Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Urinoterapie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Urinoterapie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

milnem píše: ... pokud dr zajímají ledviny ,močovody nebo močový měchýř ...
O tom nepochybuji. Pochybuji o tom, že je dobré se zajímat u nemocného pacienta, specielně s problémy močového systému, které jsou povětšinou těžko MuDry léčitelné, jenom o něco.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Ztráta regenerace ....

A(&F) píše:... do původního příspěvku jsem doplnil ještě další dvě související videa...
Postřehy.

1) Takže s morfologií pěstování orgánu mají Anri problém přesně jak jsem předpokládal. To, že zub narostlý mimo tělo vypadá jako zub ještě neznamená, že to je strukturálně skutečný funkční zub http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=113177#p113177 včetně dřeně a nervu. Na straně druhé zárodek zubu nasazený do dásně přesně toto tutově dokáže.

2) Videjko http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=113177#p113177 třetí shora (s useknutým prstem vrtulí) poukazuje jak jsem se zmínil na to, že nějaká látka (nebo soubor látek) v urině, a nejsou to kmenové, stačí na to, aby alespoň v otevřené ráně nastartovala regeneraci a pokud je to látka(y) opakovaně doplňovaná, regenerace se dá úspěšně dokončit. Zde je třeba přihlédnout k R. O. Beckerovi, který poukázal na nedostatečnost nastartování tam, kde kůže může před dovršením regenerace přerůst přes zárodečnou pecku kmenových buněk a regeneraci zastavit, stejně jako pokud je rána chirurgicky přeplátována kůží a zašita. Zcela očividně to bez dodávání této látky dost dobře nejde a nutně dochází k tomu, že dotyčný prasečí výtažek z měchejře nejen nastartuje regenerační množení hodně mladých kmenových buněk, ale také ho silně podporuje.

Nicméně č.1 snad poukazuje i na to, že u sliznic k problému zárůstu diferenciačně starší epitetání vrstvou pokožky nedochází, anžto se u sliznic nejspíše nevyskytuje. Z tohoto důvodu také již vyzrálejší zubové zárodečné kultury nemají problém regenerovat kompletně a správně a dorůst na celé a plně funkční zuby a sliznici prorostou. Tady však se ještě do problému motá to snad, tedy fakt, že sliznici neproroste nerv, ale zub, tedy kost a proces se zastavuje aniž kdy nerv měl šanci se zakořenit v pokožce.

3) Čtvrté a páté videjko na odkazu č.2 poukazují na skutečnost, kam až je "moderní věda", financovaná například i jmenovanou farmaceutickou firmou Pfizer jít, aby na "nových" a "Cutting Edge" (doslova "řezající ostří") technologiích eventuelně trhla úžasné balíky, zatím co se na ni přiživí i spousta chirurgů a dalších MuDrů a zdravotníh personálu vůbec, ačkoliv je už z veřejné Youtube jasné, že proces je možno nastartovat v těle bez náročných operací, stejně jako bez ohledu na to, že existují i vědecká, i když ne nezbytně "západní" pojednání, která jasně prokazují, že regenerace existujících orgánů a to všech najednou se dá zařídit přímo v pacientovi bez jakékoliv potřeby ať již farmácie, nebo MuDrologie a Cutting Edge skalpelů. Zde si je třeba taky uvědomit, že takové Cuttin Edge technologie budou s všeobecně narůstajícími náklady na zdravotnictví k dispozici pouze finančnímu šmejdu, ale vůbec ne lidem dobré vůle, kteří svými daněmi, ať již očividnými, nebo skrytými, spolu se sociálním vydíráním, vývoj těchto spíše "Cut Throat" (hrdlořezných) než Cutting Edge technologií financují.

Na straně druhé, i to málo infomací poskytovaných těmito zprávami je velice použitelné k orientaci správným směrem třeba tam, kde jde například o zuby vyhnilé a ztracené díky zubařské péči, která zatajuje jednoduché metody jak si udržet zdraví svého vlastního chrupu a podstrkuje srágory, nemluvě o otravování pitné vody fluoridama i těm, kteří se domákli co tento průmyslový odpad v zubních pastách dokáže s chrupem udělat.

