Slávku! Nedělej to, pokud to opravdu nepotřebuješ! Každé píchnutí do čehokoliv se hojí zjizvením a při neodkladné první pomoci ti bude naprd nejpřístupnější, ale sklerotizovaná a zjizvená céva v loketní jamce nebo v zápěstí.Slavek Krepelka píše:Jsem dojel pro protlak a cestou jsem si zauvažoval, co bych udělal byvše jednoruký s hadicí na zemi, do které chci něco píchnout a namohl ji ani přišlápnout.hanka píše: Tak jsem právě zjistila,
Zakolíkoval bych ji dvěma kolíkama vedle sebe a mezi nima hadice, v místě, kde nechci, aby při píchnutí uhla. Takže šlaufek pozítří po stranách zašpendlim, než do žíly vletím jehlou. Proti tomu dnešku by to byly jen 3 píchnutí proti minimálně 14ti. To by byla pořád výhra. Uvidíme. Kde je vůle, tam je cesta
Ahoj, Slávek.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Autohemoterapie
-
- Stálý člen
- Dal: 42 poděkování
- Dostal: 7 poděkování
Re: Pro Masochisty
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Děkuju Majko za starost. Avšak. Jde mi o to tu první pomoc vůbec nepotřebovat. Nnejsem zvědavej na to si pořídit infarkt, na který bych pak pro ni měl použití.Majka933 píše: Slávku! Nedělej to, pokud to opravdu nepotřebuješ!neodkladné první pomoci ti bude naprd nejpřístupnější,
- Počtu-li si historii HCL, Ferguson udává že používal snad ob den jednu žílu na hřbetě ruky, tedy podstatně menší žílu, přes rok. Skončil s ní až tehdy, kdy podle jeho slov nejspíše sestřička vyprázdnila stříkačku do žíly příliš rychle.
- Moura tvrdí, že AHT dělá už snad 25 let a tu krev taky asi nebere z 10ti míst a není sám.
- To nejlepší ale na konec. Při HCl se jizvy moc nedělaj a při AHT to nebude o nic horší. Ono to vypadá, že při těhle metodách, kdy se vybičujou bílé, bílé krvinky zaplní a vyhojí ránu bez zajizvení originál tkání. Vzpoměň si na ten můj obroušený prst. Vše je zpátky i s daktyloskopií jenom díky tomu, že jsem to držel pod HCl a ne pod čímkoliv jiným a ještě jsem to trochu flákal. V HCl terapii na tohle poukazují u spálenin, že se hojí pod 1:1500 obkladem bez jizev a dvakrát tak rychle, než s použitím čehokoliv jiného.
- To ani nemluvím o tom, že koupit kus stříbrný hadry a udělat Beckera na lokti není technicky žádný problém. To je další možnost. Právě se chystám dát dohoromady měření na různé majinké baterie a pořádně si to ošmatat po elektrické stránce a postavit si k tomu matiku v excelu, abych to mohl začít inteligentně zkoušet.
Další věc je, že se určitě dostanu nad jamku i pod ní. Už se mi to podařilo a špendlíkovat hodlám kolem žíly, ne do ní. Ale nejdřív vyzkouším to Hančiný vylepšení. Ve skutečnosti nejsem masochista a každý to píchnutí, i když ne moc, přeci jenom píchá.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Vrátil jsem se dnes ke staršímu fíglu a použil jsem na IV HCl 60ccm stříkačku s průhlednou hadičkou, jehla stále tenká. Na podruhé jsem se dostal do žíly bez turniketu a bez špendlení s rukou nataženou více méně podle Hanky Nacpal jsem do žíly 20ccm 1:1500 Ferguson a že už v ní ta jehla byla, zkusil jsem i potáhnout.
Potáhl a hned natáhl trochu přes 4ccm krve do hadičky, kde se mi trochu ze začátku pomíchala s HCl, což jsem ihned vyřešil tím, že jsem část hadičky na straně vpichu dal do kopce, anžto krev se projevila jako těžší ze dvou kapalin. Mám dojem, že HCl skutečně do nějaké míry slouží v rozumné koncentraci jako protisrážlivá látka a že jenom díky tomu se mi ty cca 4ccm podařily přes tenkou jehlu 26ga natáhnout. Pak jsem musel přehmátnout stříkačku, anžto už ruka nechtěla v danné pozici tahat a jehla se mi ucpala.
Tož jsem vytáhl jehlu a celé zařízení odnesl do koupelny, stáhl gatě a nacpal jsem krev do sedínky. Ven ze stříkačky to šlo.
