Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Kauzalita budoucí pogROMy - zprávy z tisku, postřehy, atd.

Moderátor: aNONym

Odpovědět

Co myslíte, jak se vyřeší tato otázka?

Vláda konečně zasáhne a přitvrdí.
1
2%
Lidem dojde trpělivost a začnou to řešit sami.
38
76%
Jinak.
11
22%

Celkem hlasů: 50

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Předvolební bilboard v Ústeckém kraji ...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše: ... čus, ... nemyslel jsi tím na jeho "hostitelích" ??? ... ;) ...
:oops: To víš že jo. V Anglině je host hostitel a forbes mi to dokaličil :help: :bye: Slávek

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Na Šluknovsku to opět vře ...

Příspěvek od A(&F) »

... a nejen tam ... http://www.novinky.cz/krimi/281286-star ... -lync.html ... důvody jsou stále stejné ...

... "Již teď se na sociálních sítích šíří řada zneklidňujících výzev k budování domobrany a likvidaci tohoto muže a dalších Romů, varoval starosta Rumburku Trégr." ...

... jó, kdyby naše zákonodárstvo a soudstvo pořádně dělalo svou práci, tak by se potom rozhodně nemohlo nikdy stát, že takovéto hovado s bohatou kriminální minulostí se může pohybovat mezi slušnými lidmi ...... jak je vůbec možný, že 15x soudně trestaný zmetek je normálně na svobodě ??? ... to si ti zodpovědní snad myslí, že se podobné živly se ještě někdy změní a budou dodržovat pravidla společnosti, ve které žijí ????? ...... zavést osvědčené "třikrát a dost!!" ... a bude klid ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Na Šluknovsku to opět vře ...

Příspěvek od poota »

A(&F) píše:..... zavést osvědčené "třikrát a dost!!" ... a bude klid ...
Z teorie her vyplývá, že "třikrát a dost", alespoň ve hře, vůbec neplní svoji úlohu. Tatáž teorie dokládá, že správné výsledky dává pouze systém "dvakrát a dost" :!:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota píše: Tatáž teorie dokládá, že správné výsledky dává pouze systém "dvakrát a dost" :!: Zdravím - poota
:shock: Praxe výchovy dětí (včetně mne) mi neomylně potvrdila, že zdaleka nejlépe funguje jednou a dost :bye: Ať jdou všici s těma přiblblejma akademickejma teoriema do :ptrain: Ahoj, Slávek.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Nechci Ti nic vnucovat - jen dávám k dispozici výsledek docela fundovaných rozborů, které prokázaly, že "jednou a dost" i "třikrát a dost" docilují v praktických hrách několikanásobně nižší úspěšnost než systém "dvakrát a dost". Ty studie vznikly jako reakce na zklamání z malé úspěšnosti do praxe zavedeného amerického "třikrát a dost", který měl snížit recidivu.

Zdravím - poota

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota píše:Nechci Ti nic vnucovat - Zdravím - poota
:) Já si taky moc nenechám :D Avšak také nemluvím o žádných hrách. Koukám se na to takto: Dám-li komusi příležitost, nebo ho nějak nepřinutím opačne, aby opětovně spáchal více méně jednu a tutéž lumpárnu, ne-li horší, automaticky odsuzuji neviného člověka k trestu, ať již jakémukoliv, za svoji neschopnost, nebo za svoji všivárnu."

To se kdysi neblahé paměti Reagan zeptal Saudského prince, jestli mu nepřipadá kruté někomu useknout ruku za to, že ukradl bochník chleba. Princ mu na to odpověděl, že rozhodně ano, ale že v Saudské Arábii se chleba nekrade. Asi tak. Ahoj, Slávek.

A(&F)
Zasloužilý člen

Romové by se měli donutit pracovat ...