Ještě na vysvětlenou k tomu Robertovi O. Beckerovi.
Z jeho výzkumu jasně vyplývá že nervy, které se vyvíjejí a dorůstají a diferencují spolu se všemi ostatními tkáněmi řekněme useknutého prstu, nesmí narazit na myslím střední vrstvu epidermis (což je střední vrstva pokožky), která normálně u poranění narůstá ze stran zranění z existující kůže přes otevřenou ránu a zároveň ji překrývá i jizvovým colagenem. Pokud nervy na tuto vrstvu narazí, proces regenerace se zastaví tím, že dorůstající nervy se buďto zakoření do této vrstvy pokud jde o pokožkovou tkáň, nebo narazí na jizvovinu colagenu a maj utrum taky. Zárodečný shluk buněk tedy musí logicky narůstat a dozrávat (dodiferenciovávat se) v plném profilu stejně rychle, nebo i rychleji, než se stačí rozmnožovat buňky (regenerovat) pokožky kolem rány, aby k zárůstu ze stran nemohlo docházet.

Dokonce už opakované poškozování nově se tvořící pokožky například přes konce pahýlů amputovaných končetin žab dokáže způsobit významné prodloužení procesu regenerace a tím dosaženého stupně regenerace končetiny i u tvora, který již spontání regenerační schopnost na rozdíl třeba od mloků nemá. Z toho by se dalo usoudit, že regenerace všech orgánů ohraničených pouze sliznicí, a ne pokožkou, proběhne nejspíše kompletně a bez problému jakmile je už jednou nastartovaná až do ukončení regulovaném morfologickým polem těla, které diktuje morfologii struktury orgánů včetně velikosti a spojitostí s dalšími.

Toto je zřetelně vidět i z problémů v uvedených videích s vypěstováním skutečně morfologicky kompletních a hlavně funkčních orgánů mimo lidský organismus a nejspíše se díváme na další Bude, i když s tím, že něco z toho asi půjde poněkud obejít. Navíc, pokud není takový orgán vypěstován z buněk pacienta, který si v takovém případě počká na nový měchýř dva měsíce, jde o transplantaci nekompatibilních tkání a co nutně následuje je doživotní potlačování imunního systému, aby nedošlo k odmítnutí orgánu. Pokud pak jde o takovýhle měchýř, který je pouhou napodobeninou skutečného, byť i z vlastních buněk, bude to trvat minimálně další měsíc, než se ta napodobenina dovyvine do skutečného měchýře a otázkou je, do jaké míry a u dárcovského jestli vůbec. Co se pak týče komplexních orgánů jako je srdce atd, to chci mimo tělo vidět, ale jestli nezapracuje šiwamba, pochybuju že se toho kdy dočkám a ani tak to není jisté.

Co se týče transplantací vypěstované pokožky nebo už jen filmů pokožkových buněk, které se dají použít jako graft?, no samozřejmě. Tady se jedná o vrstvy, kde poškozené konce nervů ve svalu řekněme popálením už jen zarostou do nově se tvořící pokožky a další postup regenerace jako třeba u pahýlu prstu není třeba. Jde o konečnou fázi regenerace orgánu morfologicky hraničícího v pokožce. S těma graftama kůže to taky ale podle mne nevypadá až tak dobře, protože to těžko půjde udělat přes noc a pokud to přes noc nebude, pacient si zbytečně vytrpí v době, kdy stará urina už by byla s prací hotova.

