Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%
 
Celkem hlasů: 552

Niky
Starší člen
Příspěvky: 108
Registrován: úte 05 čer 2012 19:37
Dal: 84 poděkování
Dostal: 81 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Niky »

ahojte, som tu nova v podstate, ale ani nie, vlakno mam cele precitane uz. protiparazitku robim treti tyzden, nieco je lepsie ale herxky silno pocitujem. chcem sa ale opytat, albendazol a praziquantel, treba ich rozkusat??? lebo ja som ich zatial prehltala v celku, zapila grepovou stavou, pripadne albendazol po tucnom jedle... ale nieco sa mi mari, ze to treba rozkusat? diky za odpoved


Jayo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 224
Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
Bydliště: Bratislava
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Jayo »

Niky píše:ahojte, som tu nova v podstate, ale ani nie, vlakno mam cele precitane uz. protiparazitku robim treti tyzden, nieco je lepsie ale herxky silno pocitujem. chcem sa ale opytat, albendazol a praziquantel, treba ich rozkusat??? lebo ja som ich zatial prehltala v celku, zapila grepovou stavou, pripadne albendazol po tucnom jedle... ale nieco sa mi mari, ze to treba rozkusat? diky za odpoved
Urcite nie, ono sa to rozpusti v zaludku. Ja mam Alb. roztok, takze neviem ake mas tabletky, ale praziq tabletka sa rozpusta vo vode jak blazniva.

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/drug ... 08048.html
"Swallow the tablets or tablet parts whole as soon as you put them into your mouth. Do not chew them, crush them, or hold them in your mouth. The bitter taste of the tablets may cause you to gag or vomit if you keep the tablets in your mouth before swallowing."
Takze myslim, ze pri pokuse rozzuvat tabletku praziquantelu by si vsetko pochopila. ;-)

Btw Palo, mam dalsie pekne videjko do zbierky


Magnea
Starší člen
Příspěvky: 120
Registrován: úte 21 dub 2009 16:06
Bydliště: Medzi Amerokou a Europou
Dal: 12 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Magnea »

Niky píše: chcem sa ale opytat, albendazol a praziquantel, treba ich rozkusat?
Ahoj, co sa tyka albendazolu, ja som sa docitala ze je potrebne ho pozut, plus cca 40g tuku.
P.S: Ja mam Ivermectin pre kone a to zujem uz ako seno :)
,
"Albendazole is poorly absorbed in the gut, so you must chew tablet very well! Or use a pill splitter box, crush tablet into smithereens, & sprinkle on soft food. "
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1586882


alfka
Starší člen
Příspěvky: 171
Registrován: sob 12 lis 2011 14:00
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od alfka »

Jayo píše:alfka, praziqu pridaj, pridaj. Daj aspon 2 - 1 - 0.
Ja berem s vahou 75 kil 2,5-1,5-0 , po dobu 3 dni za sebou. Zvazujem, ze este jednu tabletku .....


Ahoj Jayo :)

je to presne tak jak píšeš, vzala jsem to za špatný konec :roll:
Ale tak i takova zkušenost je zkušenost a tím, že se tady vykvákám má možnost se z mých chyb poučit i spousta jiných lidí.
Každopádně zaper nezahazuju, ale použiju ho líp strategicky. Paraziti jsou mrchy a jejich instinkt je až zarážející. Je sice fakt, že mě na kontrolním měření paní Bláhová pochválila, že jsem zaprem vymlátila všechny viry a bakterie, které mi dřív naměřila, ale problém jménem tasemnice zustal nedotčený.
Zítra se chystám na tu praziquantelovou bombu, nakoupila jsem grepy a po 5-té hodině od požití prazíku dám lžíci ricinového oleje. Taky říkala, že ten Yomesan by mohl hodně pomoct, takže se ho pokusím splašit.
Bláhová říkala, že ta moje tasemnice je zrovna ten nejvetší druh, proto po zapovaní delá to co dělá, myslím ten tlak atd, jak jsem to popisovala a mylně uváděla "kopání".
Zatím jsem prý zlikvidovala hlísty a prvoky. Ale neusínám na vavřínech a vím, že je důležité vytvat a čistit a čistit a čistit :)
Děkuju ti za rady, měj se :)


Niky
Starší člen
Příspěvky: 108
Registrován: úte 05 čer 2012 19:37
Dal: 84 poděkování
Dostal: 81 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Niky »

Magnea, no to som tusila, s tym albendazolom. budem ho teda rozkusavat a snad bude mat vacsi ucinok. a ten tuk mam ako zjest k tomu? napr odrezem kusok klasickeho masla a hned po tabletke? lebo ja som si davala doteraz tucne ranajky a za tym ho normalne zapila. ale upravim to. a ivermectin si chcem asi pastu zohnat, nie tabletky, uvidim este. Ty zujes tu pastu, ci tabletku?


