v močovém ústrojí.
Vážnou parazitární nákazou v Evropě je měchožil zhoubný a větvený: oba tvoří cysty, které se mohou zaměnit s nádorem. Rozbití cysty může pacientovi způsobit anafylaktický šok, ba i smrt. Je bohužel častý, přestože se oficiálně má za to, že jde o vzácné onemocnění.

Točí se vám hlava?
Už naši předkové si všimli určité souvislosti mezi motolicemi a točením hlavy. Všechny motolice (je jich několik druhů) zhoršují metabolismus, ucpávají žlučovody, zhoršují jaterní testy, zvyšují cholesterol. Setkáváme se i s největším parazitem člověka - škulovcem širokým. Nákaza se vyskytuje častěji v rybníkatých oblastech, například v jižních Čechách je běžná. Zdrojem jsou sladkovodní ryby, nakládané nebo uzené.
Tasemnice psí a kočičí nejsou sice denním nálezem, ale nejsou ani vzácné.
Porovnejte: Tohle jsou projevy parazitů:
• Třasy, tiky, záškuby svalů i noční záškuby těla, závratě, zatmění před očima s pocitem na omdlení, deprese, úzkosti, pocity tísně, tlaku na hrudi, pocit těsně před infarktem.
• Poruchy vidění (jeden z prvních příznaků roztroušené sklerózy) mohou souviset s oční formou larvální toxokarózy, ale v oku se najdou různé druhy parazitů.
• Atopický ekzém má původce v parazitech Giardia intestinalis, Ascaria a Strongyloides, Dirofillaria.
• Paraziti vyvolávají autoimunitní procesy ve tkáních, kde se vyskytují. Vedou prvoci.
• Arytmie, tachykardie atd. - v srdci najdete škrkavky, háďátka, motolice i vlasovce.
• Migrující larvy nevynechají plíce: astma je způsobeno nejčastěji měchožilem. větveným, ale i migrující toxokarou, škrkavkou, atd.
• Paraziti se mohou usadit v kloubech, kloubních váčcích i páteřním kanále. Toxiny parazitů zvyšují revmatoidní faktor. Parazit při migraci vyvolává teploty, jeho noční aktivita vede k nespavosti, spouští migrény, alergie (pokud se usadil ve vedlejších nosních a čelních dutinách), je příčinou tinnitu (ve středním a vnitřním uchu může žít celá řada parazitů).


Kluci, do toho.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: MMS - Všeobecná diskuze

Příspěvek od Slavek Krepelka »

děda Slavík píše: ... Lidé jsou prolezlí červy. Způsobují i rakovinu ...
No, dědo, objevil jsi Ameriku, ale príma. Dovolil bych si tě odporoučet do vlákna http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=1521 Zkušenosti jsou zatím velice dobré a to i co se týče parasitů. Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Bobina
Zasloužilý člen
Příspěvky: 278
Registrován: ned 06 led 2013 12:50
Bydliště: České Budějovice
Dal: 127 poděkování
Dostal: 221 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Bobina »

jj taky jsem si koupila knihu o urinoterapii :)


araziel728
Nový člen
Příspěvky: 10
Registrován: úte 31 kvě 2011 20:19

Liecba - planovanie

Příspěvek od araziel728 »

AHojte,

chcel by som sa spytat na vas nazor ako si nastavit liecbu po zdiagnostikovani tychto zvieratiek:

Imunita

Nosna sliznica - chlamydie

Srdce - Dirofilare (obe)
Trichinela


Dalej namerane:

vsetky nematody
Plazmodia
Toxoplazma
Chilomastix
Trichomonaza (obe)

Gardia Lamblie
Salmonela
Shijela
Kingela
Listeria
Proteus - asi ameby
Corynebaterium
Streptokok
HPV
Hepatididy
Jardanela
Helicobacter
Pseudomonium
Borelia
Loa Loa
Onchocerca
Echinokoky oba
Hymenolepis nana
Opisthorchis
Schystozomy


Zacal by som podla Blahovej, predcistenim MMSkom, potom by som isiel na plasmodia s filariami - nachystany mam Ivermectin a Hetrazan, taktiez mam aj Joalis plasmodium. Tiez si preplachujem oci koloidnym striebrom kvoli Loa Loa, 2x denne.
Tiez nie je problem zohnat dalsie antihelmetika (prazq, manoverm, ablendazol, entizol)

Uz tyzden uzivam rano a vecer po 5 kvapiek MMS, caka ma teda este jeden tyzden, a chcel by som sa poradit ohladne dalsieho pokracovania liecby.

Tu su moje otazky:
- Joalis kvapky mam brat uz teraz popri MMS?
- Po tej dvojtyzdnovej predciste MMSkom, mam pokracovat s nim aj popri Ivermectine ?
- Popri Ivermectine, mam brat nejake dalsie antihelmetika na zvysenie ucinnosti liecby?
- Akym sposobom je najlepsie a najucinnesie brat Hetrazan?

S otazkami na plochych cervov este pockam, ked budem v tej faze liecenia.

Vopred dakujem vsetkym za rady a nazory, svoje zistenia, pocity, zdravotny stav a vysledky z kontroly na Salvii tu postnem, ak budu priaznive mozno to pomoze aj ostatnym.

Pekny den.

:idea: Nezakládej kvůli dotazu nové vlákno - poo.


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

Kapky Joalis můžeš kombinovat s čímkoli. Fungují na jiné úrovni a tělo nezatěžují.

Jestli MMS současně s ivermectinem, to řeším teď taky. Ale spíš se přikláním k tomu brát buď to, nebo ono. Přece jen je to oboje chemie. Ale třeba to někdo zkoušel.