Mám proto k této vědecké práci cokoliv jenom ne obdiv, i když jde o užitečné informace, kromě snad toho "zubařství" v čelisti, ale i tam je to jaksi napůl.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Niky píše:no tak mam pouzit od zaciatku, nie az stredny prud? ...
Nejsem si Niky jistý, co z toho je lepší, teoretizovat je jedna věc a praxe může být jinde, ale i praxe podle Armstronga hovoří: "čím víc, tím radostněji" a kašlat na střední proud. Já na něj kašlu. Mám na to 2dcl kelímek a na třikrát, tedy po ránu, je to recyklované a zároveň mi slouží jako dost rozumná mírka a kontrola, kolik toho ze mne za den vypadne a vrátí se. Tím je taky celkem jasné, kolik bych měl doplňovat, ale protože dost tekutiny evetuelně odchází střevem alespoň mně při dostatečném zavodňování, a někdy nějak tělo vodu přidrží a pak ji zas uvolní, je ta regulace trochu nepřesná. Taky už dnes skoro při každé návštěvě budoáru své ženy nakapu čerstvou urinu do očí. Snad třikrát jsem minul, anžto to nemám ještě zaběhnuté, ale dnes zatím hádám 6x. Zároveň přejedu aj obličej a celou makovičku. Zas ji budu muset sjet frézou.

Jinak za posledních pár dní se mi skutečně velice omezilo pocení nohou, i když nezastavilo, o žlučníku stále ještě vím, jak kdy, ale žádný běs. Včera jsem na cca půl hodiny ucítil existenci pravé ledviny a dnes cca na hodinu obou ledvin, ale jenom jejich přítomnost, snad jako lehce namožený sval. Jo, s činjekcema jsem ještě znova nezačal, dal jsem jim už myslím sedmý den pokoj, ale zase na ně skočím. Nemám v sobě tolik trpělivosti.

:bhead: Hladovku jsem dnes nepřežil, ucpal jsem se půlkou ananasu a dorazil se palačinkama. Takže zítra znova :roll:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Po dvanácti dnech ...

A(&F) píše:... kmenové buňky se dají získat i z tuku ...
Mám pocit, že to nějaký pisálek doprkal. I když celkový dojem z článku vyznívá jak jsi to pochopil a nemůžu se dohrabat k originálnímu papíru, mně z toho leze,

Cituji:
Longakerova představa do budoucna spočívá v tom, že by doktoři mohli být schopni použít tuk pacientů k "pěstování" nových tkání a orgánů pro další pacienty.
............

že ten tuk lze použít jako agar a tím že se docílí podstatně rychlejšího růstu lidských kmenových buněk oproti pěstování na laboratorních agarech. To by mne moc nepřekvapilo. Je v něm přesně to, co je tělu vlastní, byť i s nějakými snad nepatrným odchylkami mezi různými lidmi. Z tuku se žádný kmenový buňky vypěstovat nedaj. To je naprostý nesmysl. Ale definitivně se daj vypěstovat na něm.

Nicméně mi straší v hlavě i informace, že při zhubnutí se počet tukových buněk nemění a že pouze pouští tuk a proto že po skončení diety dochází k daleko rychlejšímu ztloustnutí, než dochází pouze při zvýšení příjmu jídla. To už by taky napovídalo, že pokud člověk tloustne poprvé, tvoří se nějak nové tukové buňky a na dělelní to nevypadá. Taky už dnes tvrdí, že jsou kmenové zastoupeny ve všech tkáních a nebylo by tedy nemístné usoudit, že i v tukových.

libcosenior
Zasloužilý člen
Dal: 165 poděkování
Dostal: 131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libcosenior »

Slavek Krepelka píše:
libcosenior píše: ... Dodám len, že by to mal byť stredný prúd, ...
Osobně bych se z několika mnoha důvodů na toto staré Šivovo tvrzení nespoléhal. ...
Ja som odpovedal na otázku ohľadne činekcií a z toho, čo som tu čítal, som si myslel, že na to je potrebný stredný prúd.

