Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Solanin a Brambory
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Solanin a Brambory
Sice netuším Slávku, kdo ten pisatel neoanthropus je, ale asi ti musel hnout dosti žlučí už dříve, nebo ta štáva u tebe pracuje a dělá ti něco s játrou, neboť tak nabroušeného jsem tě ještě neviděl
P.S. 800ml denně už mi ale přijde trochu moc. Dle mě jsou rozumnější dlouhodobě menší dávky do těch 400ml denně, než to pít už pomalu na litry. Znáš to, všeho s mírou
P.S. 800ml denně už mi ale přijde trochu moc. Dle mě jsou rozumnější dlouhodobě menší dávky do těch 400ml denně, než to pít už pomalu na litry. Znáš to, všeho s mírou
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Projdi si kouda vlákna Animálnosti http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=1833 a budeš vědět. Jde o stejného jedince. Taky zjistíš, jakou mám (a vlastně máme od Rivala přes Pootu k Anrimu) holubičí náturu. Ale i holub se dovede eventuelně rozkohoutit.Craft píše: Sice netuším Slávku, kdo ten pisatel neoanthropus je,
Nemyslím si, že je to moc Crafte. Mluvíme o nových bramborách, ne o starých a naklíčených. Je v tom veliký rozdíl. Konec konců, typické příznaky nějaké otravy solaninem se absolutně nedostavují a osobně právě toto považuji za rozhodující. Dnes jsem tedy k poledni opět 4dcl a ještě jsem to malinko přisoil. To by vadit nemělo a mělo by to podpořit strávení díky osmotickému. S laskavým pozdravem, Slávek.Craft píše: P.S. 800ml denně už mi ale přijde trochu moc. .....
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Nemusel, ale hnul. A nejen Slávkovi a taky ne jen jednou. To "hýbání žlučí" je pro něj něco jako sport, který tu pod různými nicky provozuje už drahnou dobu.Craft píše:Sice netuším Slávku, kdo ten pisatel neoanthropus je, ale asi ti musel hnout dosti žlučí už dříve, ...
Nicméně poměry se tu výrazně změnily ...
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Však jsi nám to vynahradil Dík za tu analýzu brambor. Je zatím nejdetailnější co jsem viděl, i když nemůže být vyčerpávající. Například mi chybí ty červené betaniny, když už tedy přihodoli obrázek červených. Ono to ale moc nevadí, anžto stejně zase víme prd, co nám komu schází nebo přebývá. Každopádně jsou ty brambory daleko zajímavější, než jsem si kdy myslel.Craft píše:Trochu jsem se Slávku odmlčel z důvodu pracovní vytíženosti,
Co se týče nadledvinek, mám asi jednu v háji a jednu ve vynikajícím stavu, neboť cca polovina příznaků mi říká, že jsou v tahu a druhá, že jsou víc než v pořádku To by asi vážně chtělo analýzu a že by jich muselo být na kde co.
V každém případě dík za šťourání.
Jinak dnes opět dvě dávky a dohromady těsně pod 8 dcl. Ještě pořád nejsem otrávený. Pučení okolo oči se poněkud zklidnilo, játra už zas nemám ale žlučník ano, nohy furt celkem to samý. Je to s nima divné. Vždy se pomalu rozjedou až se na nich blbě stojí a nejednou jak když utne a během minuty fajn. Uvidíme. Co je ale taky zajímavé, uvědomil jsem si, že už snad tejden jsem do sebe nenalil žádnou HCl a jednak se mi ještě neozval mrtvola zub a taky se mi ještě nezačala dělat pasta na zubech. Boule na noze zase při olejové šťávě vylezla a zatím nejeví snahu opět splasknout, ale bradavice jeví známky, i když je to tedy nepatrné a spíš po hmatu, že je stále na ústupu.
Co se týče Tvé zomomřivosti, definitivně je to problém s cirkulací krve jak se říká, ale co je příčinou? Já osobně byl vždy dost horkokrevný a měkdy i v mínusových teplotách jsem pobíhal po Praze jen v triku a spocenej pod paží No, někdy vždycky druhý den po flámu, takže tak 4x tejdně Ali ijinak bez problémů. Te´d je to už trochu jinak a chladnou mi ty nohy. Jsou více méně jako namožené, plus to škubání. Jsem si ale jistý, že ty brambory s tím časem zatočí. To kvůlivá těm Jihoamerickým legendám. Fakt mám pocit, že brambory někdo velice chytrý velice pečlivě pro lidičky vyšlechtil.