HB jeden čas doporučovala brát s ivermectinem současně i albendazol, ale myslím, že už to nedoporučuje. Bylo to v době, kdy nebyl k dispozici Hetrazan.

Hetrazan se myslím bere po jídle 2-3x denně, celkem denně max. 4 tablety. HB doporučuje dávku zvyšovat postupně, kvůli možným reakcím.


araziel728
Nový člen
Příspěvky: 10
Registrován: úte 31 kvě 2011 20:19

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od araziel728 »

Ahoj Heli,

Tiez si nemyslim ze by Joalis kvapky nejak zatazovali organizmus, skor som sa pytal kvoli tomu ze ci ich ucinok neznizim trebars MMSkom. Viem ze funguju na informacnej urovni, ale predsa.

Aj ja sa priklanam k tomu bud MMS alebo Ivermectin. Tak planujem MMS vynechat pocas brania Ivermectinu a Hetrazanu. Albendazol planujem brat az s prazikvantelom.

Neveis aku dlhu dobu sa ma brat Ivermectin, a ako dlho sa ma uzivat Hetrazan? Aka ma byt prestavka medzi nimi?

Milos


maikiki
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12 úno 2013 19:21
Dal: 16 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od maikiki »

Hela píše:Kapky Joalis můžeš kombinovat s čímkoli. Fungují na jiné úrovni a tělo nezatěžují.

Jestli MMS současně s ivermectinem, to řeším teď taky. Ale spíš se přikláním k tomu brát buď to, nebo ono. Přece jen je to oboje chemie. Ale třeba to někdo zkoušel.

HB jeden čas doporučovala brát s ivermectinem současně i albendazol, ale myslím, že už to nedoporučuje. Bylo to v době, kdy nebyl k dispozici Hetrazan.

Hetrazan se myslím bere po jídle 2-3x denně, celkem denně max. 4 tablety. HB doporučuje dávku zvyšovat postupně, kvůli možným reakcím.


Uživatelský avatar
děda Slavík
Zasloužilý člen
Příspěvky: 672
Registrován: čtv 14 kvě 2009 13:50
Bydliště: Staré Hvězdlice 22
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MMS - Všeobecná diskuze

Příspěvek od děda Slavík »

Kód: Vybrat vše

No, dědo, objevil jsi Ameriku, ale príma. Dovolil bych si tě odporoučet do vlákna  
Víš proč je to prima?? Ne pro to přesunutí, ale protože asi tím byl dosažen cíl, který jsem hledal. Pomoct tomu mladému klučinovi o kterém se zmiňuji v úvodu svého příspěvku.

Včera ve zprávách byla zmínka o tom, že již tři posluchači poslali svou úvahu o možné příčině nemoci (paraziti a havěť) a na základě toho konečně usoudili páni doktoři (kteří řadu let si neví s nemocí rady) že by to mohlo být ono, že příznaky tomu nasvědčují.
No a kdo to tam napsal, PATRNĚ NĚKDO Z NAŠICH KOLEGŮ NA TOMTO VLÁKNU. .


Kluci, do toho.
Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

araziel728 píše:ze ci ich ucinok neznizim trebars MMSkom...aku dlhu dobu sa ma brat Ivermectin, a ako dlho sa ma uzivat Hetrazan? Aka ma byt prestavka medzi nimi?
Ahoj Miloši,
účinek se naopak zvyšuje, protože MMS přímo likvidují škodlivé mikroorganismy a Joalis učí imunitní systém se proti nim bránit. Z vlastní zkušenosti vím, že na plasmodia jen kapky Joalis (bez MMS) nefungují. Beru je už rok a půl a plasmodia mám pořád.
S vlasovci je to podobné. HB doporučuje brát 5 dnů ivermectin, pak 1 den nic, 5 dnů Hetrazan, 1 den nic, 5 dnů ivermectin. Já jsem to tak brala, ale Hetrazan 3 týdny. Asi po 3 měsících jsem si to zopakovala, ale cítím, že vlasovce mám pořád. Tak jsem dospěla k názoru, že bez MMS to asi fakt nepůjde.
Začátkem února jsem se proto konečně odhodlala začít s MMS. Beru je jen jednou denně (brát to dvakrát denně jsem se ještě nepřinutila), ale zdá se mi, že je to pořád stejné. Na měření jdu až příští týden, tak to mohu zatím posoudit jen subjektivně.
Hela


Uživatelský avatar
děda Slavík
Zasloužilý člen
Příspěvky: 672
Registrován: čtv 14 kvě 2009 13:50
Bydliště: Staré Hvězdlice 22
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od děda Slavík »

Hela píše:Začátkem února jsem se proto konečně odhodlala začít s MMS. Beru je jen jednou denně (brát to dvakrát denně jsem se ještě nepřinutila), ale zdá se mi, že je to pořád stejné.
Byla doba, kdy jsem bral 14- 18 kapek dvakrát za den. Nevadilo mně to. Rakovina se zastavila a ostatní problémy taky. Dnes beru občas jen několik dní dvakrát po 3-5 kapek a vždycky se otřesu jako po velkém panáku slivovice. (dnes už ji nepiju ) Po překročení množství je reakcí lehký průjem.
Spolehlivá dávka, která u mne funguje jsou 3 kapky nalačno (dolité do půl hrnku vlažnou vodou) a teprve potom (po půjhodince) snídám. Večer to samé těsně před spaním.
Tímto způsobem to zvládám bez problémů. Každý jsme jiný a tak i množství MMS musíme upravit podle svého.

:idea: Citace je něco jiného než kód - code nebo quote - a vypadá to potom taky jinak - poo.


Kluci, do toho.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“