Kromě vpichu, žádná bolest. Necítil jsem ani nějaké pnutí ve svalu jak jsem do něj krev ládoval a moc jsem se s tím nepatlal. Teprve až jsem ke konci začal do svalu cpát krev pomíchanou s HCl, začalo to být cítit, tož jsem ještě trošičku přimačknul a nechal toho, takže se mi podařilo jakési kombo HCl a Autohemoterapie.
Tady je odkaz na velikosti jehel a převody mezi milimetry a ga a je v tom i nějaké francouzké číslování snad kanyl. English, ale ty jehly jsou celkem jasné. http://www.sai-infusion.com/files/ConversionTable.pdf
Potáhl a hned natáhl trochu přes 4ccm krve do hadičky, kde se mi trochu ze začátku pomíchala s HCl, což jsem ihned vyřešil tím, že jsem část hadičky na straně vpichu dal do kopce, anžto krev se projevila jako těžší ze dvou kapalin. Mám dojem, že HCl skutečně do nějaké míry slouží v rozumné koncentraci jako protisrážlivá látka a že jenom díky tomu se mi ty cca 4ccm podařily přes tenkou jehlu 26ga natáhnout. Pak jsem musel přehmátnout stříkačku, anžto už ruka nechtěla v danné pozici tahat a jehla se mi ucpala.
Tož jsem vytáhl jehlu a celé zařízení odnesl do koupelny, stáhl gatě a nacpal jsem krev do sedínky. Ven ze stříkačky to šlo.
Kromě vpichu, žádná bolest. Necítil jsem ani nějaké pnutí ve svalu jak jsem do něj krev ládoval a moc jsem se s tím nepatlal. Teprve až jsem ke konci začal do svalu cpát krev pomíchanou s HCl, začalo to být cítit, tož jsem ještě trošičku přimačknul a nechal toho, takže se mi podařilo jakési kombo HCl a Autohemoterapie.
Tady je odkaz na velikosti jehel a převody mezi milimetry a ga a je v tom i nějaké francouzké číslování snad kanyl. English, ale ty jehly jsou celkem jasné. http://www.sai-infusion.com/files/ConversionTable.pdf
-
- Stálý člen
Re: Autohemoterapie
Slávku! Jsi hrdina!!! Jen mám dotaz? Neměla by být ta krev do svalu srážlivá? Já jsem to před dvěma lety taky řešila spojivací hadičkou, ale používala jsem dvě stříkačky. První na odběr krve, pak jsem do žíly dala HCl a žilní krev šla do svalu.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Chybí mi tady uklánějící se smajlík, Slávku. který by nejlíp vyjádřil moji úctu ke Tvému výkonu ... tak aspoň + !.Slavek Krepelka píše:Vrátil jsem se dnes ke staršímu fíglu a použil jsem na IV HCl 60ccm stříkačku s průhlednou hadičkou ... takže se mi podařilo jakési kombo HCl a Autohemoterapie...
Ahoj, Hanka.
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Majko. To bys asi spíš mohla vědět ty. Já střílím podle těchto údajů:Majka933 píše: ... Jen mám dotaz? Neměla by být ta krev do svalu srážlivá? ...
- Tvrděj, že se nedělaj podlitiny, což by mohlo naznačovat, že se krev nesráží, ale může to i znamenat, že jde příliš hluboko, než aby se to projevilo na kůži.
- Co se týče různých ortodoxních povídání, dělaj výtažky rozložených orgánů, tedy telecích jater a dělaj to, že krev rozloží (hemolysis) a používaj jenom čirou tekutinu, tedy nejspíš přefiltrovanou plasmu s tím, co vypadlo z červených krvinek a nejspíš i bílých.
- další ortodoxní informace je, že sražení krve je způsobeno fibrinem, což mi dělá v hlavě trochu paseku, protože to mi nezní jako krevní destičky (platelets), ale nevím. Ať již jsou fibrin a destičky jedno totéž, jako že mi to nepřipadá, tohle zřejmě nemá s rozpadem červených nic společného, ale má to hodně společného s modřinama.
Z toho usuzuju, že do svalu by měla jít krev nesražená a že se ve svalu ani nesrazí, tedy nijak moc, ale že se postupně mimo krevní řečiště rozpadají alespoň červené krvinky.