Žiť, to je tá najvzácnejšia vec na svete, pretože väčšina ľudí len existuje.
Armstrong-Elixir_zivota.pdf
Partykova.pdf
Perfektné fórum pre každého kto sa chce naučiť programovať
libcosenior
Zasloužilý člen
Dal: 165 poděkování
Dostal: 131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libcosenior »

Niky píše:... a svrbi ma telo ...
Armstrong o svrbení píše a píše tiež, že si treba miesta, ktoré svrbia masírovať čurinou a prejde to.
(Mám to overené vlastnou skúsenosťou.)
Naposledy upravil(a) libcosenior dne stř 06 úno 2013 11:06, celkem upraveno 1 x.

Žiť, to je tá najvzácnejšia vec na svete, pretože väčšina ľudí len existuje.
Armstrong-Elixir_zivota.pdf
Partykova.pdf
Perfektné fórum pre každého kto sa chce naučiť programovať
smajlicekk
Stálý člen
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od smajlicekk »

Ahoj vsichni. delaji se mi hrozne modriny, staci se trochu tuknout a je to, jednu mam uz pres tyden a vcera druha a tvrda boule pod modrinou. co s tim? uz zase piju tak se to snad srovnalo.
Hanko prosim te ty injekce pouzite davas kam, do nejake zvlastni sberny? diky.
ahoj S.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Ahoj smajlickku, to je bohužel jeden ze záporů činjekcí - modřiny s bulkou. Ty modřiny vznikají tehdy, když se při aplikaci injekce poruší (praskne) drobná cévka. A dále pak záleží na tom, jestli se obsah stříkačky vyprázdní do tohoto místa, nebo jehla pokračuje kousek dále. Z počátku jsem mívala těch modřin také více, což mi vadilo :roll: - dost dlouho pak trvá, než se vstřebají. Díky tomu, že si činjekce píchám do břicha, sice nejsou zvenčí vidět, ale citlivé jsou tak jako tak. Pak jsem zjistila, že je důležité to místo po aplikaci injekce při jeho desinfekci do hloubky promnout. Sice to bolí, ale když se ta boulička s urinou "rozprostře" tak, aby boule nebyla hmatatelná, modřina se nekoná a místo je použitelné pro další aplikaci klidně i druhý den :) . Pro jistotu ale střídám místa, jak jen to jde (když vezmeme v úvahu, že si píchám ještě i inzulin při každém hlavním jídle, tak musím jo přemýšlet, jak si mám volná místa vytvořit :D - ale jde to!). Momentálně mám taky jednu pěknou modřinu a boulička tam už nejde rozmasírovat, ale každá sranda něco stojí - kdyby bylo jenom to, tak si můžeme :ewhistle: :D .
Jo, ještě připomínám, že je důležité mít při aplikaci činjekce maximálně uvolněné svaly - hlavně místo vpichu musí být úplně uvolněné (kožní řasa musí jít lehce udělat) - injekce pak nebolí.
Použité injekce a dobře uzavřené jehly (aby se nikdo náhodou nepíchl) vyhazuji do koše s domácím odpadem. Akorát kvůli bezdomovcům, kteří prohrabují kontejnery, je maskuji do krabiček nebo kelímků od potravin, aby nebyly vidět :) .
S pozdravem "Činjekcím zdar"! Hanka :lol:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

smajlicekk píše:Ahoj vsichni. delaji se mi hrozne modriny,
Smajlíčku, to se Ti dělá už delší dobu, nebo až jsi vlezla na čurinu. Připadá mi, že tenhle problém se týká hlavně žen. U muže jsem se s tím nikdy nesetkal. Měla to i moje máti a nevím jak dnes. Mě osobně se žádné modřiny nedělaj ani po těch injekcích, jak píše Hanka. Stalo se to jedině když jsem si rozpíchal žílu v jamce lokte, snažíce se vzít si krev, ale to je normální. Svalové a podkožní ani náhodou, i když jsem do svalu píchnul krev ze žíly, což, pravda, šlo dost hluboko.

lena

Příspěvek od lena »

ohledne modrin, :mrgreen: tedy u me byly modriny taky jak jsem posledni tyden informovala. Dnes ubehnul dalsi tyden a modriny prave po tomto tydnu zase zmizely. Nevim jestli to byla jenom ta tydenni reakce, ktera se dela kdyz delame jakoukoliv terapii. Takze asi se neco lecilo a vyhojilo. :eclap:

No uvidim jak to pobezi dale.