Jo, jako zajímavost, ta "woody nightshade", lilek potměchut (Solanum Dulcamara), co se s ní otrávila Ančka k smrti ... .... Voni z toho dělaj na jihu USovic pie. Pie je pečivo, které je umotané jako tenká slupka ze sladkého těsta v pečící míse, vyplněná nějakým ovocem a porytá zase tenkou vrstvou těsta. Nejznámější je apple pie (čti páj), tedy jablkový pie. Je to skoro samé ovoce s cukrem a hodně málo těsta. Ony ty bobule lilku při uzrání ztrácí všechen solanin a pokud někdo ví jak se to bezpečně pozná, že je to zralé, je to prej docela príma bobule. To mně dohnalo k přezpytování vyhrožování mi mými předky, když jsem byl ještě malý parchant, abych nekradl a hlavně nejedl nezralé ovoce. No tak teď mi dochází, že kde co se brání kde čemu jedama jak v bejlí samotném, tak v plodech, ale že hodně bejlí je závislé na roznosu semen na požeračích jako jsou ptáci a divá zvěř včetně člověka (do vynálezu žumpy), mnoho bejlí naprosto laskavě odstraní právě ty jedy z mnoha plodů. To stojí za popřemýšlení, jak je to vlastně s inteligencí bejlí. Nicméně, jako se vším, pomálu možná ku prospěchu, ale to jak nás nezralým ovocem a v jakých množstvých krmí dnešní supermárkety .... bych snad považoval za potravinářský zločin.
S laskavým pozdravem, Slávek.
- Craft
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Díky za osvětlení přičiny, z čehož pramení ona alergie na onoho pisatele
Já zatím zůstanu Slávku u množství 400ml na den a později začnu pozvolna přidávat, jak to dělám se vším po vzoru dědy Lebedy, čili s námořnickou rozvahou
Dovolím si malou odbočku, neboť si myslím, že to má s bramborovou šťávou souvislost.
Začínám mít takové tušení, že nadledvinky jsou mnohem důležitější orgán, než si i Mudrlanti myslí. Když se podíváš co třeba nadledvinky produkují za hormony zjistíš, že je to především kortizol, který má obrovský význam v metabolismu, což může být počátkem všech problémů a zadělávat i na daleko horší a těžší nemoci. Jak se tím tak prohrabuji, tak zjišťuji, že hormony v těle ovlivňují nemalou měrou kde co. Stále nevěřím tomu, že za vším jsou pouze paraziti. Ti jsou dle mě pouze druhotná příčina problémů, kdy selhává přirozená odolnost a dravost IS. Třeba brzlík je velmi důležitý pro produkci T-lymfocytů.
Pokud přestane dobře fungovat endokrinní systém, stačí pouze aby se poměry těchto hormonů, co jednotlivé orgány produkují rozhodili a je to pouze otázkou času, než se začnou projevovat problémy v podobě nemocí. Stále více mám pocit, že tohle může být dosti podstatná věc všeho. Proto mi dává smysl, že ty brambory by mohli dobře fungovat, protože mají vysoký obsah především draslíku, vit. C a dalších vitamínů a minerálů, sic již v menší míře, ale v přirozené formě, které tělo dokáže daleko lépe vstřebávat. Mimochodem také je zajímavá ta látka v bramborách Alantoin.
Dnes už snad nikdo nepochybuje, že za každým vznikem nemoci a tím rozhozením výkonnosti jednotlivých orgánů je prostě výživná hodnota stravy a také schopnost organismu ji zpracovávat a následně vstřebávat. V lékařských pracích se také dočteš, že špatně fungující endokrinní systém, může napáchat nemalé škody. Nicméně u žen se hormony vyšetřují celkem zcela běžně, ale u mužů je toto stále jaksi opomíjeno, pokud už ten člověk nemá jakési jasné příznaky, které bere v potaz i klasická medicína.