Mně tady jaksi zvoní hlavou informace od F.W. Kocha. On původně léčil rakoviny 1918 - 1921 (nesmírně úspěšně) nějak upraveným výtažkem buďto z mozků, nebo z jater (asi myší). Čerstvé orgány rozmačkal a nějak zpracoval, aby z toho dostal látku, kterou si nazval "tissue thrombin" (něco, co sráží tekutiny v buňkách) a co s thrombinem v krvi nemá nic moc společného). Jestli tedy tohle nějak souvisí, a Koch se vyjádřil, že je to ve všech tkáních, akorát že v játrech a mozku je toho vyšší procento, asi se ten jeho tissue thrombin taky vyskytuje v červených. Ačkoliv nemám pocit, že vyloženě toto způsobuje veškerou účinnost AHT, mám za to, že pokud červené ten Kochův tissue thrombin obsahují také, nutně tato porce musí dělat v AHT to, co dělal Kochův výtažek.
Princip toho výtažku byl, že na něj byly chemicky citlivé pouze rakovinné buňky, protože ty už v sobě podle Kocha měly uvolněnou jinou látku, podmiňující první stádium apoptózy a ten jeho thrombin, dostavše se do krevního oběhu si spolykaly rakovinné i zdravé buňky, ale pouze v rakovinných to vyvolalo apoptosis (buněčnou sebevraždu), anžto ve zdravých buňkách nebyly přítomny obě složky.
Jsem to očíhl a krevní thrombin polymerizuje vodou rozpustný fibrinogen na vodou nerozpustný fibrin, který je teprve zodpovědný za srážlivost krve. To celkem bude podobný princip s Kochovým tissue thrombinem a něčím (děravá hlava, musel bych na to zase juknout) v buňkách.
Pokud to vše tedy podtrhnu, můj odhad je, že krev by do svalu jít sražená neměla a že naopak cokoliv, co sražení zabrání, by mělo být spíš k užitku, pokud to neničí to, co z červených krvinek vypadne. To ničení by HCl mohla dokázat, to samozřejmě nevím. Pokud coagulation a hemolysis jsou dvě rozdílné věci, a mně to absolutně nepřipadá jako jedno a totéž, pak by měla krev jít do svalu nesražená.
Nicméně, dnešek byl pokusnictvím, které mi snad dovolí (s většíma jehlama) dostat do svalu čistou krev bez HCl. Natáhnu jí prostě víc a do svalu půjde jenom to, co není HCl prakticky chyceno.
Jinak s HCl se mi to líbí jednak z toho důvodu, že jdu do žíly s vybavením plným tekutiny, tudíž aniž bych riskoval jakoukoliv náhodnou bublinu vzduchu a jednak, že je vše a celý proces bez jakýchkoliv dalších cáchů díky HCl auto-sterilní.
-
- Stálý člen
Slávku, já jsem si znovu přečetla ty úvodní články k tématu, které jsi nám tam dal. Jestli jsem to správně pochopila, tak by aplikace vlastní krve do svalu měla vyvolat něco podobného zánětu. Aby se provokovala a aktivovala vyšší produkce makrofágů, musí k něčemu dojít a já sázím na hemolýzu- rozklad červených krvinek.
Krevní srážlivost je velice složitý proces, na kterém se účastní množství faktorů, ale vždy dochází k rozkladu červených krvinek, které jsou spouštěčem celého děje srážlivosti krve. Stručně ho popíšu: Shluky krevních destiček-trombocytů, působí jako zátka na poraněné cévě, rozpadajíci se č, krvinky aktivují bílkovinné enzymy obsažené v plazmě-neaktivní protrombin se mění na trombin a ještě v krevním řečišti se působením trombinu mění rozpustná a aktivovaná bílkovina fibrinogen na fibrin. V místě postižení vytvoří fibrin síť vláken, které zachytí unikající krvinky, vznikne krevní koláč a poraněná céva se uzavře= koagulace čili srážení krve. Koláč pak vytlačí sérum- plazmu bez fibrinogenu.Je jedno, jestli se řízneš, máš odřeninu nebo výron, či co, probíhá to pořád stejně, pokud jsi zdravý. Ale řekla bych, že zároveň dochází ke spuštění toho, kvůli čemu tady teď sedím! Do zadnice se nám dostala sice naše vlastní krev, která se ještě nesráží- to taky není hned, ale začala nám působit ve svalu jako cizorodá látka. Už máme spuštěný proces srážení krve a náš mozek poznal, že se děje něco nedobrého. A co asi udělá, pokud funguje tak, jak má? Aktivuje imunitní systém!!! Když dáš nesrážlivou krev, k hemolýze nedojde a krev se bez užitku vstřebá. Na tomto principu se dělají i odběry krve k transfuzím, i když tam se přimíchávají jiné látky.
