Craft píše:Před cca. 2 měsící jsem měl řekl bych podobný problém s kloubem palce na pravé noze a nebyl jsem si vědom, že bych nějak něšťastně zakopl, prostě to začalo bolet z ničeho nic a bolest se stupňovala tak, že jsem měl problém již na tu nohu došlapovat. Jelikož mám zkušenosti, že tyto problémy celkem úspěšně řeší mnohdy aplikace infračerveného světla o vlnové délce 940 nm, již před nějakou dobou jsem pro svou mamču vyrobil prototyp přístroje i s pulsním IR světlem, což je trochu složitější, který u ní spolehlivě řeší občasný problém s jedním neposlušným kloubem (mírně opotřebená chrupavka). Nic jiného tady u ní předtím nezabralo, jedině gelová injekce do kloubu, což není zrovna levná záležitost. Mimochodem takový přístroj pod názvem BioBeam 940 třeba prodává firma Drixon, ale silně předražený, na ebay.com jej lze koupit výrazně levněji. Tak jsem si jej od mamči půjčil a již u prvního použití jsem měl pocit, jakoby mi tím palcem zevnitř někdo kroutil, (třeba se tam něco uhnízdilo a to infra světlo mu nedělalo dobře ) Po druhém použití se problém velmi zmírnil, ale nechtěl se odporoučet úplně. Ani 2 další aplikace již nějak problém úplně neodstranili, ale už jsem mohl v pohodě na nohu došlapovat a bez problémů chodit. Nakonec jsem si vzpomněl na starou dobrou detoxikační vaničku a již po prvním použití jsem měl stejný pocit kroucení palce zevnitř. Po druhém použití problém prakticky zmiznul a mohu palcem znova hýbat jako předtím. Toliko mé zkušenosti s expresním řešením kloubních problémů
P.S. Pro případné kutily uvádím, že jeho úplně nejjednoduchší a taky dobře funkční varianta je 16ks IR diody (940nm, průměr 5mm) seriově zapojit a rozdělit do dvou paralelních větví po 8 ks a v každé větvi pouze přiřadit odpor 120R. Napájení je 12V ss.Tím by měl být proud protékající diodami kolem 20mA. Diody se pak uspořádají do čtverce 4x4. Hlavně se do toho pak zbytečně nedívejte, i když by to očím nic udělat nemělo. Funkčnost si ověříte pomocí digi foťáku třeba v mobilu, jedině tak uvidíte vyzařované světlo z IR diod, které je pro lidský zrak neviditelné
Kód: Vybrat vše
Základní zapojení IR diod 940nm: --X--X--X--X--X--X--X--X--120R---- +12v / / -12v ----X--X--X--X--X--X--X--X--120R-- Uspořádání IR diod: X X X X X X X X X X X X X X X X
Craft píše:Nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno a jelikož jsem to základní zapojení infra přístroje již tady jednou uvedl, konkrétně tady http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... start=1455
tak jenom doplním nové info. Mamča si nakopla prst 8.5. na noze, který ji celkem dosti opuchl a byl i tmavší barvy, čili se vytvořila podlitina, ale hýbat s ním mohla, takže zlomené a snad ani naražené to nebylo. Ale chodit se ji moc dobře nechodilo, ale nikde nemusela, takže to bylo v pohodě. Kdyby něco měla volat. Dneska jsem ji něco vezl a ukazuje mi prst na noze a koukám jako blázen, prst jako předtím, jako by si jí nic nestalo. Jak jsem se ji ptal, čím to dokázala, tak mi sdělila, že si ten infra přístroj dala pouze jednou na půl hodiny na nohu. Kdybych to neviděl na vlastní oči, nevěřil bych, že to zvládne odbourat nejen zánět, ale dokonoce i onu tmavou podlitinu. Dokáže to více než jsem sám čekal
Myslím, že samostatné vlákno by pro tento přístroj a zkušenosti s ním, bylo velice přínosné. Ti méně chápaví, k nimž patřím i já, by určitě ocenili podrobnější popis konstrukce i schema zapojení - poo.
Zdravím - pootaBardioc píše:Ahoj, tady už to máš konstrukčně hotové - ZDEPoota píše:Ti méně chápaví, k nimž patřím i já, by určitě ocenili podrobnější popis konstrukce i schema zapojení - poo.