Myslím, že následující je také dosti výmluvné:
"Rovnováha mezi aldosteronem a kortizolem je nezbytná pro udržování zdraví. Tato rovnováha je spojená s poměrem sodíku (Na) k draslíku (K), zjištěným při analýze vlasů. Pokud převažuje sekrece aldosteronu vzhledem ke kortizolu, jsou obvyklé zánětlivé stavy, např. záněty žaludku (gastritida), záněty tlustého střeva (kolitida), záněty kloubů (artritida a burzitida) a záněty dutin. Toto obvykle koresponduje s vysokou převahou sodíku nad draslíkem ve vlasech. Pokud převažuje sekrece kortizolu vzhledem k aldosteronu, mohou převládat nemoci jako cukrovka (diabetes mellitus), syndromy selhání imunity, infekce, kornatění cév (arterioskleróza), šedý zákal, zelený zákal, koronární choroby srdce (infarkt) nebo nemoci srdečního svalu (kardiomyopatie). Odpovídá to nízkému poměru sodíku vzhledem k draslíku ve vlasech."
Hned jsem si vzpomněl na článek od Merlina o důležitosti draslíku a jelikož mám tento fakt i prakticky u kamaráda ověřený, nemám důvod tomu nevěřit.
Co vím, tak součástí klasické léčby těžkých chronických zánětů jsou hlavně kortikoidy a přináší to těm lidem, co tohle používají úlevu, protože ten zánět uměle tlumí. Vedlejším účinkem je pak tzv. pavoučí obezita a měsícovitý obličej.
Možná tohle budou i případy lidí, u kterých selhává i detoxikace přesto, že dle Salvie již byl údajný primární problém (parazit nebo jiný mikroorganismus) odstraněn. Pokud se ovšem třeba díky té velmi nutričně hodnotné bramborové šťávě doplní chybějící látky a endokrinní systém se podaří srovnat do normy a hormony budou tak zase v rovnováze, problém by měl začít ustupovat. Nemám to sice zatím nijak ověřené, ale selský rozum mi říká, že by to mohlo fungovat.
Další věc je stres a jiné emoční zátěže. Proč třeba lidé, kteří jsou velmi psychicky vyrovnaní prakticky nestůňou, nebo proč lidé i s těžkou smrtelnou nemocí, pokud jsou psychicky vyrovnaní mnohdy vítězí? Dle mě houby pouze placebo, ale to, že se klidem, meditací a jinými duševními praktikami podaří jednotlivé orgány a tím hormony srovnat a právě díky tomu začne vše fungovat lépe, viz. "...Dalšími stimulanty mohou být hlasitý hluk, hlasitá hudba, světelná stimulace (např. stroboskopy v nočních klubech), nadměrné cvičení a nadměrné vibrace. Hněv, strach a trápení mohou rovněž působit jako stimulanty. Všimněte si, že užívání stimulantů může být výsledkem i příčinou nedostatečnosti nadledvin. Aby se člověk unavený vlivem oslabených nadledvin cítil dočasně lépe, může mít sklon k užívání drog, hlasité hudby nebo k tomu používat hněv..."
Ta moje zimomřivost může být, jak správně uvádíš problém s cirkulací krve, ale původce bych spíše viděl právě v těch nadledvinkách a všimni si, že nadledvinky můžou mít dokonce i spojitost s produkcí HCL v žaludku, čili dodáváním HCL nebo betainu HCL se může řešit pouze důsledek, ale ne příčina.
PŘÍZNAKY NEDOSTATEČNOSTI NADLEDVIN
Nedostatečnost nadledvin je obvykle sdružená s následujícími symptomy, které mohou být mírné až extrémní.
• únava
• snížená snášenlivost chladu
• špatný krevní oběh
• nízká hladina krevního cukru (hypoglykémie)
• nízký krevní tlak
• alergie
• apatie nebo deprese
• malá vytrvalost
• nízká sebeúcta kvůli malé výkonnosti
• bolesti kloubů
• málo kyseliny solné v žaludku
• sklony k zácpě
• svalová slabost
• potřeba nadměrného množství spánku
• strach, vlivem nízkého množství energie a sekundární toxicity mědi
• snížená odolnost proti infekcím
• podprůměrná tělesná teplota
Mě toto vše i ve spojitosti s bramborovou šťávou zatím dává smysl.
Já zatím zůstanu Slávku u množství 400ml na den a později začnu pozvolna přidávat, jak to dělám se vším po vzoru dědy Lebedy, čili s námořnickou rozvahou
Dovolím si malou odbočku, neboť si myslím, že to má s bramborovou šťávou souvislost.