Příspěvek od A(&F) »

... říká nový senátor Jaroslav Zeman ... "Na rozdíl od lidí, kteří mají z této problematiky obživu, jsem se cikánskou komunitu snažil zaměstnávat, odhaduji, že se za tu dobu vystřídalo asi 120 cikánů. Měli by se donutit pracovat, i kdyby měli provádět veřejnou službu, při které by zametali zleva doprava a obráceně s minimální hranicí odpracovaných 120 nebo 130 hodin. I my pracujeme běžně 170 až 180 hodin." (Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/senator-jaroslav ... zpravy_ddt)

... škoda jen, že média už pozměňují i citace, jelikož p. senátor Zeman neřekl "Romové", ale na přímo natvrdo použil označení "Cikáni" ...... on vlastně doslovně řekl: "Když cikáni nechtějí pracovat, tak ať nejí" ... :D ...

... naštěstí existují i jiná informační zdroje než ty "velké celostátní" ... viz třeba zpravodajský portál "Naše Jablonecko" ... (http://www.nasejablonecko.cz/jablonecko ... taId=21268) ...

... „Vyřešit soužití s cikánskou komunitou není snadný problém, ale řekl bych jeden z největších úkolů, které naši společnost čekají. Nikdo neví, s čím a kde se může potkat. Nikdy jsem nepředpokládal, že Cikán napadne místostarostku naší obce kvůli sociálním dávkám, ani to, že náš občan při sebeobraně zastřelí člověka. Z mého pohledu je to časovaná bomba, a pokud problémy nebudeme řešit, je otázkou času, kdy vybuchne. Je to velký problém na Jablonecku i Semilsku," je přesvědčen Jaroslav Zeman a dodává, že již druhá generace Cikánů nepracuje, děti nevidí odcházet rodiče do práce.

„Veřejnou práci mohou dělat jen 120 hodin měsíčně. Ti, co chodí do práce, dělají běžně 170 hodin a mají za to často mnohem méně než ti, co pobírají sociální dávky. Ty jsou kolikrát vyšší než dělnický plat. Pokud chtějí Cikáni dávky, tak ať uklízejí, zametají, dělají veřejně prospěšné práce, ale v plné výší pracovních hodin, jako všichni ostatní. Za to ať dostávají příspěvky, jen to je donutí pracovat,“ dodal kandidát do Senátu. ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Romové, kteří nehledají práci, rozdělují českou veřejnost ..

Příspěvek od A(&F) »

... rozdělují českou veřejnost na dva tábory ... teda pokud je tím míněno, že je to v poměru 90 :10, tak to potom souhlasí ... :lol: :lol: :lol: ...

... http://www.novinky.cz/domaci/282174-rom ... abory.html ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Zpověď ...

Příspěvek od A(&F) »

Cikán povídá knězi při zpovědi:
"Otče, dyš já se pomalu nemám z čeho zpovídat. Už 8 let nepiju alkohol, nekouřím, drogy neberu, nechodím za ženami, dokonce ani nekradu dráty na železnici nebo dřevo v lese."
A kněz odpovídá: "Já vím, synu. Vždyť už tě zanedlouho zase pustí zpátky na svobodu..."

... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Vánoce jsou svátky klidu a míru ...

Příspěvek od A(&F) »

... nejlepší to čas k vykopání "válečné sekery" ...