Magnea
Starší člen
Příspěvky: 120
Registrován: úte 21 dub 2009 16:06
Bydliště: Medzi Amerokou a Europou
Dal: 12 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Magnea »

Niky, ja tiez presne neviem ako s tym tukom, ale tiez asi tak, ze ja sa najskor najem, ranajjky, tucne, syry, niekedy si lognem aj rybieho oleja alebo nejakeho ineho za studena lisovaneho, popripade Nutelu alebo vajicka...a potom som pohrzyla poriadne albendazol. Teraz mam vsak tekuty. Ivermectin som jedla najskor pastu, teraz som dostala tabletky.je co vyberat :) Len citim ze na pecen je to poriadny zaber. Tak meliem ostropestrec....

Este dodam ze je to asi jedno ci hned pred alebo hned po tabletke, lebo ono sa to v zaludku stretne...ten tuk je akokeby nosic , auto... v ktorom si Al. soferuje do creva. Aspon tak som to pochopila...


Niky
Starší člen
Příspěvky: 108
Registrován: úte 05 čer 2012 19:37
Dal: 84 poděkování
Dostal: 81 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Niky »

Magnea, este by som sa ta chcela opytat nieco. pisala si tu o tej svojej pasomnici, ze odkedy si sa jej zbavila, tak ti zmizli take semiacka zo stolice... ale mala si aj daco ine, ze? ze to nemuselo byt od pasomnice. bo ja som nikdy nic nemavala v stolici a odkedy beriem tieto lieky, tak jednak som mala taku ryzu, bola tu niekde fotka, tento tyzden som ju mala zas, ale len malu ryzu (asi mlada :D) a este ale daco co vyzeralo ako semienka sezamove a nic take som dost dlho nejedla, zeby to mohla byt strava... tak len dufam ze nemam daku pasomnicu ale pokial viem, jej clanky vyzeraju inak, i ked, otazka je, ze to mozu byt rozne druhy. potom este take divne daco, co vyzeralo ako malinka skrkavka ale bolo to priesvitne a malo zatoceny koniec,takze to muselo byt este daco ine... nikde som sa nebola dat testovat ani zatial neplanujem, nerobim si ziadne klystyry ani som si nikdy nerobila, mms neberiem, takze ani ten crevny povlak to nebude. len mam trochu lepy ak su tam dake pasomnice, kvoli ociam a mozgu, ale zase, tak uvazujem, ked nahodou aj niekto ma diagnostikovanu pasomnicu u lekara, normalne mu nasadia tieto lieky a nerobia take tie veci so zapperom ze co ak su aj inde, a nepocula som, ze by ta liecba dakomu uskodila. iba jeden jediny pripad som nasla, ked mal chlap mozog plny cyst, ale to mu rovno nasli, kedze bol v kome tak mu automaticky mozog skumali a tam nemohli nasadit tieto lieky ale odoperovat


alfka
Starší člen
Příspěvky: 171
Registrován: sob 12 lis 2011 14:00
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Re: Porovnání, zkušenosti

Příspěvek od alfka »

Leon2 píše:Zdravím.
Rád bych si pořídil zapgen na podporu likvidace parazitů a dalších breber. Váhám mezi Ravem a Craftgen PC zapperem.
Obracím se na ty z vás, kteří tyto přístroje vlastní s prosbou o reference. ....