Proc se vlastne delaji modriny nevim, neni to treba, ze je krev prilis husta? Rika se tomu take tromboza, jestli ale nekecam. Snad ma nekdo vice vedomosti a pouci nas.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Běžně vznikají modřiny mechanickým poškozením jemných cévek většinou úderem.
Pokud vznikají nápadně snadno, třeba i jen pouhým tlakem, tak se tomu říká "fragilita kapilár" a dává se na to Ascorutin a nebo čaj z Kokošky pastuší tobolky. Fragilita kapilár se také často projevuje nadměrným a dlohotrvajícím menstruačním krvácením, pomáhá také Ascorutin a nebo výplachy odvarem z Kokošky.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Koko%C5%A1 ... AD_tobolka

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
smajlicekk
Stálý člen
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od smajlicekk »

Ahoj, moc Vám vsem dekuji za odpovedi. modriny se mi delaji kdyz se hodne uhodim, jsou velke a straci se par dni, takze na ne dost trpim, ale co piju urinu, tak se staci jen trochu tuknout a je hned velikanska modrina a nechce se hojit. tu prvni mam asi 10 dni a vcera druha, jsou moc velke a bojim se aby nevznikla nekde nejaka ucpanina. pred urinou jsem jedla pohanku, ta je na to dobra, ale ted nemuzu. neslo by si dat par kapek MMS aby se ty srazeniny rozpustily? S.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Budeš mít pravdu, Slávku :ethink: . My ženy si často ukazujeme modřiny po uhození se. U mužů občas vidávám modřiny jenom pod okem :D ..
Jedna moje kolegyně chodila do práce s modřinami neustále, i v obličeji. Dlouho jsme si všichni mysleli, že ji doma bije její muž a ona to tají. Pak u nás začal pracovat taky - hodnějšího mužského jsme tam neměli.
Smajlíčku, ta pohanka je na to opravdu dobrá, obsahuje hodně rutinu, který Ti nejspíš hodně chybí - proč ji teď v souvislosti s urinoterapií nemůžeš? Také je prý dobré jíst dužninu z pomerančů a citrónů. Ten ascorutin určitě.. asi bych k němu přidala i vitamín C, něco mi říká, že jsem takové doporučení někdy četla...
Naposledy upravil(a) hanka dne čtv 07 úno 2013 12:34, celkem upraveno 1 x.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Modřiny

Příspěvek od jani »

Ahoj, kdysi jsem taky řešila problém s modřinami, vystudovala jsem odněkud toto:
Modřiny mohou být následkem nedostatku křemíku.Čatěji bývá příčinou nedostatek rutinu-fragilita cév.dodávat rutin,případně citrín,ale vždy vápník!!
I v příbalovém letáku na šumivém kalcium bylo napsáno,že se používa při chronické propustnosti kapilár!
Koupila jsem si v lékárně silicii - ted už ne, jde to do peněz a tak jím jíl, doted se dlabu jen namočenou pohankou, ale pozor, ne každá má schopnost nabobtnat, já kupuju v kauflandu a jsem spokojená s kvalitou, méně už z cenou, ale dá se, citrín nemám a dlouhodobě se živím pomletými slepičími skořápkami na prach v el. kávomlýnku, ty míchám do banánu a taky pohoda, je to zdroj vápníku, ještě se dá udělat to, že se použije chutnější,ale pracnější forma tzv. lék na artrozu:

štáva z 5-6 citronů bez pecek, 3-4 celá vejce i se skořápkou. Dát do sklenice a vložit dolů do lednice, každý den obracet
po dobu 12ti dnů.
Poté přidat:
12 dkg cukru
12 dkg medu
0,25l alkoholu ( rumu )
Vše rozmixovat, přecedit přes plátno a uschovat v lednici.
Dávkování:
po večeři vzít jednu polévkovou lžíci nebo štamprdlu každý den

