Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Relax u kávičky II - pokračování

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Relax u kávičky II - pokračování

Příspěvek od poota »

Palo píše:.. No a podle toho zřejmě máme ty sny ;)
Sny mají několik různých funkcí. Jednou z nich je také vynášení různých "problémů", které v podvědomí dřímou a nejsou tam řešitelné, do vědomí. Protože se nejčastěji jedná o věci, které při vědomí odmítáme, používá se jejich "zakódování" tak, aby byly i pro naše vědomí přijatelné. Podrobně se tím zabýval Sigmund Freund a na těchto základech staví i umělecký směr surrealizmus, který používá stejnou symboliku jako sny.
Další funkcí snů je zajistit další spánek i v případě rušivých signálů, které pronikají z okolí k vědomí a bez přijatelného "vysvětlení" by vedly nutně k probuzení. Když ve spánku slyšíme ránu, která by nás probudila, náš sen ji "absorbuje" jako naprosto logickou, protože se nám třeba zdá, že naše polovička právě naštvaně za sebou bouchla dveřmi. Tím je naprosto v pořádku, že při tom právě slyšíme ránu, takže není důvod se vzbudit. Pozoruhodné je ovšem to, že náš sen "ví" už předem, že bude rána, takže stihne scénář včas přizpůsobit.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Ano, ten scénário to naše podvědomí zvládá fenomenálně. Akuráth nechápu, že se moje sny točí výhradně kolem ženskejch, aut a motorek a oblud. Taky bych chtěl nějakou rozkvetlou louku s kolouškama a bílou laní,nějaké anděly či elfy.....Naposledy jsem hrál ferbla s mimozemštanem o to, že mne nechá proletět v jeho mezihvězdné stíhačce. Taky nechápu, že než se stihnu proletět, mojja na mne volá.... vstávej, zlato. :devil:
Nebo než si šáhnu tahitance na prsa a bo zadriftuju s batmobilem..... občas se zadaří, ale většinou se vzbudím.Je to nespravedlivé. Občas si ve snu říkám.... tak a nyní to podle márfyho zákona krachnout.......Jednou jsem se ve snu uměl zmenšit a zabloudil jsem v matraci. Moje podvědomí musí být šílenec. :bhead:

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:Akuráth nechápu, že se moje sny točí výhradně kolem ženskejch, aut a motorek a oblud.
To je tím, že při vědomí tyhle věci neodmítáš.
Kdyby pro Tebe byly tabu, tak by Tvoje podvědomí používalo pro svoje potřeby jiné kódování. Třeba do motýlků, koloušků a nebo kytiček.
Ovšem ten "děj", který se za tím skrývá, by byl tentýž.

Zdravím - poota

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Jsou moje sny opravdu moje ??? ...

Příspěvek od A(&F) »

[youtube][/youtube]

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák píše:Taky nechápu, že než se stihnu proletět, mojja na mne volá.... vstávej, zlato. :devil:
Ufounská stíhačka by Tě nebavila, žádnej tah do stran to nedělá (to naše G-čko), ani se s tym driftovat nedá ;) :D :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Jsme v prdeli ... můžem si za to sami ...

Příspěvek od A(&F) »

... "klíče měly smysl ... a furt jsme na to hrdí !!! ... ty klíče byly vod basy ... a tam vás dáme !!! ... zmrdi " ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Krystaly modré skalice

Příspěvek od adam.benda »

Vypěstoval jsem si krystaly modré skalice. Teď je jen správně použít. :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

Dneska máme výročí Tunguszka (104 let)...
http://www.stream.cz/slavnedny/692583-3 ... katastrofy

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

adam.benda píše:Dneska máme výročí Tunguszka (104 let)...
http://www.stream.cz/slavnedny/692583-3 ... katastrofy
Pokud vím tak první výprava proběhla za cara Nikolaje 7 let po pádu tohoto meteoritu. Knika pojednávající o této výpravě jasně tvrdila, že byl nalezen kovový prach v podobě kuliček až 7 centimetrů v zemi a to všude po ploše evidentně zasažené výbuchem. Hrubost tohoto zrna byla od půl do dvou milimetrů v průměru. Oproti tomu filmíku, žádné požáry se v tajze nekonaly. vše pokácené včetně malého háje oholených kmenů stromů bylo ožehnuté, ale nevzplanuté. Očitá svědectví jasně pokazují na nějaký bodlid, anžto ta věc přilétla jako světelná koule než to prásklo. Výbuch zemního plynu atp je tedy ne nepravděpodobný, ale přímo pitomost i z tohoto důvodu. Dalším důvodem je, že přírodní plyny nejsou uvolňovány ve stejné lokalitě jednou v historii, ale pořád. Dalším je, co by to zapállo a pokud zapálilo, jak to dokázalo zapálit tak, aby zapálilo vysoko nad zemí a hlavně, kde je následující požár? Co se týče Ufa na nukleární pohon, to si zas nějaký drmola nedokáže představit jiný pohon než nukleární. Radiokativita nebyla nikdy ani zjištěna, ani potvrzena, takže taky nesmysl. Ufo na jiný pohon? To by zase těžko vysvětlilo mohutnost výbuchu. n ani ten atomový pohon ho nevysvětluje. Na atomový pohon není třeba reaktor jakéhokoliv druhu který v sobě potenciálně skrývá gigatuny TNT. To ani nemluvě o to, že opět chybí požár. Co se týče svádění záležitosti na Teslu a kulové blesky, těžko Anežko. Chybí vysvětlení jednak Teslova principu, kterým by toto mohl spáchat, protože jeho pokusnictví se zabývalo přeci jenom trochu jinými věcmi než cíleným elektrickým výbojem a to nemuvím o těch giga tunách TNT a opět kovovém prachu v zemi a hašení požáru po ožehnutí vegetace. Co se týče kulového blesku, stejná situace nemluvě o svědesctví dráhy padajícího bolidu.

