Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
nanopile
Asi mi nějaká konštruktivita chybí, jsem pokoušel jen základní modeli Adamse a Bediniho. Již jsem byl tady vyhodnocen a zařazuji zpátečku.
Člověk občas radí a občas říká asi nepatřičné věci, které většina ostatních nepotřebují slyšet. Ani neslibuji že to víckrát neudělám.
Má poznámka je opět volná k mazání.
Člověk občas radí a občas říká asi nepatřičné věci, které většina ostatních nepotřebují slyšet. Ani neslibuji že to víckrát neudělám.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: nanopile
... doufám, že jsi mne Laošu "tam hore" špatně nepochopil, ... ale pro jistotu jsem to "ten doplněk" opravil ... ... A(&F) ...lajos píše:Asi mi nějaká konštruktivita chybí, jsem pokoušel jen základní modeli Adamse a Bediniho. Již jsem byl tady vyhodnocen a zařazuji zpátečku.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Malá prosba a poděkování
Rád bych požádal některé členy, aby si méně dokazovaly svou nadřazenost nad ostatními a byli schopni připustit, že prostě občas někomu něco nedojde nebo že někoho občas něco nenapadne. Hloupě do nich nekopejte, radši se je snažte víc vést. Když nevim, tak se zeptám, když se nezeptám, pak jsem teprve trouba. Takže místo chudých posměšků, více kreativní práce, prosím!
Pro vás ostatní:
Chtěl bych vám tímto velice poděkovat za vaší přínosnou aktivitu zde na fóru, ve vývoji magnetických motorů se dostáváme stále dál a dál, což mě osobně nezměrně těší a naplňuje. A že někdo nezná bizmut, mi skutečně nevadí. Od toho jsme tým, aby kdo zná, rád(!) vysvětlil.
Máme tady bizmut, který by třeba mohl stínit mag. pole a roztočit to, co někdo nazve jako Perpetum mobile. Máme tady nové návrhy a modifikace ruského motoru. Atd atd... I když to na první pohled není třeba tolik vidět, urazili jsme kus cesty a něco mi říká, že ta cesta je velice slibná! Děkuji za vaší účast, dobře se mi s vámi pracuje!
Pro vás ostatní:
Chtěl bych vám tímto velice poděkovat za vaší přínosnou aktivitu zde na fóru, ve vývoji magnetických motorů se dostáváme stále dál a dál, což mě osobně nezměrně těší a naplňuje. A že někdo nezná bizmut, mi skutečně nevadí. Od toho jsme tým, aby kdo zná, rád(!) vysvětlil.
Máme tady bizmut, který by třeba mohl stínit mag. pole a roztočit to, co někdo nazve jako Perpetum mobile. Máme tady nové návrhy a modifikace ruského motoru. Atd atd... I když to na první pohled není třeba tolik vidět, urazili jsme kus cesty a něco mi říká, že ta cesta je velice slibná! Děkuji za vaší účast, dobře se mi s vámi pracuje!
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Modifikace ruského motoru
K těm nákresům modifikace ruského motoru, ... musím tedy říct, že je docela fuška, představit si kinematiku takového mechanismu.. Vysimulovat si to v hlavě není legrace. Nešla by udělat v nějakém CAD prostředí simulace takového mechanizmu..? Jak to běhá, atd.? Moje představivost je na tohle krátká.
stineni
Snad to nekomu pomuze v problematice stineni magnetickeho pole.