Myslím, že všechno je jednoduché a za vyzkoušení to stojí.
Ten ascorutin neberu z toho důvodu, že mi tam přijde docela dost přídatných svinstev, čaj z pastuší tobolky není špatný, brávala jsem ho na umírnění menzeskrvácení spolu s kontryhelem proti bolesti a taky čaj z bílé hluchavky, ten je ńam ńam, ale kdo se má s tou drobotinou sbírat.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Modřiny

lena píše: Proc se vlastne delaji modriny nevim, ...
Definitivně jsou v nepořádku stěny cév. Jedinné, co na to vím je od Paní Budwigové. Zkoumala douho pojivové tkáně což jsou i žíly a cévy dospěla k přesvědčení a podle mne dává velice dobrý smysl, že je to díky strukturálním změnám způsobeným polonasycenými a nenasycenými tuky, tedy lidově řečeno rostlinnými, s vyjímkou několika málo. Jejich molekuly jsou pokřivené a jakmile je tělo musí používat, je ze všech pojivových tkání eventuelně cedník zaplácaný cholesterolovým blátem ve kterém si žijí bakterie. To se týká tepen a cév. U žil k oplácávání cholesterolem moc nedochází a možná i tím dochází eventuelně k jejich lehké zranitelnosti a při tom propustnosti trvale do nějaké míry.

Hmm, čurina má cholesterol odstraňovat a to se nutně bude týkat cév a tepen, ale ne žil. Proto asi může dojít první k odstranění cholesterolové "omítky" a tím dost rychle k problému s podlitinami. Pokud však čurina také řeší problém s tukovými vazbami stěn cév, jako že není důvod, aby je neřešila, když řeší vše, bylo by logické, že ty podlitiny se budou dělat jen nějaký čas od započetí čurinoterapie podle toho, jak moc práce s tím bude čurina mít, než to dá do pořádku a stěny cév se zregenerují. Hádám že tělo řeší trochu jinak problémy v cévách a tepnách a trochu jinak v žilách a že jsou i strukturálně trochu odlišné.

Jinak s těmi tuky, živočišné jsou fajn (máslo, lůj, sádlo) a z rostlinných jsou fajn kokosový, který je dokonce ideální na smažení a lněný, pouze velice čerstvý a nesnáší teplo a definitivn2 ne na smažení, které jsou nasycené. Jedinný polonasycený, který se jeví jako nesmírně fajn a dobrý je olivový, který funguje nějak jinak než komerční rostlinné oleje, ale čím více komerčně zpracovaný, tím hůř a ideální je lisovaný doma za studena a se všemi "nečistotatmi".

Zdaleka nejhorší jsou jakékoliv margaríny a je naprosto jedno, jestli nálepka říká, že nejsou hydrogenated, tedy ztužené vodíkem. Canola, kukuřice, buráky atd jsou jeden vedle druhého sice OK přímo s produktem, stejně jako olej v ořeších. Nejde o to, že by byly až tak moc škodlivé při obsahu, který sníme přímo v plodinách. Průšvih je ty oleje používat v čisté formě a v množství, kterým byly komerčně-vědecky nahraženy živočišné tuky. S margarínem si mažeme na chleba smrt a s těmi oleji v salátu a na smažení neděláme o nic líp. Vzhledem k tomu, že dieta Paní Johanky Budvigové jenom lněným olejem a tvarohem (plus džusování) dokáže vyléčit cca75% raků a stejně tak nemoci pojivových tkání, považuji její vědu za téměř jistou.

Asi že jsem poslouchal svou intuici a margaríny v rodině zakázal jsme byli s ženou na svém a to přes všechny protesty a eventuelně upustil i od komerčních olejů, tenhle podlitinový problém zatím v rodině nemám, i když mladejm něco vysvětlit je dost často potíž a asi si časem zadělaj.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“