Slavek Krepelka píše:alfka píše: .... Zamýšlela jsem nad tou rozdílností, nad tím vkusem každého z nás a co že to vlastně znamená. ...Nojo, jenže co s takovejma, o kterých je známo, že poslouchaj skoro vše? Ahoj, Slávek.
Ahoj Slávku

nad tím jsem přemýšlela taky, ovšem vubec nevím jestli správně, jsou to pouze moje úvahy...
Sama se řadím do kategorie, poslouchá skoro vše, dá se říct, že ve všem si dokážu najít to hezké, až na určité vyjímky.
Ale ne právě u všeho člověk prožívá totožné, možná by mohla být důležitým vodítkem ta rytmika té které písně prolínající se ve více žánrech.
Když budu pozorovat sama sebe, u všech možných žánrů se mnou dělá divy v oblasti energie rychlejší pulsující rytmus, a ve stejném momentě kdy hudba vygraduje ,vygraduje i energie mého těla na úroveň blaha

Ale možná to každý máme jiné..
Ještě mě napadla jedna věc a to , že by hudba v sobě mohla mít určitý kód.
Jde o to, že podvědomě hledáme kolem sebe lidi, kteří stejně prožívají hudbu, která se nám libí nám.
Velice častou otázkou při seznámení je " Jakou posloucháš hudbu ?" , pokud najdeme člověka, který je na stejné vlně, automaticky ho řadíme do skupiny nám blízkých, tudíž se jedná o stejné vibrace těla.
Tyto jemnohmotné vibrace našeho těla sdělují mnoho informací a jednou z nich je i zdraví, stav imunitního systému atd., tedy stav prožitku na jehož základě pracuje fyzické tělo.
Naopak pokud by nám někdo naši oblíbenou hudbu poplival, umí se nás to hluboce dotknout, přitom pokud se na ten moment podíváme racionálně nejde o žádnou urážku hrubšího zrna.
U hudby nejde jenom o rytmiku, ale také o tóny.
Pokud bych se na věc dívala z pohledu enegrie, jde o to, že nám správné tóny otevírají čakry, a v rytmu hudby se rozvibrují.
Naše tělo se v tento moment nachází v tom nám známém příjemném pocitu, v momentě kdy nám přejede přes záda ten krásný pocit mrazení a stojí nám chlupy

Při naprosté harmonii všech čaker dochází k uplné regeneraci našeho těla.
No a do toho látky které se automaticky vyplavují, jako je ten dopamin.
Cílem meditace je také harmonie všech čaker, kdy dochází k tomuto užasnému pocitu - aktivuje se hadí síla...
Ale aby z toho nevyznělo, že máme celý den poslouchat hudbu, která nám tento pocit dává.
Tělo a naše mysl potřebuje určitě i stavy klidu a ticha, kdy zpracovává prožité..., jde tedy o jakousi rovnováhu.
pa Alfka