http://aldebaran.cz/forum/viewtopic.php ... 4efcdac892
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: Malá prosba a poděkování
... nechci, aby toto bylo bráno rčením "o potrefených husách" (třeba "brokama" ), ... no a když už se někdo zamyslí nad tím "proč někdo nevyužívá sílu internetu NAPLNO !!!!", tak to považuji za naprosto v pořádku (v případě těchto banalit), zvláště pokud k tomu přidá i cílený odkaz ... a je-li mu potom přesto odpovězeno rčením o "dvanácti metrovém žebříku", tak ať se nediví následným i reakcím ... ten kdo seje vítr, sklízí bouři ...adam.benda píše:Rád bych požádal některé členy, aby si méně dokazovali svou nadřazenost nad ostatními a byli schopni připustit, že prostě občas někomu něco nedojde nebo že někoho občas něco nenapadne. Hloupě do nich nekopejte, radši se je snažte víc vést. Když nevím, tak se zeptám, když se nezeptám, pak jsem teprve trouba. Takže místo chudých posměšků, více kreativní práce, prosím!
... titul "Rádce" není udělován za zásluhy, ale je automaticky generován systémem podle množství příspěvků, bez ohledu na jejich kvalitu ... ... tedy, je to pouze lehce informativní ukazatel ...
... tag ňák tak ... "miluju" (zjevně) registrované členy, kteří se v době "třenic" mění na "Anonymy kritiky" ... neb i to svědčí o mnohém ... a věř, že takovým se potom "těžko" pomáhá ... a už jsem to tu i párkrát zažil ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne stř 04 dub 2007 9:56, celkem upraveno 1 x.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: stineni
... pochvala ... ...j píše:Snad to nekomu pomuze v problematice stineni magnetickeho pole.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: jedl jsi někdy bažanta ?? ...
... mno, když "polopatě", tak "po lopatě" ...A(&F) píše:... zase ukázkový výstřel z pušky (např. z brokovnice ) ...nanopile píše:A bizmut sa zoženie kde?
citace: Vzhledem ke své nízké toxicitě se bismut stále častěji používá jako náhrada olova v nejrůznějších aplikacích – především jako složka pájek pro instalatérské práce, ale i při výrobě střeliva a broků. ... ...
zdroj: ... http://cs.wikipedia.org/wiki/Bismut ...
Re: jedl jsi někdy bažanta ?? ...
No vidíš, že to ide. Poradiť aj bez sarkazmov.A(&F) píše:... mno, když "polopatě", tak "po lopatě" ...A(&F) píše:... zase ukázkový výstřel z pušky (např. z brokovnice ) ...nanopile píše:A bizmut sa zoženie kde?
citace: Vzhledem ke své nízké toxicitě se bismut stále častěji používá jako náhrada olova v nejrůznějších aplikacích – především jako složka pájek pro instalatérské práce, ale i při výrobě střeliva a broků. ... ...
zdroj: ... http://cs.wikipedia.org/wiki/Bismut ...
A(&F): nemá každý čas sedieť za PC a Googlovať keď sa môže jednoducho opýtať na fóre ktoré si myslím vzniklo práve preto. Keď nechceš poradiť tak neraď a nemusíš potom zdôvodňovať svoje nadradené správanie.
Koumes: efektívny zdvih piestu mi vychádza nejakých 10 cm. Začal som predsa robiť ten boxer motor. Prstenec som dal zvariť z hliníkového drôtu priemeru 6 mm. Sú tam aj navarené pásky na upevnenie membrán. Priemer prstenca mi vyšiel 62 cm. Dal som totiž dlhšie ojnice kvôli menšiemu treniu vo valcoch. Po sviatkoch by to malo byť spravené a môžem začať skúšať.
Koumes: efektívny zdvih piestu mi vychádza nejakých 10 cm. Začal som predsa robiť ten boxer motor. Prstenec som dal zvariť z hliníkového drôtu priemeru 6 mm. Sú tam aj navarené pásky na upevnenie membrán. Priemer prstenca mi vyšiel 62 cm. Dal som totiž dlhšie ojnice kvôli menšiemu treniu vo valcoch. Po sviatkoch by to malo byť spravené a môžem začať skúšať.