Začínám mít takové tušení, že nadledvinky jsou mnohem důležitější orgán, než si i Mudrlanti myslí. Když se podíváš co třeba nadledvinky produkují za hormony zjistíš, že je to především kortizol, který má obrovský význam v metabolismu, což může být počátkem všech problémů a zadělávat i na daleko horší a těžší nemoci. Jak se tím tak prohrabuji, tak zjišťuji, že hormony v těle ovlivňují nemalou měrou kde co. Stále nevěřím tomu, že za vším jsou pouze paraziti. Ti jsou dle mě pouze druhotná příčina problémů, kdy selhává přirozená odolnost a dravost IS. Třeba brzlík je velmi důležitý pro produkci T-lymfocytů.
Pokud přestane dobře fungovat endokrinní systém, stačí pouze aby se poměry těchto hormonů, co jednotlivé orgány produkují rozhodili a je to pouze otázkou času, než se začnou projevovat problémy v podobě nemocí. Stále více mám pocit, že tohle může být dosti podstatná věc všeho. Proto mi dává smysl, že ty brambory by mohli dobře fungovat, protože mají vysoký obsah především draslíku, vit. C a dalších vitamínů a minerálů, sic již v menší míře, ale v přirozené formě, které tělo dokáže daleko lépe vstřebávat. Mimochodem také je zajímavá ta látka v bramborách Alantoin.
Dnes už snad nikdo nepochybuje, že za každým vznikem nemoci a tím rozhozením výkonnosti jednotlivých orgánů je prostě výživná hodnota stravy a také schopnost organismu ji zpracovávat a následně vstřebávat. V lékařských pracích se také dočteš, že špatně fungující endokrinní systém, může napáchat nemalé škody. Nicméně u žen se hormony vyšetřují celkem zcela běžně, ale u mužů je toto stále jaksi opomíjeno, pokud už ten člověk nemá jakési jasné příznaky, které bere v potaz i klasická medicína.
Myslím, že následující je také dosti výmluvné:
"Rovnováha mezi aldosteronem a kortizolem je nezbytná pro udržování zdraví. Tato rovnováha je spojená s poměrem sodíku (Na) k draslíku (K), zjištěným při analýze vlasů. Pokud převažuje sekrece aldosteronu vzhledem ke kortizolu, jsou obvyklé zánětlivé stavy, např. záněty žaludku (gastritida), záněty tlustého střeva (kolitida), záněty kloubů (artritida a burzitida) a záněty dutin. Toto obvykle koresponduje s vysokou převahou sodíku nad draslíkem ve vlasech. Pokud převažuje sekrece kortizolu vzhledem k aldosteronu, mohou převládat nemoci jako cukrovka (diabetes mellitus), syndromy selhání imunity, infekce, kornatění cév (arterioskleróza), šedý zákal, zelený zákal, koronární choroby srdce (infarkt) nebo nemoci srdečního svalu (kardiomyopatie). Odpovídá to nízkému poměru sodíku vzhledem k draslíku ve vlasech."
Hned jsem si vzpomněl na článek od Merlina o důležitosti draslíku a jelikož mám tento fakt i prakticky u kamaráda ověřený, nemám důvod tomu nevěřit.
Co vím, tak součástí klasické léčby těžkých chronických zánětů jsou hlavně kortikoidy a přináší to těm lidem, co tohle používají úlevu, protože ten zánět uměle tlumí. Vedlejším účinkem je pak tzv. pavoučí obezita a měsícovitý obličej.
Možná tohle budou i případy lidí, u kterých selhává i detoxikace přesto, že dle Salvie již byl údajný primární problém (parazit nebo jiný mikroorganismus) odstraněn. Pokud se ovšem třeba díky té velmi nutričně hodnotné bramborové šťávě doplní chybějící látky a endokrinní systém se podaří srovnat do normy a hormony budou tak zase v rovnováze, problém by měl začít ustupovat. Nemám to sice zatím nijak ověřené, ale selský rozum mi říká, že by to mohlo fungovat.