Ahoj Leon2,

nejsem moc povolaná osoba, na to jsou tady mnohem moudřejší hlavy, ale vlastním super ravo zapper, tak ti napíšu svoje zkušenosti.
Jsem s ním spokojená, ale nemám nejmenší potuchy o tom, jak pracují jiné zapry nebo godzily atd, ale ve foru najdes docela dost rad a názorů.
Co se týká parazitů, tak zaper zabije maximálně tak filárie, na vetší už nestačí. Tam musí nastoupit chemie. Nejdřív musíš zlikvidovat velke potvory chemií, a pak můžeš začít čistit tělo a zapovat. Platí to taky o virech a bakteriích. Pokud nezničíš velké parazity, které ti v těle roznáší viry a bakterie, nemá to moc smysl. To by ses taky mohl uzapovat a pořád by se ti to vracelo. Nevím, možná by zaper mohl zlikvidovat viry v tech parazitech, ale podle me je v takovem případe chemie lepší, rychlejší a jistější postup. Zaprem pak dočistovat co se dá. Já u svého zapru ocenuju, ze si ho můžu pohodlne nastavit na PC, jak vidíš je to jednoduché a zvládne to i zenská :D JInak rucne jde nastavit taky. Nozní elektroda je taky dobrá vec, ale urcite ji mají i jiné zapry. Na vlastní oci jsem videla jak po minute praskla filárie pod kůží, vymlátila jsem s ním hepatitidy, EB virus, ale to nebylo hned, zapovala jsem dusledne mesíc, kazdý den v součtu 1,5 hodiny.
Bolest hlavy bez jakéhokoliv prášku ustává do 10 minut a bolest zad do pul hodiny. Vsechno je to ale po správne zvolených frekvencích.
Tot muj nazor, snad jsem ti trochu pomohla, mej se.


andrejkac
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: sob 09 čer 2012 19:36

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od andrejkac »

Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak silné vedlejší účinky mohou nastat po užití 1200 mg praziquantelu a 400 mg albendazolu (ne ve stejný den)? Předem děkuji za odpověd...


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Palo »

andrejkac píše:Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak silné vedlejší účinky mohou nastat po užití 1200 mg praziquantelu a 400 mg albendazolu (ne ve stejný den)? Předem děkuji za odpověd...
Záleží na tom, jestli se ty tablety braly předtím zvlášť a kolik je v těle cizopasníků či jiných breberek, které to zahubí.
Může nastat cokoliv, u těchto antihelmintik je dobré je ze začátku nekombinovat, aby se právě zamezilo nějakým problematičtějším stavům. Kombinovat tedy až při další várce (např. po týdnu).


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Leon2
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: stř 06 čer 2012 12:07
Bydliště: Praha, Pardubice
Dostal: 1 poděkování

Re: Porovnání, zkušenosti

Příspěvek od Leon2 »

to Alfka:

Uvažuju spíše o tom Craftově zapperu. Souhlasím, nejdříve je potřeba se vrhnout po velkých parazitech. Ale do chemie se mi vůbec nechce. Mám obecně velké promoření různými breberami a proto mám játra stále přetížená. Sice si je pravidelně čistím, ale i tak nechci zažívat ty příšerné stavy po chemii. Zkusím to nejdříve pomocí bylinných kůr a zapování. Pak se uvidí. Každopádně díky za reakci.


Uživatelský avatar
Daria Lori
Starší člen
Příspěvky: 195
Registrován: úte 26 led 2010 15:17
Bydliště: Modena - Italie
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Daria Lori »

Zdravím všechny z polo zhroucené Modeny, tak jak to tady čtu, mám v tom čím dál větší zmatek.... ;)


Uživatelský avatar
Daria Lori
Starší člen
Příspěvky: 195
Registrován: úte 26 led 2010 15:17
Bydliště: Modena - Italie
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Daria Lori »

Je možné, že čím je tělo čistější tím víc trpí??? Nesnášíme čím dál víc věcí....po grilování nejíme i celý den....jinak my jsme se zapperem jedna ruka!!! Nejím a přibírám, jsem jak ti co žijí ze sluneční energie....hahahaha :-)


Jayo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 224
Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
Bydliště: Bratislava
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Jayo »

Daria Lori píše:Je možné, že čím je tělo čistější tím víc trpí??? Nesnášíme čím dál víc věcí....po grilování nejíme i celý den....jinak my jsme se zapperem jedna ruka!!! Nejím a přibírám, jsem jak ti co žijí ze sluneční energie....hahahaha :-)
Nie, cim je telo cistejsie, tym menej trpis, a tym viac sa citis ako v raji, mas dobre pocity a naladu z nicoho konkretneho, dobre sa ti dycha, dobre zvladas stres a citis sa lahka, mas na vsetko energiu a do vsetkeho chut.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od poota »

Daria Lori píše: Nesnášíme čím dál víc věcí....po grilování nejíme i celý den.... Nejím a přibírám, jsem jak ti co žijí ze sluneční energie....
Zřejmě se projevuje to, že už neživíte "cizáky" a taky to, že už neovlivňují vaše chutě tím, na co mají chuť "oni".

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“