... dnes poté, co jsem během příhodu domů za vchodovými dveřmi dořval partičku místních osmnáctiletejch cikánů, "že ve vchodě se nekouří, a už vůbec ne ve výtahu", jsem si vykoledoval docela slušnou nakládačku ... klasická cikánská férovka, čtyři na jednoho ... zapálený nedokouřený cigára sice před nástupem do výtahu vyhodili ven ze vchodu, ale v kabině během jízdy následně jeden z nich měl blbý kecy, na který jsem mu odpověděl: "Co si o sobě myslíš ty dobytku?? ... když se neumíte chovat jako lidi, tak táhněte do chlíva" ... což se bohužel neobešlo bez odezvy ... v tu chvíli na mě jeden skočil z boku, chytil mi krk "do kravaty" a už jsem dostával ránu za ránou ... bohužel (pro ně naštěstí), jsem se zrovna vracel z oslavy Vánoc od tchýně (která z hloubi duše nesnáší zbraně) a tak se Magnum se namísto v podpaždí nacházelo v báglu (jinak byste se o tom pravděpodobně dozvěděli z TV zpravodajství) ... no a pro pepřák do kapsy tlusté péřovky (ve stísněných postorách výtahu, navíc s cikánem na krku) jsem v tu chvíli také nedosáhl ...... když výtah po chvíli (+ cca deseti tvrdě mířených ranách do hlavy) dojel do 5. poschodí (kde jeden z nich bydlí), vytáhli mě za popruh báglu (přitom ho přervali) a za bundu z kabiny ven na chodbu ... tam se k nim přidal další černej magor, co vyběhl z bytu, a aniž by věděl, co se vlastně událo, napálil mi "ránu z milosti" na pravej spánek, po který se mi totálně zatmělo před očima (+ v tý tmě ještě poletovaly i nějaký hvězdičky) a já šel k zemi ... nevím jak dlouho jsem byl v bezvědomí, ale ještě než jsem ležíc na podlaze chodby zase otevřel oči, zaslechl jsem pouze "Nech tu svini ležet, ať si tu skape" ... pak už se jenom zabouchly dveře jejich bytu ...

... když jsem se probral o trochu víc (tzn. posadil se a utřel si krev z rypáku), zavolal jsem policajty, přímo na 158 ... jelikož však ani po deseti minutách nedorazili, zavolal jsem jim znovu a od se operátora se dozvěděl: "Že to předal místnímu oddělení (které je přitom vzdušnou čarou od nás vzdáleno cca 300 metrů), tudíž tam už každou chvíli budou" ... po dalších 10 minutách konečně dorazili, zapsali si osobní údaje těch, co mě napadli, + řekli mi, "abych si dojel do nemocnice na ošetření" (což by mě samotnýho opravdu nenapadlo ... :roll: ) ... + "že až budu schopen, tak se mám dostavit na oddělení k sepsání protokolu" ...... a jelikož ta banda černech zmrdů na místě svorně vypověděla, "že ne to oni, ale že já jsem napadl je" (což má fakt logiku = sám jeden bílej napadne čtyři černý ... navíc v malém uzavřeném prostoru ... a s křehkým noťasem v báglu přes jedno rameno ... :dknow: ), mohli si tak v klidu dál nerušeně slavit, kdežto já byl transportován do zdejšího krankenhausu ...

... v nemocnici mi zrentgenovali, co se dalo, ... a rovnou mě chtěli hospitalizovat ...... jelikož však s otřesem mozku, pár pohmožděnejma žebrama, několika podlitinama po celým těle, lehce bolavým pravým bokem (+ opětně hnutým krkem) se můžu válet i doma (pod podstatně lepším dohledem, navíc zcela zadarmo), tak jsem podepsal negativní reverz a nechal se dopravit do domácího ošetřování ...

... krom mého pošramoceného ega to ještě také těžce odnesl digitál prasklým LCD ... a u sbírkového, neuvěřitelně zachovalého telefonu BenQ A45 (jako by ho snad nikdy nikdo nepoužíval) je prasklý kryt displeje ... sbírám totiž staré telefony a tento byl jedním z vánočních dárků od mé mladší dcery ... měl jsem z něj velkou radost ... bohužel nepomohlo mu ani to, že byl zabalen do bublinkové folie ... :( ... obojí bylo v přední kapse báglu, kterážto není polstrovaná ...... noťas uvnitř to naštěstí přežil ... ufff ...

... co dodat, ... bolí mě pravá půlka hlavy, silně mi v ní hučí, při chůzi se motám a jsem nasranej jak pučtok na tenhle zkurvenej systém, který podporuje tuhle smradlavou chamraď, co se tu chová jako zvěř ... na společnost, co to svým zmršeným sociálním systémem podporujícím nemakačenka to dotáhla tak daleko, že se tu už skoro nedá normálně v klidu bezpečně žít ...... mám chuť to nějak okamžitě (vy)řešit (nejlépe ve stylu Hurbanovo), ale vím, že by mi to neprošlo i přestože mě během toho ataku mohli klidně aj zabít ...... a jsem nasranej i sám na sebe, že jsem s nima do toho výtahu vůbec nastoupil, ale byl jsem přesvědčen, že po těch předchozích incidentech bude klid (ale jak se však znám, příště tam určitě opět nastoupím zase, protože já neustupuju ... a těmhletěm už vůbec ne !!! ...... žeby snad nedostatek pudu sebezáchovy ?? ... :ethink: ... :mrgreen: ... ;)) ...