Je třeba si zodpovědět pár základních kritérií a tím si zodpovědět těchto pár kritických otázek:
- Co je mimo výbušnin a nukes schopno tak silného výbuchu?
- Co by bylo schopno primární efekt výbuchu, tedy teplenou vlnu výbuchu způsobit?
- Co by dokázalo zápalnou teplotu sežehnutí vegetace následovně ochladit natolik, aby nedošlo k požáru?
- Co mohlo zanechat kovový kuličkový písek relativně rovnoměrně rozprostřený po tajze v místě výbuchu více méně nastřlený jak brokovnící do země?
- Co dokáže udělat z roztaveného kovu při chladnutí kuličky?
- Co kolem Země profrčí každou chvilku a z čeho je to povětšinou prý uplácané?
- Co dokáže vybouchnout a nezanechat po sobě jako po substanci pražádných stop?

Jedinou odpověďí, kterou zde vídím a která odpovídá všem podmínkám je převážně ledový asteroid, který se díky tření v atmosféře vnitřně ohřál na velice přehřátou páru díky kompresi vzduchu na náběžné straně. Na stranách a na "doběžné" straně se nutně nabudoval čistým a velmi pevným ledem z vody odpařované z náběžné strany. Tím se taky průletem atmosféry nutně tvaroval do podoby zvonu s čím dál tím pošší náběžnou stranou a s čím dál tím větším objemem přehřáté vody a páry. V momentě, kdy vnitřní tlak narůstající s teplotou a objemem vytátého vnitřku asteroidu (ledově-štěrkové kometky) zašpuntovaném náporem vzduchu na náběžné straně překročil ať už pevnost ledo-štěrkové skořepiny, nebo ještě spíše tlak vzduchové zátky na náběžné straně během zpomalování asteroidu při průletu atmosférou, přehřátá voda a pára konečně křápla. Musel to být pěkný macek a padesát merů průměr by to asi nezvládl, ale to je na odhadní matiku, ne na čistě odhad.

Nicméně, je zde docela dobrá šance vytvořícísevše zvon asteroidu se díky nerovnoměrné distribuci hustoty atmosféry také počal nachylovat natavenou plochou náběžnou stranou k zemi a že výbuch byl do značné míry orientován proti zemi, spíše než kulově, jak se tomu děje u tvarovaných plastikových náloží. V každém případě, relativně tenká skořepina tlakové fronty vzduchu náhle stlačeného rozpínající se parou zasáhla vegetaci a povrch země. Vegetaci sice momentálně zapálila, sežehla, ale následovná vlna objemu rychle chladnoucí páry předešla trvalému vzplanutí vegetace a okamžitě ji zase uhasila.

Složení kovových částic nebylo nikdy veřejně identifikované a nelze se než dohadovat o jejich tavné teplotě. Nicméně jakýkoliv kov s dostatečně nízkou tavnou teplotou (s přehledem víc než 1500°C dle světlounce žluté až bílé barvy padajícího fenoménu) obsažený ve štěrku, nebo písku povrchu kometky, by pochopitelně byl explozí celkem rovnoměrně rozhozen po evidentní ploše výbuchu a i dál jako metalický písek.

Filmík bohužel obětoval faktuální akurátnost bombastické presentaci.

:D Jen tak mimochodem, seďa o víkendu v Ottawě na gauči, měl jsem ve večerních hodinách příležitost zahlédnout už podruhé v životě průchod bolidu vrchními vrstvami atmosféry krzevá okno obýváku. Docela mi vrtá hlavou, že se o nás tak často tyhle věci otřou a tak zřídka kdy se do nás strefí.

S pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Slavek Krepelka píše:Tunguszka (104 let)...
No co se týče neověřených informací co mám já, tak nějací ofóni se přišli podívat, proč se naše planeta tolik změnila a jak byli v atmosféře, tak selhal tlak a bylo BUM. To jen tak něco symbolického pro pouvažování...

Dneska jsem si trochu zavyváděl a spáchal tohle videjko, snad se bude líbit a snad se hodí do kafíčka ;)
[youtube][/youtube]

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Bezva babky ;)

Příspěvek od Palo »

Né každý důchodce... ;)

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Palo píše:.. nějací ofóni se přišli podívat, ..
sice ofóni, ale byli tu již podstatně dřív, aby rozjeli projekt "úžasné planety" a přiletěli se podívat, jak jim to pěkně šlape. Když viděli, co jsme jim s tou planetou vyvedli tak - a zde se moje zprávy větví do dvou variant:
A) rozhodli se odtud co nejrychleji zmizet, jenže ve vzduchu je jenom pětina kyslíku místo plánované poloviny, takže se obrátka nezdařila a přetížené motory ...
B) neměli se kam vrátit a když viděli, co je tady čeká, tak zahájili odpočet k dobrovolné destrukci ...

Tolik moje zdroje - poota

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Jan Hnízdil o zdravotnictví...

Palo, byl bys tak hodnej a šoupl to taky do Psychických příčin nemocí?
Ahoj, Slávek.

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

letní grilování

Příspěvek od kutil »

Grilování oveček u Jardy ovčáka :laugh:

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“