Mě to ukazuje, že by to tak mohlo být. Ale možná se mýlím! Hlavně že to funguje!
Měj se hezky!!! M
K hematómům dochází, ale protože máme ve svalu píchnuté malé množství krve, tak to není vidět. Někde jsem se dočetla, že to lze dávat i do podkoží. Tam by to už bolelo a vidět by to určitě bylo.
Krevní srážlivost je velice složitý proces, na kterém se účastní množství faktorů, ale vždy dochází k rozkladu červených krvinek, které jsou spouštěčem celého děje srážlivosti krve. Stručně ho popíšu: Shluky krevních destiček-trombocytů, působí jako zátka na poraněné cévě, rozpadajíci se č, krvinky aktivují bílkovinné enzymy obsažené v plazmě-neaktivní protrombin se mění na trombin a ještě v krevním řečišti se působením trombinu mění rozpustná a aktivovaná bílkovina fibrinogen na fibrin. V místě postižení vytvoří fibrin síť vláken, které zachytí unikající krvinky, vznikne krevní koláč a poraněná céva se uzavře= koagulace čili srážení krve. Koláč pak vytlačí sérum- plazmu bez fibrinogenu.Je jedno, jestli se řízneš, máš odřeninu nebo výron, či co, probíhá to pořád stejně, pokud jsi zdravý. Ale řekla bych, že zároveň dochází ke spuštění toho, kvůli čemu tady teď sedím! Do zadnice se nám dostala sice naše vlastní krev, která se ještě nesráží- to taky není hned, ale začala nám působit ve svalu jako cizorodá látka. Už máme spuštěný proces srážení krve a náš mozek poznal, že se děje něco nedobrého. A co asi udělá, pokud funguje tak, jak má? Aktivuje imunitní systém!!! Když dáš nesrážlivou krev, k hemolýze nedojde a krev se bez užitku vstřebá. Na tomto principu se dělají i odběry krve k transfuzím, i když tam se přimíchávají jiné látky.
Mě to ukazuje, že by to tak mohlo být. Ale možná se mýlím! Hlavně že to funguje!
Měj se hezky!!! M
K hematómům dochází, ale protože máme ve svalu píchnuté malé množství krve, tak to není vidět. Někde jsem se dočetla, že to lze dávat i do podkoží. Tam by to už bolelo a vidět by to určitě bylo.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Hlavně že to funguje. Ty 4cc si typuju, že by měly být dobré na 4 dny, takže tomu dám samozřejmě pokoj do čtvrtka. Ve čtvrtek to píchnu zase do svalu, ale něco dám pod kůži a hyn sa ukáže, jestli z toho bude modrák. Ahoj, Slávek.Majka933 píše: Slávku, já jsem si znovu přečetla ty úvodní články k tématu, které jsi nám tam dal. ....
- hanka
- Zasloužilý člen
Já jsem princip autohemoterapie pochopila stejně, jako Majka. Léčebný proces se odehrává v průběhu absorbce hematomu. Injekce vlastní krve vytvoří "umělý" hematom, který tělo odstraňuje a přitom likviduje i nemoc, kterou ta osoba trpí.Majka933 píše:... řekla bych, že zároveň dochází ke spuštění toho, kvůli čemu tady teď sedím! Do zadnice se nám dostala sice naše vlastní krev, která se ještě nesráží- to taky není hned, ale začala nám působit ve svalu jako cizorodá látka. Už máme spuštěný proces srážení krve a náš mozek poznal, že se děje něco nedobrého. A co asi udělá, pokud funguje tak, jak má? Aktivuje imunitní systém!!!
.. Někde jsem se dočetla, že to lze dávat i do podkoží. Tam by to už bolelo a vidět by to určitě bylo.
Slávku, jak se cítíš, máš pocit, že tělo nějak reaguje? Zajímá mě to ..
Majko, myslíš, že do podkoží by to bolelo více, než do svalu? Já totiž uvažovala právě o podkožní aplikaci - pro mne je přijatelnější představa, že si vpíchnuji do těla jenom kousek (2 cm) té dlouhé jehly ... . Nejspíš bude záležet na tom, jaké množství se píchne.