Re: Modifikace ruského motoru
Robil so v CAD-e závlahové zariadenie s výpočtami tlaku v jednotlivých sektoroch trysiek a už nikdy viac. Ale nemyslím, že by ten modifikovaný ruský motor bol zložitý. Možno to len neviem dobre podať. Nie som moc dobrý pedagóg.adam.benda píše:K těm nákresům modifikace ruského motoru, ... musím tedy říct, že je docela fuška, představit si kinematiku takového mechanismu.. Vysimulovat si to v hlavě není legrace. Nešla by udělat v nějakém CAD prostředí simulace takového mechanizmu..? Jak to běhá, atd.? Moje představivost je na tohle krátká.
Bezva, s tím zdvihem ti zbyde ještě na ten distanc membrány a magnetů - myslím, že ty neodymy by to měli utáhnout.nanopile píše:efektívny zdvih piestu mi vychádza nejakých 10 cm. Začal som predsa robiť ten boxer motor. Prstenec som dal zvariť z hliníkového drôtu priemeru 6 mm. Sú tam aj navarené pásky na upevnenie membrán. Priemer prstenca mi vyšiel 62 cm. Dal som totiž dlhšie ojnice kvôli menšiemu treniu vo valcoch. Po sviatkoch by to malo byť spravené a môžem začať skúšať.
Už se těším na výsledky testování, i když si myslím, že tu nejtěžší práci máš před sebou - všechno to nastavování, ladění, zkoušení, brr.
Těď trochu odbočím od ruského řešení a přejdu k johnsonově lineárnímu motoru. Před nedávnem dávali na ČT2 dokumentární pořad s názvem Perpeťáci, který pojednával o lidech v ČR, kteří se zabývali vývojem perpetuua mobile. Když pominu tu většinu kecálků a teoretiků co měli všechno perfektně zdokumentováno a byli přesvědčeni, že "TO" musí přeci fungovat, tam byl i člověk, který šel metodou zkus-uvidíš a předváděl tam svůj model, který byl podobný johnsonově rovině a při demonstraci se mu kladka nad rovinou docela slušně rozjela až sjela z kolejniček. Tvrdil, že by to chtělo víc magnetů atd..
Zkoušel sem to podle patentu pana johnsona, ale nepodařilo se mi tu plošinku rozjet, kousek to popojelo, ale pořád se to sekalo nebo otáčelo (možná to bylo taky tím, že sem nesehnal obloukové magnety dle patentu a nahradil je spojením více magnetů a ohnutím v alobalu).
Zabýval se tím někdo z vás s lepšími výsledky?
Zkoušel sem to podle patentu pana johnsona, ale nepodařilo se mi tu plošinku rozjet, kousek to popojelo, ale pořád se to sekalo nebo otáčelo (možná to bylo taky tím, že sem nesehnal obloukové magnety dle patentu a nahradil je spojením více magnetů a ohnutím v alobalu).
Zabýval se tím někdo z vás s lepšími výsledky?
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Nauč se už konečně vyplňovat předmět zprávy !!!!
... když už nechceš ztrácet čas s vyhledávači ... důrazně Tě o to žádám ... těch pár písmenek, které napíšeš do "Přemětu" Tě snad nezabije ... žádám Tě o to ... je to slušnost i vůči ostatním lidem, kteří navštěvují toto forum !!! ...
... jsi opravdu tak nepoučitelnej ??? ... ... A(&F)
... nicméně, nemám žádnou potřebu zdůvodňovat ani svoje nebo Lajošovo chování ... co ještě víc bys "preboha" chtěl ... Bismut jsi už dostal ... i bez opotřebení Tvé klávesnice ... ...nanopile píše:A(&F): nemá každý čas sedieť za PC a Googlovať keď sa môže jednoducho opýtať na fóre ktoré si myslím vzniklo práve preto. Keď nechceš poradiť tak neraď a nemusíš potom zdôvodňovať svoje nadradené správanie.
... jsi opravdu tak nepoučitelnej ??? ... ... A(&F)