Další věc je stres a jiné emoční zátěže. Proč třeba lidé, kteří jsou velmi psychicky vyrovnaní prakticky nestůňou, nebo proč lidé i s těžkou smrtelnou nemocí, pokud jsou psychicky vyrovnaní mnohdy vítězí? Dle mě houby pouze placebo, ale to, že se klidem, meditací a jinými duševními praktikami podaří jednotlivé orgány a tím hormony srovnat a právě díky tomu začne vše fungovat lépe, viz. "...Dalšími stimulanty mohou být hlasitý hluk, hlasitá hudba, světelná stimulace (např. stroboskopy v nočních klubech), nadměrné cvičení a nadměrné vibrace. Hněv, strach a trápení mohou rovněž působit jako stimulanty. Všimněte si, že užívání stimulantů může být výsledkem i příčinou nedostatečnosti nadledvin. Aby se člověk unavený vlivem oslabených nadledvin cítil dočasně lépe, může mít sklon k užívání drog, hlasité hudby nebo k tomu používat hněv..."
Ta moje zimomřivost může být, jak správně uvádíš problém s cirkulací krve, ale původce bych spíše viděl právě v těch nadledvinkách a všimni si, že nadledvinky můžou mít dokonce i spojitost s produkcí HCL v žaludku, čili dodáváním HCL nebo betainu HCL se může řešit pouze důsledek, ale ne příčina.
PŘÍZNAKY NEDOSTATEČNOSTI NADLEDVIN
Nedostatečnost nadledvin je obvykle sdružená s následujícími symptomy, které mohou být mírné až extrémní.
• únava
• snížená snášenlivost chladu
• špatný krevní oběh
• nízká hladina krevního cukru (hypoglykémie)
• nízký krevní tlak
• alergie
• apatie nebo deprese
• malá vytrvalost
• nízká sebeúcta kvůli malé výkonnosti
• bolesti kloubů
• málo kyseliny solné v žaludku
• sklony k zácpě
• svalová slabost
• potřeba nadměrného množství spánku
• strach, vlivem nízkého množství energie a sekundární toxicity mědi
• snížená odolnost proti infekcím
• podprůměrná tělesná teplota
Mě toto vše i ve spojitosti s bramborovou šťávou zatím dává smysl.
- poota
- Zasloužilý člen
Chemické složení brambor
http://etext.czu.cz/php/skripta/kapitol ... pitola=214
V Craftově odkazu je pěkně ukázaný poměr jednotlivých látek v "mokrém" bramboru a potom poměr týchž látek v bramboru usušeném. Což je velice zajímavé a poučné, ovšem pro nás by bylo užitečnější, kdyby si bývali vědové dali i tu práci, že by stanovili poměry týchž látek ve vylisované bramborové šťávě, což je právě to, co nás zajímá nejvíc. Potom bych už i já dokázal vypočítat, kolik čeho zbude "do placek". Taky by mi to stačilo obráceně, jako že by vymačkali šťávu a potom stanovili, co v té drti zbylo a v jakém poměru.
Ono totiž jaksi není zcela automatické, že v té šťávě to musí mít stejný poměr, protože bude záležet třeba na tom, jak se co v té šťávě rozpouští.
Zdravím - poota
V Craftově odkazu je pěkně ukázaný poměr jednotlivých látek v "mokrém" bramboru a potom poměr týchž látek v bramboru usušeném. Což je velice zajímavé a poučné, ovšem pro nás by bylo užitečnější, kdyby si bývali vědové dali i tu práci, že by stanovili poměry týchž látek ve vylisované bramborové šťávě, což je právě to, co nás zajímá nejvíc. Potom bych už i já dokázal vypočítat, kolik čeho zbude "do placek". Taky by mi to stačilo obráceně, jako že by vymačkali šťávu a potom stanovili, co v té drti zbylo a v jakém poměru.
Ono totiž jaksi není zcela automatické, že v té šťávě to musí mít stejný poměr, protože bude záležet třeba na tom, jak se co v té šťávě rozpouští.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 94 poděkování
- Dostal: 175 poděkování
jé to je škoda (že sem na konci),čtu to jak napínavý seriál.... ráno jdu na ně, bolí mi kolena ani prase,těším se na strouhání
felda
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Možná Tě budou chvíli bolet víc. Včera jsem skočil večer na červený a je to úplně jiná liga než bílé, alespoň teď v létě. Jinak pkračuju s 3.5dcl až 4 dcl dvakrát denně a šťávu přisolím. Je tak posdstatně pitnější.felda píše:jé to je škoda (že sem na konci),čtu to jak napínavý seriál.... ráno jdu na ně, bolí mi kolena ani prase,těším se na strouhání
S laskavým pozdravem, Slávek.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Zkus Craftův zlepšovák - infra LED:felda píše:jé to je škoda (že sem na konci),čtu to jak napínavý seriál.... ráno jdu na ně, bolí mi kolena ani prase,těším se na strouhání
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... ra#p101596
Zatím dobré zkušenosti (cca 5případů)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 244 poděkování
- Dostal: 57 poděkování
Zkuste si dát z té bramborové drtě obkládek, místo bramboráčku - paráda. Jen je dobré si to trochu přihřát - pokud nechcete chladit.