... mám neskonale obrovskou chuť dokořán otevřít okno do ulice ... a ve stylu "Pelíšků" do ticha noci na celý město z plných plic zařvat:

....... "Cikáni, táhněte už konečně do prdele !!!" ... :D ...

... mno, však není všem dnům konec ... až se dám zase trochu dohromady, podniknu vše proto, aby dostali řádný patřičný oficiální trest ... a pokud bude z mého pohledu nedostatečný (což v týhle zemi s prohnilým soudnictvím se dá předem očekávat), tak nejspíše nádavkem dostanou i nějakej "neoficiální patřičně nepatřičný" ... :| ... jj, i spravedlnosti se holt občas musí pomoci ...

... doufám jen, že jsem tímto nikomu ze čtoucích nepokazil sváteční pohodu, ale taková už je realita ... tedy alespoň tady u nás v severních čechách na mostecku ...... tak "Štatný a veselý" ... a kryjte si záda ... :pivko: ...

(jinak se všem omlouvám za užití "neslušných slov" v textu ... díky za pochopení)

PeS: ... mmch, dal jsem si novoroční předsevzetí, že tato tlupa (/smečka /klan) z pátýho poschodí (o které jsem již před časem psal zde a zde) již další konec roku v našem paneláku rozhodně trávit nebude ...... vyštípu je vocaď, ať to stojí, co to stojí ... i kdybych se kvůlima tomu měl spolčit s ďáblem ... :devil: ... úsilí rozhodně litovat nebudu ... chtějí boj, tak ho maj mít !!! ... :smoke: ...

poota
Zasloužilý člen

Re: Kauzalita budoucí pogROMy - zprávy z tisku, postřehy, at

Příspěvek od poota »

Ve svém momentálním rozpoložení máš celkem snadno pochopitelnou tendenci vybírat skutečně efektivní, leč nepříliš zákonné postupy, na které je (bohužel) nutné zapomenout. Nemůžeš na ně přímo, ale potřebuješ jim znepříjemňovat život tím, že na ně budeš vyvíjet tlak sice nepříliš velký, ale zato soustavně a "úřední cestou". Úřady se totiž musejí chca nechca zabývat každým podnětem, a to dokonce i anonymním. Takže si na "ně" budeš stále a vytrvale stěžovat jak u policajtů, tak na úřadě, a to jménem svým, svých příbuzných, smyšlených osob i anonymně. Neopomeneš zdůrazňovat, že jsou černými ovcemi, které kazí pověst všech slušných Cikánů, takže je potom veřejnost hází všechny do jednoho pytle a považuje všechny Cikány za stejně mizernou chamraď. Nas.reš tím nejen tyhle Cikány, ale i ostatní, co se považují za lepší. A taky policajty a úředníky, kteří to budou muset pořád dokola vyřizovat. Prostuduj si všechno okolo sociálních dávek a vytrvale se jim šťourej v jejich oprávněnosti, zdravotním stavu, přídavcích, dluzích na nájemném a platbách za služby, vrtej se ve všem, co Tě napadne a nech to prověřovat opakovaně, pořád dokolečka a případně i výš.