-
- Stálý člen
Hani, to opravdu nevím! Ale jestli to máš v úmyslu píchat do podkoží, právě tady mohou vzniknout komplikace. Sval má dobré cévní zásobení a hematom se dobře vstřebá. Ale podkoží je vlastně pro tělo zásobárna tuku a cév je tam podstatně méně, tak by mohl nastat problém. U léků ( inzulín, heparín,...) to nevadí, protože s délkou doby vstřebávání se počítá a některé z nich jsou vyvíjeny právě pro aplikaci do podkoží. Já bych to ještě zvážila. A kdybys nebyla tak daleko, mohli jsme si vzájemně vypomoct. M.
Navíc je asi jedno, kam picneš tu jehlu. Bolí to stejně. Jenomže v kůži končí nervová zakončení a tlak aplikované látky by mohl působit bolest. A o aplikaci do podkoží, jsem četla jen ve spojitosti s kosmetickými úpravami, hlavně na obličeji.
Navíc je asi jedno, kam picneš tu jehlu. Bolí to stejně. Jenomže v kůži končí nervová zakončení a tlak aplikované látky by mohl působit bolest. A o aplikaci do podkoží, jsem četla jen ve spojitosti s kosmetickými úpravami, hlavně na obličeji.
- hanka
- Zasloužilý člen
No jo, máš pravdu s tím cévním zásobením. Aplikace do podkoží břicha sice takřka nebolí, ale je fakt, že je tam zase více tuku, než jinde v podkoží .. . Doufám, že najdu ochotného zdravotníka, který mi to bude pravidelně aplikovat, aspoň jedu kúru bych chtěla zkusit.Majka933 píše: Sval má dobré cévní zásobení a hematom se dobře vstřebá. Ale podkoží je vlastně pro tělo zásobárna tuku a cév je tam podstatně méně ... kdybys nebyla tak daleko, mohli jsme si vzájemně vypomoct. M.
Což o to, já bych z Tebe nejspíš užitek měla, když Ti cizí tělo nedělá problém, ale Ty bys na tom byla hůř - já do nemého těla můžu ještě méně, než do mého
Díky, Hanka.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Hanko. To určitě ano. Jde mi ale o to zjistit, do jaké míry se ve svalu takhle krev srazí a za jak dlouho. Mate mně to, že u purpury, což je vlastně ustavičný krevní výron, to není k ničemu a přesto ji autohemoterapie dokáže podle Dr. Moury vykurýrovat. Musí zde být nějaký rozdíl. U tý piurpury je ještě to, že jde o propustnost cév prý díky nějak získané mizerné srážlivosti krve.hanka píše: ... Já jsem princip autohemoterapie pochopila stejně, jako Majka. Léčebný proces se odehrává v průběhu absorbce hematomu. ...
Jinak v rámci horské dráhy se dnes cítím relativně fajn, ale závěry z toho nedělám. Ono to taky nebude žádná instantní kůra. Jenom mně dnes většinu dne šíleně svědil koutek oka, což mě sice svědí už dlouho, ale dnes to bylo k Teď k večeru už to celkem přestalo. Navíc to včera bylo kombo, takže je to stejně ve tmách a dokud nepřijdou větší jehly, tak jinak než přinejlepším kombo to nepůde.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Majko. V podstatě souhlas. Stejně to ale zkusím, možná tak kubík. Nedovedu si představit, že bych si pod kůži zasunul 5ccm. Jedině snad je rozdělit do několika míst. Nicméně, sval to určitě vezme líp. Akorát chci vědět, jak se to bude chovat. Pocem Majko, máš tušení, když se dávaj do ramene pod kůži vakcíny, kolik toho tak bývá?Majka933 píše:Hani, to opravdu nevím! Ale jestli to máš v úmyslu píchat do podkoží, ...
S laskavým pozdrvem, Slávek.
-
- Stálý člen
Slávku, víc než 1 ccm to nebude. Já jsem totiž všechny vakcinace odmítala a odmítám. Nám totiž vnutili vakcínu proti sérové žloutence, která k nám byla dovezena z USA. Pod pohrůzkou stíhání jsme ji všichni v nemocnici museli dostat a nakonec se prolátlo,že byla závadná! Naštěstí šarže, která byla u nás, byla vpořádku! Od té doby: Děkuju!!! Ale nechci žádnou ani za milión! Vím ale, že když se při úrazech podává Tatko-injekce proti tetanu, tak je to 1 ml protilátky.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Majko, já to tušil. Takže zkusím jeden. Dík a ahoj, Slávek.Majka933 píše:Slávku, víc než 1 ccm to nebude.... Tatko-injekce proti tetanu, tak je to 1 ml protilátky.