I na obličej - kolem očí,super.
Mohli byste to zkusit i na bolístky -
I na obličej - kolem očí,super.
Mohli byste to zkusit i na bolístky -
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
No, musel jsem ubrat ze dvou na jedno deci bramborového džusu denně neboť pri dvou deci denně trpím přímo neskutečnou žravostí.Za tu chvílu co se pije džus, jsem přibral dvě kila,džus za to asi nemůže,ale pak sním na co uvidím.
- poota
- Zasloužilý člen
Tak choď ve svářecích brejlích a s bílou holíla píše:.. pak sním na co uvidím.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
řeknu vám ,je to dřina, strouhal jsem čtyři malé brambory vel. cca1,5vejce a asi to struhadlo je moc jemné, bylo to o ,,ruce" .Žena odmítla spolupráci , do vyždímané hmoty mi prskla jedno vejce , česnek a trocha marjoránky a za blelele mi to upekla. Štávy bylo cca 1,5 dcl vypila tak panáka,zbytek já. Fuj, to je hnusný.....no znáte to.... tak ráno další , ale skusím ty malé slzičky na struhadle, je to mnohem rychlejší. Jinak přes misku kapesník a bylo to vyždímané ancvaj.
felda
-
- Zasloužilý člen
tak ty malé slzičky byly výrazně rychlejší,4 brambory -džusu bylo tak skoro 4 dcl, ale rychle to oxidovalo, barva šla do hněda ,včera mi to přišlo ,že jsem strouhal výrazně déle a šťáva byla světlejší.. zatím nic nepozoruji , jen mi bylo trochu těžko....
felda
- Craft
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Já to teď lidi 3 dny flákal, protože se mě porouchal odšťavňovač, takže jsem vysadil. Kromě onoho občasného pobolívání pravé nadledviny jsem nic jiného nepozoroval. Dávka někde uprostřed mezi Slávek vs. la, tj. mezi 200ml až 300ml jednou, nebo 2krát denně, jak se chtělo odšťavňovat. Dneska jsem měl chvilku, tak jsem ho opravil, takže zase budu pokračovat v testování. K ručnímu strouhání mě nikdo nepřinutí
K tomu hnědnutí... U těch šťáv obecně se doporučuje je vypít do 15minut od odšťavnění. Do těch 15 minut to ani neztmavne a je to stále krásně žlutá barva. Odšťavňovač je sice rychlovka, ale stejně to nechávám chvíli v klidu (cca. 5 minut), ať se škrob usadí na dně a že to může být pěkná vrstva, který ale nepiju.
P.S. Káždopádně i přes tu menší poruchu, bych si ten odšťavňovač, který jsem tady uváděl koupil znova, protože je dobře i uvnitř dílensky zpracovaný, akorát zazlobil magnetický kontakt, (studeňák, což je klasika u všeho vyráběného v Číně), coby pojistka, aby pohonná jednotka (motor) nešel spustit bez nasazeného horního dílu (lisu). Tímto ale nenabádám k vlastním opravám čehokoliv, tím spíše, že tady již motory používají ss napětí 230V.
K tomu hnědnutí... U těch šťáv obecně se doporučuje je vypít do 15minut od odšťavnění. Do těch 15 minut to ani neztmavne a je to stále krásně žlutá barva. Odšťavňovač je sice rychlovka, ale stejně to nechávám chvíli v klidu (cca. 5 minut), ať se škrob usadí na dně a že to může být pěkná vrstva, který ale nepiju.
P.S. Káždopádně i přes tu menší poruchu, bych si ten odšťavňovač, který jsem tady uváděl koupil znova, protože je dobře i uvnitř dílensky zpracovaný, akorát zazlobil magnetický kontakt, (studeňák, což je klasika u všeho vyráběného v Číně), coby pojistka, aby pohonná jednotka (motor) nešel spustit bez nasazeného horního dílu (lisu). Tímto ale nenabádám k vlastním opravám čehokoliv, tím spíše, že tady již motory používají ss napětí 230V.