To jen tak, abys viděl, že s Tebou cítím - poota

kalyp
Stálý člen
Dal: 27 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Příspěvek od kalyp »

Zdravim vas no musim trocha oponovat,myslim si ze zakonnou cestou sa toho moc nedosiahne vid.situaciu p.Dobrovodskeho z Malaciek,ktory po niekolkorocnom boji s ciganskou susedskou bandou rezignoval a nakoniec sa vystahoval. Tu pomoze len jedno na rovnaku dieru rovnaka zaplata alebo najlepsie este vacsia,tym nechcem povedat aby to Anri riesil teraz radikalne,ale ja bych to teraz nejak prehryzol a ked sa situacia ukludni tak by som ich po jednom zmaloval tak ze by to bolo na nich poznat najlepsie najst viac spriaznenych dusi coz asi nebude problem,pretoze sa budu chciet revansovat!!! Je to smutne ale na nich zakon neplati!!! Dobrovodsky vyskusal vsetko a myslim si ze aj viac ako popisuje Poota a nakoniec aj tak usiel z rodneho domu!!!

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Hlavní problém je v tom, že jsou to Cikáni.
Tím pádem v tom rovnou bude hrát roli rasizmus - a nejspíš tak, že budou úřady předpodesrané z toho, aby se to nedalo vysvětlovat jako utlačování ubohých diskriminovaných nešťastných Romů.
O národnosti ani slovo - jsou to jenom normální občani narušující klidné a slušné soužití. A jako proti normálním občanům se proti nim má taky zakročit. Stejná práva a stejné povinnosti, rovný metr pro všechny. Především jsou to rušitelé klidu a problémoví sousedi - že jsou ještě k tomu Cikáni, to je úplně vedlejší, protože vadí jejich chování a ne jejich barva. Za tu se jenom schovávají, aby získali výhody, na které by jako "bílí" nemohli ani pomyslet.
Zákonná cesta moc nadějně nevypadá, to s Tebou souhlasím. Jenomže jakákoli účinnější metoda vede dřív nebo později k tomu, kdo vlastně přežije a největší problém je, aby to přežití nebylo v kriminále za nepřiměřenou obranu. Taky je potřeba počítat s tím, že je jich moc, a aby toho nebylo už tak dost, tak je to ještě klan, který dokáže držet pohromadě. A uvažuj, kolik "bílých" by pomohlo třeba právě Tobě!?

Zdravím - poota

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:To jen tak, abys viděl, že s Tebou cítím
... Pooto, thx 4 emphaty ... :) ... vážím si toho ... a děkuji i za rady ...

... již včera hned z nemocnice jsem informoval rodinného právníka na nastalé změně věcí, kterýžto mě ubezpečil, že z toho zkrátka nevyjdou ... ;) ...

... já jsem se v přípravné fázi rozhodl do repertoáru zařadit jejich průběžné informování o názorech některých našich senátorů a poslanců, takže již dnes ráno na zdi naproti svým dveřím nalezli celoplošně přilepenou A4 s textem z této stránky http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... lanec.aspx ... a to až po větu "Nemůže se ale většina přizpůsobovat menšině" ... (což bylo zvýrazněno pomocí jasně žlutého zvýrazňovače, stejně jako byl vypíchnut název článku) ... :| ...

... :bye: ...

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

:ethink: Ono by se do toho dalo asi píchnout i tak trochu s druhé strany - založit nějakou občanskou iniciativu nebo něco podobného, co by mělo rovnou ve stanovách boj za prosazování spravedlnosti a dodržování zákonů rovnou měrou pro všechny bez rozdílu vyznání, majetku, národnosti či barvy pleti. A kromě toho boje, nebo jako jeho součást, i "veřejnou" kontrolu všech případů, řešených policií i soudy, s posuzováním jejich objektivnosti.
Asi bys mi dal nejraději rovnou po palici, ale bylo by víc než dobré, kdyby v té "iniciativě" byli i cikáni, bezdomovci, skinheadi, muslimové a vůbec zástupci různých "menšin". Je docela možné, že část věcí by se "vyříkala" už tam ;)
Po právní stránce by se nedalo nic namítat, protože by se neusilovalo o nic protizákonného, a současně by se něco takového umlčovalo daleko obtížněji, než pár samostatných jednotlivců. Zároveň by to mohla být i docela dobře mířená facka našemu zřízení, protože by to vlastně bojovalo jenom za spravedlivé dodržování zákonů, čímž by to signalizovalo, že se tak běžně neděje.

Zdravím - poota

Odpovědět

Zpět na „Tertium NON datur“